Strona 1 z 2

pasta na kanapki

PostNapisane: 29 lis 2009, 09:28
przez marzencia2333
Bardzo dobra paste na kanabki

60 deko boczku wedzonego (mozna kupic w polskim sklepie na west bromwich)
6 jajek
1 mala lyzeczka musztardy
2 cebule
przyprawy
pol sloiczka koncentradtu pomidorowego (robie na oko)
troszke soli i piepszu do smaku

Jajka ugotowac na twardo, boczek cebule i jajka zmielic przez mlynek na papke.
dodac koncentrat, sol, lyzeczke musztardy, papryke slodka i piepsz do smaku, wymieszkac i gotowe.
Smacznego. pychotka

Re: pasta na kanapki

PostNapisane: 1 gru 2009, 14:23
przez maddy0220
fajny pomysl na paste na kanabki :roll: [/b]

Re: pasta na kanapki

PostNapisane: 4 gru 2009, 13:10
przez marzencia2333
moze ma ktos jeszcze jakis pomysl na paste :?: . Bo juz czasem mam dosc jedzenia caly czas szynki, salami czy podobnych. Przydalo by sie cos urozmaicic

Re: pasta na kanapki

PostNapisane: 4 gru 2009, 15:51
przez malaroksi
ja robiłam wczoraj paste z makreli wędzonej.
Przepis prosty wrzucić mięsko z makreli wędzonej(bez skóry i ości) do miski rozdrabniać je widelcem by było jak najbardziej papkowate, posiekać drobniutko 2 duże ogórki kiszone 2 ugotowane jajka 1 dużą cebulę , wszystko razem wymieszać w misce ucierając z łyżką majonezu i musztardy posolić i popieprzyć.

Re: pasta na kanapki

PostNapisane: 4 gru 2009, 16:12
przez plazermen

maddy0220
jesteś złośliwa ;>

ja to na angielskie jajka mam niezłe uczulenie, także mi pozostaje wziońć chleb posolić popierzyć i pomusztardzić.
...hmm nawet niezłe <mniam> ;p

Re: pasta na kanapki

PostNapisane: 5 gru 2009, 23:31
przez kindzulinaa
Moze to nie pasta,ale tez dobre na kanapki.W sumie nie wiem jak to nazwac hihi.A wiec:Kostka twarogu,pare rzodkiewek,2-3 lyzki smietany,sol,pieprz a i mozna dodac szczypior.Twarog rozgniesc widelcem,rzodkiewki i szczypior umyc i pokroic na drobno,dodac to do twarogu mieszajac ze smietana i doprawic do smaku sola i pieprzem :-)

[ Dodano: Sob Gru 05, 2009 23:33 ]
zapomnialam dodac smietana ma byc oczywiscie gesta i kwasna :)

Re: pasta na kanapki

PostNapisane: 6 gru 2009, 09:47
przez marzencia2333
kindzulinaa,
ja to nazywam twarozek z rzotkiewka. Ale fakt - pychotka

Re: pasta na kanapki

PostNapisane: 6 gru 2009, 10:13
przez plazermen
marzencia2333 Ty to masz jakieś dziwne nazwy na jedzenie :]

Re: pasta na kanapki

PostNapisane: 6 gru 2009, 10:35
przez AdamBoltryk
heh jakie kanaBki, takie pasty z rzoTkiewkami :)

Pozdrawiam

Re: pasta na kanapki

PostNapisane: 6 gru 2009, 10:44
przez Luiza
oki. To pasta ode mnie.

Makrelka
Bialy ser

Jedno i drugie zemlec na maszynce do miesa lub zmizdzyc widelcem
Mozna dodac soli i pieprzu.

[ Dodano: Nie Gru 06, 2009 10:46 ]
AdamBoltryk napisał(a):heh jakie kanaBki, takie pasty z rzoTkiewkami :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Re: pasta na kanapki

PostNapisane: 7 gru 2009, 13:38
przez marzencia2333
AdamBoltryk, Luiza,
Kazdemu sie moze pomylic. Smiech to zdrowie wiec na zdrowie ;)

Re: pasta na kanapki

PostNapisane: 7 gru 2009, 20:11
przez Luiza
No pewnie, ze kazdy moze sie pomylic. :grin: ;) Nie chcialam urazic.

Re: pasta na kanapki

PostNapisane: 10 gru 2009, 23:05
przez Kitka
Ja mam dwie ulubione:

1. makrela wędzona, pęczek szczypioru, 3 jajka na twardo, starty zółty ser, majonez, sól i pieprz.

2. jajka na twardo, starty żółty ser, majonez, sól, pieprz, czosnek i to wsio :mrgreen:

Re: pasta na kanapki

PostNapisane: 29 gru 2009, 20:13
przez xvioletx
niam niam makrelowe pasty

Re: pasta na kanapki

PostNapisane: 14 wrz 2013, 18:18
przez Luiza
Hummus <3
Taki najprostszy
Puszka ciecierzycy
2-3 łyżki Tahini
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki suku z cytryny
trochę chilli do smaku, sól do smaku
2 łyżki wody
I jeszcze dodatkowo woda, gdyby była potrzebna do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Wszystkie składniki wrzucić do naczynia, zmiksować blenderem na gładką pastę. Jeśli jest taka potrzeba to dodać trochę więcej wody.

I Guacamole:
2 dojrzałe awokado
2 łyżki soku z limonki
1 ząbek czosnku zmiażdżony, lub posiekany
2 łyżki drobno pokrojonej cebuli
1 - 2 łyżeczki tobasco
Spora garść świeżej kolendry, posiekana.
1/2 papryczki chilli, drobno posiekanej (jak ktoś lubi na ostro)
4 łyżki oliwy z oliwek
1 pomidor, pokrojony w drobną kostkę
sól

Awokado rozgnieść widelcem, dodać sok z limonki, wymieszać, dodać resztę składników, wymieszać.
Ja to uwielbiam z tostami.