bham.pl Moje opinie

Recenzje napisane przez użytkownika: vanilia

Znaleziono 8 - wyświetlane 1 - 8 Pokaż:
 
Wyprawy poza Birmingham
 

Super miejsce na piknik lub randkę :)

Ocena ogólna: 
 
5.0
Atrakcyjność:
 
5.0
Stan utrzymania:
 
5.0
Lokalizacja:
 
5.0
Przystępność cen:
 
5.0
Czy ta opinia była dla Ciebie pomocna?
Yes No
Recenzent: vanilia
Marzec 30, 2013

Raportuj tę opinię
 
0 z 0 użytkowników uznało tę opinię za pomocną

Jeden z najpiękniejszych i najlepiej zagospodarowanych zamków w Anglii. Codziennie aktorzy wcielają się w osoby zamieszkujące zamek zaczynając od służby a kończąc na księżnej Daisy. Zamek jest świetnie utrzymany i czysty. Warto zejść w podziemia, ale tylko osoby z mocnymi nerwami :). Pokazane są różne narzedzia tortur. Zawsze wybierają kilka osób na których demonstrują jakieś narzędzia bądź oskarżają o czary itd. Warto odwiedzić zamek w okresie kiedy są zjazdy rycerskie. Najlepiej wybrać się tam na cały dzień na piknik, albo romantyczną randkę. Naprwdę urocze miejsce.

 
Wyprawy poza Birmingham
 

Najpiękniejsze obszar UK

Ocena ogólna: 
 
5.0
Atrakcyjność:
 
5.0
Stan utrzymania:
 
5.0
Lokalizacja:
 
5.0
Przystępność cen:
 
5.0
Czy ta opinia była dla Ciebie pomocna?
Yes No
Recenzent: vanilia
Marzec 30, 2013

Raportuj tę opinię
 
2 z 2 użytkowników uznało tę opinię za pomocną

Kornwalia to najpiękniejszy obszar w UK. Bardzo polecam odwiedzenie wioski Mousehole. Piękna czysta i bezpieczna plaża, naprawdę błękitna woda i port rybacki sprawiają, że jest to jedno z najczęściej odwiedzanych miejsc przez turystów. Widoki naprawdę zapierają dech w piersiach. Kolejnym miejsce wartym odwiedzenia jest Penzance i St. Michael's Mount, wysepka, która połączona jest ze stałym lądem kamienną drogą, którą można pokonać pieszo w czasie odpływu. Warto także odwiedzić Minack Theatre, gdzie główną rolę odgrywają żywioły. Kornwalia jest naprawdę pięknym obszarem. Polecam każdemu kto uwielbia spędzić czas na łonie natury

 
Szpitale
 

Całkiem dobry szpital.

Ocena ogólna: 
 
4.6
Czystość:
 
5.0
Obsługa:
 
5.0
Jakość usług:
 
5.0
Wyposażenie:
 
5.0
Czas oczekiwania:
 
3.0
Czy ta opinia była dla Ciebie pomocna?
Yes No
Recenzent: vanilia
Marzec 30, 2013

Raportuj tę opinię
 
0 z 0 użytkowników uznało tę opinię za pomocną

Kilka razy korzystałam z A&E department, ENT oraz Fracture Clinic w Heartlands Hospital. Najgorszy jest czas oczekiwań ale to w każdym szpitalu norma. Jeśli chodzi o lekarzy to nie było z nimi najmniego problemu. Jestem zadowolona z ich profesjonalizmu i cierpliwości do pacjenta. Nie bagatelizują problemu z jakim się przychodzi. Naprawdę pracują tam dobrzy lekarze i pielęgniarki

 
Kina
 

Super kino

Ocena ogólna: 
 
5.0
Obsługa:
 
5.0
Repertuar:
 
5.0
Nowości:
 
5.0
Komfort:
 
5.0
Nagłośnienie:
 
5.0
Przystępność cen:
 
5.0
Czy ta opinia była dla Ciebie pomocna?
Yes No
Recenzent: vanilia
Marzec 30, 2013

Raportuj tę opinię
 
0 z 0 użytkowników uznało tę opinię za pomocną

Kino wyświetlające filmy naprawdę świetne jakościowo. Czasem ma się ochotę wejść w ekran... W kinie jest naprawdę czyściutko, miła obsługa i świeży pachnący popcorn. Jak dla mnie najlepsze kino w Birmingham

 
Wyprawy poza Birmingham
 

Najpiękniejsze miejsce w UK

Ocena ogólna: 
 
5.0
Atrakcyjność:
 
5.0
Stan utrzymania:
 
5.0
Lokalizacja:
 
5.0
Przystępność cen:
 
5.0
Czy ta opinia była dla Ciebie pomocna?
Yes No
Recenzent: vanilia
Marzec 28, 2013

Raportuj tę opinię
 
1 z 2 użytkowników uznało tę opinię za pomocną

Durdle Door to piękne miejsce warte odwiedzenia. Trochę daleko bo ok 4-5h jazdy autem ale warto. Przy pięknej pogodzie widać wybrzeża Francji. Plaża kamienista ale czysta a z drugiej strony piaszczysta i woda piękna błękitna choć trochę wodorostów w niej jest. Nie dziwię się, że to miejsce wywarło wrażenie na ekipie Piratów z Karaibów. Klify naprawdę robią wrażenie. Istna gratka dla osób uwielbiających wycieczki z pięknymi widokami. Polecam gorąco

 
Ciekawe miejsca
 

Sheldon Country Park

Ocena ogólna: 
 
5.0
Atrakcyjność:
 
5.0
Stan utrzymania:
 
5.0
Lokalizacja:
 
5.0
Przystępność cen:
 
5.0
Czy ta opinia była dla Ciebie pomocna?
Yes No
Recenzent: vanilia
Marzec 28, 2013

Raportuj tę opinię
 
1 z 2 użytkowników uznało tę opinię za pomocną

Polecam Sheldon Country Park o powierchni ponad 300 akrów. Znajduje się w nim farma ze zwierzętami, które dzieciaki mogą karmić np kozy, konie, kury a zaraz za nią znajduje się plac zabaw. Jest tu z 6 boisk do gry w piłkę nożną więc dla każdego znajdzie się miejsce. Na końcu parku są ławeczki z widokiem na pas startowy lotniska Bham także frajda dla dzieci jak samolot leci nad głowami. Naprawdę świetne miejsce na piknik czy poprostu spacer. Polecam gorąco!!!

 
Wyprawy poza Birmingham
 

Super miasteczko

Ocena ogólna: 
 
5.0
Atrakcyjność:
 
5.0
Stan utrzymania:
 
5.0
Lokalizacja:
 
5.0
Przystępność cen:
 
5.0
Czy ta opinia była dla Ciebie pomocna?
Yes No
Recenzent: vanilia
Marzec 28, 2013

Raportuj tę opinię
 
0 z 0 użytkowników uznało tę opinię za pomocną

Świetna lokalizacja miasteczka sprawia że chcesz tu jeszcze wrócić. Piękna plaża, czystość i pełno muszelek sprawia że naprawdę czujesz klimat nadmorski. Świetne miejsce dla osób które lubią uprawiać sportg wodne. Będac tam zauważylimy wielu windserfing'owców. Warto się tam wybrać choćby ze względu na muszelki i czysty piasek ;)

 
Wyprawy poza Birmingham
 

Piękne mieścina

Ocena ogólna: 
 
5.0
Atrakcyjność:
 
5.0
Stan utrzymania:
 
5.0
Lokalizacja:
 
5.0
Przystępność cen:
 
5.0
Czy ta opinia była dla Ciebie pomocna?
Yes No
Recenzent: vanilia
Marzec 28, 2013

Raportuj tę opinię
 
0 z 0 użytkowników uznało tę opinię za pomocną

Piękna mieścina w sam raz na wypad poza miasto w letni słoneczny dzień. Byliśmy tam kilka razy i za każdym razem udało się nam zrelaksować przy szumie fal. Jadąc samochodem można podziwiać góry. Droga pełna zakrętów napewno nie będzie się nudzić. Dojazd samocjodem zabiera około 2,5 - 3h. Warto się tam wybrać choćby na rodzinny piknik. Polecam gorąco.

 
Znaleziono 8 - wyświetlane 1 - 8

Ankieta

Czy wrócisz do Polski jeśli UK wyjdzie z UE?
 
Sklep Jarmark