Zaloguj się Załóż konto
Polish (Poland)English (United Kingdom)

Brud i mysie odchody – właściciel pizzerii ukarany wysoką grzywną

Były właściciel pizzerii w Walsall został ukarany grzywną za nieprzestrzeganie warunków higieny w lokalu. Podczas inspekcji kontrolerzy znaleźli m.in. mysie odchody.

Eiman Salamanti z Birmingham był właścicielem znajdującego się przy Bridge Street lokalu Pizza Nizza. Podczas rozprawy przed Walsall Magistrates’ Court reprezentująca oskarżyciela Kerry Munro powiedziała, że mysie odchody znajdowały się w całym pomieszczeniu, nawet w blachach na pizzę. Były łatwo widoczne, ale inspektorom powiedziano, że pracownicy nie mieli o nich pojęcia. Surowe kebaby i burgery trzymano obok bułek i napojów. Podłogi były brudne, a w miejscu, gdzie przygotowywano potrawy brakowało mydła do mycia rąk i ręczników. Kontrolerzy ustalili też, że grille były czyszczone za pomocą wysadzanych ćwiekami starych dżinsów.

Ze względu na stwierdzenie zagrożenia dla zdrowia publicznego, natychmiast po inspekcji lokal został zamknięty na sześć dni. Teraz pizzeria ma innego właściciela - informuje Express and Star.

Salamanti przyznał się do ośmiu zarzutów związanych z nieprzestrzeganiem przepisów sanitarnych. Sąd nałożył na niego karę grzywny w wysokości ponad 5,5 tys. funtów.
-
 
Dziękujemy za przeczytanie artykułu do końca! Zachęcamy do odwiedzenia naszego Facebooka, Twittera i YouTube. Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google.


Czytaj poprzedni artykuł:
Home Office podnosi poziom zagrożenia atakiem ze strony północnoirlandzkich dysydentów
 Czytaj następny artykuł:
Mniejszości etniczne pozytywnie wpływają na poziom nauczania w szkołach w Birmingham