Gdzie normalny polski klub ????!!!!!
Napisane przez Ewulka » 26 sty 2008, 22:58 Gdzie normalny polski klub ????!!!!!
Czy ktoś zna jakiś klub polski ( nie angielski !)gdzie można sie normalnie pobawić, popic trochi, potańczyć, wyluzowac i odstresowac sie?? Zeby chociaz raz na jakis czas zapomniec ze jest sie w Anglii, żeby po prostu posluchac jak w klubie kazdy po polsku gada.. I zeby jeszcze oczywiscie byl z muzyka na czasie klubowa fajna, a nie jakies prehistoryczne hity z satelity.. Czy ja tak wiele wymagam??? Na tylu polakow co jest w Anglii, czy nikt nie moze jakiegos takiego klubu wymyslec?? prosze o informacje, bo ja tu juz nadzieje trace..
Dziekuje za uwage :roll:
-
- Ewulka
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Wydaje mi sie ze skoro tak sie rodacy bawią, to ryzyko zalozenia takiego klubu, bez wizyt policji sie nie przejdzie. Chyba ze bedzie selekcja przed wejsciem :)
-
- wojtaszek
- Raczkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez Mike » 27 sty 2008, 09:27 Re: Gdzie normalny polski klub ????!!!!!
-
- Mike
- Zadomowiony
- Reputacja: 13
Napisane przez mio » 27 sty 2008, 09:55 Re: Gdzie normalny polski klub ????!!!!!
Chyba tylko w Polsce.
-
- mio
- Stały Bywalec
- Reputacja: 9
Napisane przez KA i PE » 27 sty 2008, 10:18 Re: Gdzie normalny polski klub ????!!!!!
pe
-
- KA i PE
Napisane przez Mlody » 27 sty 2008, 15:16 Re: Gdzie normalny polski klub ????!!!!!
hehe najfajniejsze biby byly :>
-
- Mlody
- Rozeznany
Napisane przez Ewulka » 27 sty 2008, 18:46 Re: Gdzie normalny polski klub ????!!!!!
A u kogos na chacie to trzeba miec troche znajomych, zeby sie na takowa zachaczyc.. a jak ktos nie ma?? Wszyscy moi znajomi własnie w Polsce siedza..
Z drugiej strony to do normalnego klubu chce mi sie, a nie domowej nasiadówki ( chociaz takowej nie neguje)
-
- Ewulka
- Raczkujący
Napisane przez ketrab26 » 27 sty 2008, 19:38 Re: Gdzie normalny polski klub ????!!!!!
-
- ketrab26
- Początkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez Sobert » 1 lut 2008, 07:39 Re: Gdzie normalny polski klub ????!!!!!
Ja wole chodzic do angielskich knajp i od czasu do czasu wybrac sie z grupa moich polskich znajomych (z forum i nie tylko) do knajpy gdzie muzyka bedzie nas satyswakcjonowala.
Moze przydalo by sie zeby Polacy czesciej wychodzili do knajp, wtedy czesciej bysmy sie spotykali.
A jesli chodzi o obcokrajowcow to mysle, ze mozna sie razem bawic na polskiej imprezie, ale dla bezpieczenstwa wpuszczac tylko w towarzystwie Polakow. Choc nie radze Polkom przychodzic z angelskimi chlopakami, bo frustracja polskich chlopcow i ich ojcow moze go zabic.
Dla przykladu - moja byla dziewczyna wstapila raz do polskiego klubu w Birmingham ze swoim chlopakiem Anglikiem. Od razu zaczeli podbijac do niej nasi chlopcy ktorzy byli bardzo pobudzeni i intensywnie wspomagani przez tatusiow. Zabawa sie skonczyla kiedy spostrzegli, ze wybranek mej bylej milosci mowi po angielsku, wtedy zaczely sie szepty i co poniektorzy krecili glowami.
Rozumiem frustracje Polakow ktorym tak ciezko znalesc tu kobiete, bo jakos trudno Polce spojrzec na Polaka. Rozumiem tez Polki, bo kazdy chcialby zprobowac czegos nowego, to taki lekki fetysz :razz: Sam pamietam jak poczulem sie dowartosciowany i akceptowany kiedy poznawalem pierwsze Angielki :-)
Pozdrawiam.
Ps. Nie wiem jak takie imprezki wygladaja obecnie.
-
- Sobert
- Rozeznany
Napisane przez mio » 2 lut 2008, 20:18 Re: Gdzie normalny polski klub ????!!!!!
A jaki rodzaj muzyki tam panuje tego akurat nie wiem.
Proponuje zaeksperymentowac i sprawdzic jak jest w praktyce.
Pozdrawiam
-
- mio
- Stały Bywalec
Napisane przez mamuśka twins » 20 lut 2008, 17:09 Re: Gdzie normalny polski klub ????!!!!!
Wiec jeszcze raz zadaje takie samo pytanie jak moje przedmowczyni. Czy znacie jakies miejsca w ktorych bawia sie POLACY?
I gdzie dokladnie 'mio" jest The Sanctuary?
Z gory dzieki za odpowiedzi!!!
-
- mamuśka twins
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez mio » 20 lut 2008, 22:09 Re: Gdzie normalny polski klub ????!!!!!
Jest to w przyblizeniu na przeciw nie istniejacego Digbeth Coach Station.
-
- mio
- Stały Bywalec
Napisane przez mamuśka twins » 24 lut 2008, 16:07 Re: Gdzie normalny polski klub ????!!!!!
Dzieki MIO za namiar na Sanctuary (kiedys tez tam sie wybiore)!
-
- mamuśka twins
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez Sobert » 25 lut 2008, 00:57 Re: Gdzie normalny polski klub ????!!!!!
-
- Sobert
- Rozeznany
Napisane przez mariuseus » 23 wrz 2010, 12:08 Atlantis UK
Apropo tematu, założyłem zespół grający polską muzykę dance, disco polo etc.... ogólnie w klimacie polskich wesel i dancingów.
Gralem prawie 2 lata na terenie East Midlands, jednak najczęściej w Leicester w klubie Ambassador, oraz czasami w Polskim centrum w Birmingham.
I niestety, potwierdając opinie, prawie co tydzień zjawiało się kilku szerokich kolesi szukających wrażeń i oczywiście kończyło się bujką, wybitym oknem albo poturbowanym "afro-anglikiem"
Niestety klub zamknięto w skutek tych incydentów, i tak to się zwykle kończy wśród naszych rodaków, a szkoda bo imprezy regularnie gromadziły mnóstwo świetnych ludzi szukających zabawy z dala od techno, r&b czy czy innych klubowych bitów.
Teraz grywam sporadycznie tylko wesela i podoble zamknięte imprezy.
Pozdrawiam
Mariano
-
- mariuseus
- Przyczajony
-