Gdzie mozna kupic laptopa z portem rs232 czyli tkz com

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MężczyznaPostNapisane przez Eryk1 » 15 sty 2008, 20:59 Gdzie mozna kupic laptopa z portem rs232 czyli tkz com

Poszukuje takiego laptopa nowych chyba juz takich nikt nie robi wiec szukam uzywany ale nie chce kupowac z netu tylko ogladnac na zywo i tyle. Tak wiec gdzie sa jakies sklepy gieldy itd
Mam laptopa ale niestety jest za nowoczesny i odrazu mowie ze przejsciowki nie wchodza w gre musi byc fizyczny port rs232

Eryk1
Stały Bywalec
 
 
Posty: 333
Dołączył: 27 kwi 2007, 20:40
Reputacja: 16
Neutralny

przejsciowki spelniaja swoja funkcje, tylko trzeba kupic odpowiednia i dobrze ustawic porty
Avatar użytkownika
wsiaz
Zadomowiony
 
 
Posty: 833
Dołączył: 23 sty 2007, 23:03
Reputacja: -1
Neutralny

Niestety nie w przypadku interfejsu samochodowego ktory na pewno nie bedzie sie laczyl wykorzystujac przejsciowke usb-rs323 polaczy sie poprzez przejsciowke karta pcmia (argosy) -rs232 ale jak posiadam juz nowszy port express card wiec mnie to nie ratuje. Jest przejsciowka express card- rs232 ale tez nie bedzie chodzic wszystkie info mam od sprzedawcy interfejsu wiec lipa

Eryk1
Stały Bywalec
 
 
Posty: 333
Dołączył: 27 kwi 2007, 20:40
Reputacja: 16
Neutralny

Panna dostala nowego dell'a letitude i ma w nim RS'a

owen
Stały Bywalec
 
 
Posty: 332
Dołączył(a): 22 cze 2006, 21:51
Reputacja: 0
Neutralny

Wow to spox musze popatrzyc na ich stronie myslalem ze juz tych portow nich nie stosuje :mrgreen:

Eryk1
Stały Bywalec
 
 
Posty: 333
Dołączył: 27 kwi 2007, 20:40
Reputacja: 16
Neutralny

Latitutude jak to nazwal moj znajomy handlowiec dell'a to:

Korporacyjny shitex ;]
niezle laptopy, ale do zostosowan biurowych a nie domowych :D Dlatego pewnie tez maja rs'a

W razie czego jakbys nie znalazl a nie potrzebujesz mocnego kompa, to mam starego IBM ThinkPada - co prawda sa drobne problemy z matryca, ale jak juz go odpalisz i nie bedziesz nia ruszal to dziala.
A do ceny sie jakos ugadamy.
Choc lubie tego laptopa, mimo iz nie jest juz mi praktycznie potrzebny, tak tez kup Della :P

owen
Stały Bywalec
 
 
Posty: 332
Dołączył(a): 22 cze 2006, 21:51
Reputacja: 0
Neutralny

Snujac mysli do czego to potrzebujesz wywnioskowalem ze chiba bazujesz na sprzecie Syskomka opartym na interfejsach RS 323, moze to potrzebne do niektorych starszych modeli ale wiekszosc jest obslugiwanych orginalnych urzadzeniach takich jak chociazby Digimoto5 z interfejsem USB, ale byc moze masz ****** software ktory biega tylko z tym sprzetem wiec podziel sie druchu ta wiedza ze slimakiem i zaspok.j moja ciekawosc prosze
Załączniki
bezmozgowiec hihi.gif
bezmozgowiec hihi.gif (5.24 KiB) Przeglądane 11101 razy
slimaczekzielony to tez zyjatko tylko ze wolniejsze
Avatar użytkownika
slimaczekzielon
Raczkujący
 
 
Posty: 82
Wiek: 56
Dołączył: 8 maja 2007, 17:29
Reputacja: 0
Neutralny

Program carsoft ( tylko bmw ) chodzi wylacznie na rs232 ewentualnie przejsciowka pcmia argosy usb nie pojdzie chocby nie wiem co - poprostu brak komunikacji z autem. Chce kupic tym razem uniwersalny feis robiacy wiekszosc aut do 2000r choc czasami i do 2004r narazie chodzi mi o Bmw wiec musze miec takiego kompa. :-D

Eryk1
Stały Bywalec
 
 
Posty: 333
Dołączył: 27 kwi 2007, 20:40
Reputacja: 16
Neutralny


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Ostatni post
Powrót do KOMPUTERY I ELEKTRONIKA

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników