Sajgonki

Przepisy kulinarne, potrawy, gotowanie.

KobietaPostNapisane przez Paubulska » 29 maja 2015, 16:16 Sajgonki

Witam :grin: Czy powie mi ktoś gdzie mogę kupić papier ryżowy i grzyby mun do sajgonek?? Morison, ASDA, TESCO, LIDL, ALDI odpadają bo byłam i wiem że nie ma.... :(

Paubulska
Początkujący
 
 
Posty: 22
Dołączyła: 3 kwi 2015, 18:29
Reputacja: 4
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 29 maja 2015, 19:50

w china town masz multum chinskich marketów znajdziesz tam wszystko zeczego dusza zapragnie no moze niestety bez psizny.
bardzo duzy jest Wing Yip
375 Nechells rd. B7 5NT
...
Avatar użytkownika
Thomas
Zaangażowany
 
 
Posty: 1369
Wiek: 41
Dołączył: 2 wrz 2006, 19:42
Lokalizacja: Hill Top, W brom
Reputacja: 67
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Paubulska » 30 maja 2015, 18:03 Re: Sajgonki

Byłam, kupiłam i dziękuję za informacje :D troszkę pobłądziliśmy bo szukaliśmy 375 Nechells rd. B7 5NT a to jest 375 Nechells Park Rd B7 5NT:) Ale dotarliśmy :)

Paubulska
Początkujący
 
 
Posty: 22
Dołączyła: 3 kwi 2015, 18:29
Reputacja: 4
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 31 maja 2015, 12:06

Ciesze sie. Wybor produktow jest ogromny tylko szkoda ze nie wiadomo jak tego wszystkiego urzyc ☺
...
Avatar użytkownika
Thomas
Zaangażowany
 
 
Posty: 1369
Wiek: 41
Dołączył: 2 wrz 2006, 19:42
Lokalizacja: Hill Top, W brom
Reputacja: 67
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Paubulska » 31 maja 2015, 16:31 Re: Sajgonki

No dokładnie:) Ale można pojedynczo kupować i testować:) Niestety sajgonki nam we frytkownicy całe się porozwalały, popękały... Pierwszy raz i nie wiemy od czego... czy może to być przez papier ryżowy?? Bo zauważyliśmy że był on troszeczkę grubszy niż ten co w Polsce kupowaliśmy... :cry:

Paubulska
Początkujący
 
 
Posty: 22
Dołączyła: 3 kwi 2015, 18:29
Reputacja: 4
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Viseq » 1 cze 2015, 12:08 Re: Sajgonki

mogla byc za duza temperatura, papier jest delikatny ot co. Sprobuj podsmazyc na patelni, powinno byc wtedy ok:)

Viseq
Przyczajony
 
 
Posty: 8
Dołączył: 10 sty 2015, 21:27
Reputacja: -5
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez bmors82 » 17 lip 2015, 12:59 Re: Sajgonki

Viseq napisał(a):mogla byc za duza temperatura, papier jest delikatny ot co. Sprobuj podsmazyc na patelni, powinno byc wtedy ok:)


Chyba cała idea sajgonek polega na smażeniu na głębokim oleju. Na patelni to raczej tortilla ;)
Avatar użytkownika
bmors82
Przyczajony
 
 
Posty: 4
Wiek: 42
Dołączył: 17 lip 2015, 12:42
Lokalizacja: Warszawa
Reputacja: 0
Neutralny


Powrót do KUCHNIA

cron