Ja mam trzy rozwiazania:
Pierwsze - dla odmiany czasami zaserwowac sobie sandwicha - super sprawa. Chodzi o robienie takich kanapek na cieplo w tzw. sandwich'erze. Sa pyszne. Dostalismy takie cudo w prezencie na 4 kanapki - ekstra rzecz. Polecam!
http://www.currys.co.uk/product.php?sku ... id=froogle
Druga sprawa - mozna piec samemu
chleb w piekarniku, w necie jest mnoswo przepisow i nie sa dosc skomplikowane. Tu przykladowy przepis na taki wiejski chlebek domowego wypieku. -
http://mojekucharzenie.blox.pl/2008/05/ ... ejski.html
Sama tez sprobuje upiec wg tego przepisu. Dam znac, co z tego wyjdzie.
Trzecie - najlatwiejszy sposob na polski wypiek w warunkach domowych; zakupic automat do pieczenia chleba. To jest rewelacja, sama jeszcze nie posiadam, ale jadlam taki
chleb i jest pyyyszny. Latwy do zrobienia, bo wystarczy wszystkie skladniki wsypac do formy i reszta sama sie robi. Polecam!!! Sama tez czekam na okazje, zeby sobie takie cudo nabyc.
http://www.eibmarkt.com/cgi-bin/eibmark ... gleBase_EN - przykladowy link do takiej machinerii, cena jedna z nizszych. Cena rosnie wraz z roznymi funkcjami jak np.:
- wielkosc wypieku,
- stopien przypieczenia skorki (mniej lub bardziej),
- ustawianie wypieku chleba na okreslona godzine, tzn. wsypujemy skladniki wieczorem i nastawiamy program, ze
chleb ma sie upiec np. na godz. 9:30 i rano budzi nas niesamowity zapach upieczonego chleba
- i takie tam inne bajery.
A tu praktyczne porady dla przyszlych uzytkownikow takich machinerii:
http://www.wielkiezarcie.com/article48521.html
Co z czlowieka robi tesknota za polskim, pachnacym chlebem z chrupiaca skorka. Mnnniiiaamm!