szukam pracy
Napisane przez joanna24 » 18 paź 2008, 17:59 szukam pracy
Chcialabym wiedziec gdzie najlepiej szukac pracy jezeli nie zna sie jezyka?? otóz ja dla siebie znalazlam prace ale chcialam zabrac ze soba kuzynke a ona wcale nie zna angielskiego. Gdzie wtedy szukac a moze ktos ma prace??
pozdrawiam i prosze o odpowiedz
-
- joanna24
- Początkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez agg » 18 paź 2008, 18:05 Re: szukam pracy

CATCH ME... IF YOU CAN!!!

-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez joanna24 » 18 paź 2008, 18:06 Re: szukam pracy
-
- joanna24
- Początkujący
Napisane przez marcin.p » 18 paź 2008, 21:07 Re: szukam pracy
Asia jest podobno taka agencja pertemps w bocznej new street .. tam zawsze cos maja.
Wejdz na spis agencji pracy ..... jest na stronie i tam sobie poprzegladaj. Chcialbym ci powiedziec cos wiecej ale nigdy nie szukalem przez agencje pracy....
Niech popyta po hotelach w centrum tam zawsze kogos im brakuje do housekeepingu.
Jeszcse jedno niech sie zalapie szybbko bo od listopada do lutego martwy okres bedzie
powodzenia dla kuzynki
-
- marcin.p
- Zadomowiony
- Reputacja: 3
Napisane przez kokon » 15 gru 2008, 10:26 Re: szukam pracy
-
- kokon
- Przyczajony
Napisane przez Magda31 » 15 gru 2008, 15:42 Re: szukam pracy

-
- Magda31
- Rozeznany
Napisane przez kwiatuszek1982 » 22 gru 2008, 21:55 szukam pracy
-
- kwiatuszek1982
- Początkujący
Napisane przez agg » 29 gru 2008, 21:30 Re: szukam pracy

co ma prawko do szukania pracy?
po 1. moja odpowiedz dotyczyla szukania pracy bez znjomosci angielskiego, no sorry jestesmy w anglii
po 2. wybierajac szkole nauki jazdy to ja daje prace instruktorowi

skoro wszystcy tacy madrzy jestescie to poleccie joaanie pracodawce a na krytyke zalozcie osobny watek...

[ Dodano: Pon Gru 29, 2008 21:33 ]
... a tak wogole to jestem bardzo mila

i jestem tylko czlowiekiem i irytuja mnie niektore rzeczy, jak kazdego

-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez lysy » 29 gru 2008, 23:21 Re: szukam pracy
agg napisał(a):coscie sie takna mnie "zucili"![]()
co ma prawko do szukania pracy?
po 1. moja odpowiedz dotyczyla szukania pracy bez znjomosci angielskiego, no sorry jestesmy w anglii
po 2. wybierajac szkole nauki jazdy to ja daje prace instruktorowipozatym nie pytalam gdzie zrobic prawko nie znajac jezyka, tylko o polecenie szkoly nauki jazdy
skoro wszystcy tacy madrzy jestescie to poleccie joaanie pracodawce a na krytyke zalozcie osobny watek...![]()
[ Dodano: Pon Gru 29, 2008 21:33 ]
... a tak wogole to jestem bardzo mila![]()
i jestem tylko czlowiekiem i irytuja mnie niektore rzeczy, jak kazdego
moze jeszcze zacznijmy na forum tylko po angielsku pisac w koncu jestesmy w uk tak????
nie ogladajmy polskiej telewizji.........
nie jezdzijmy do pl na urlopy czy tez jak ktos woli holiday-e..........
chyba woda sodowa do glowki uderzyla !!!!!!
-
- lysy
- Rozeznany
- Reputacja: 2
Napisane przez agg » 31 gru 2008, 11:47 Re: szukam pracy

lysy napisał(a):moze jeszcze zacznijmy na forum tylko po angielsku pisac w koncu jestesmy w uk tak????
nie ogladajmy polskiej telewizji.........
nie jezdzijmy do pl na urlopy czy tez jak ktos woli holiday-e..........
to co robisz sam ze soba w domu, w jakim jezyku rozmawiasz z zona/dziecmi, jaka tv ogladasz gdzie i z kim jezdzisz na wakacje nikogo nie obchodzi, bo to Twoje osobiste sprawy. Jak idziesz do urzedu, na poczte czy gdziekolwiek indziej to mowisz do Pani w okienku po polsku (zakladajac, ze nie jest polka)? nie? dlaczego?

dlaczego tez w Polsce wymagamy by mowiono po polsku? wyobrazmy sobie anglika/niemca/pakistanczyka/hindusa etc. w Polsce na izbie przyjec. czy ktos mu zapewni tlumacza?
forum jest polskie dla polakow, ktorzy posluguja sie jezykiem polskim. na angielski tez piszesz po polsku bo jeste polakiem?
wkurza mnie, ludzie niepotrafia zrozumiec tak prostych rzeczy

nikt z nas nie wstydzi sie, ze jest polakiem, mamy polskie kluby, sklepy, tlumaczy... czy to malo? moze urzednicy niech obowiazkowo zaczna sie uczyc polskiego bo "poalcy przyszli"...
lysy napisał(a):chyba woda sodowa do glowki uderzyla !!!!!!
chyba komus innemu woda sodowa uderzyla do glowy...

-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez agamiltko » 31 gru 2008, 11:58 Re: szukam pracy
-
- agamiltko
- Rozeznany
- Reputacja: 6
Napisane przez Bernii » 31 gru 2008, 12:37 Re: szukam pracy
Kazdy znalaz sie na wyspach z roznych powodow i kazdy ma rozne doswiadczenia i predyspozycje co do wykonywania pracy. W Uk nie potrzebna jest biegla znajomsoc angielskiego zeby podjac prace zarobkowa. (to samo dotyczy sie Polski i jezyka polskiego)
agg,
to twoje "
i pozniejsze oburzenie - troche niesmacznie i chamsko Ci to wyszloagg napisał(a):bez jezyka to w Polsce
joanna24 - post jest dosc stary ale jest kilka agencji gdzie pracuja polacy przy rejestracji jak chcesz jakies info to napisz na PW
-temat do zamkniecia
Zludne bezpieczenstwo, pigulka szczescia
Ja z dnia na dzien nabieram pewności
Nie ma szczescia bez odrobiny szalenstwa!!!
-
- Bernii
- Rozeznany
- Reputacja: 4
Napisane przez agg » 2 sty 2009, 10:41 Re: szukam pracy

moze faktycznie ostro zaczelam, ale jest to temat, ktory przewija sie czesto na forach i wzbudza wiele oburzenia

nie chodzi mi o to , ze kazdy powinien znac biegle j. ang., ale przynajmniej w takim stopniu by sie dogadac, a przede wszystkim moc znalezc sobie prace i swobodnie pracowac.

zgadzam sie Bernii- temat zamkniety

-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez marfefka26 » 2 sty 2009, 13:12 Re: szukam pracy
agg napisał(a):Dzieki, ze chociaz ktos zalapal o co mi chodzi![]()
moze faktycznie ostro zaczelam, ale jest to temat, ktory przewija sie czesto na forach i wzbudza wiele oburzenia![]()
nie chodzi mi o to , ze kazdy powinien znac biegle j. ang., ale przynajmniej w takim stopniu by sie dogadac, a przede wszystkim moc znalezc sobie prace i swobodnie pracowac.mi w takiej sytuacji zaraz nasuwa sie stereotyp polaka, co przyjezdza do uk, reke po wszystko wyciaga, a sam z siebie nic nie jest w stanie dac, nie wysilil sie nawet by sie jezyka nauczyc. ale to takie moje prywatne "zboczenie"
![]()
zgadzam sie Bernii- temat zamkniety
agg-czasem ludzie przyjeżdżający tu poprostu żyli w biedzie w Polsce,zdesperowani zadłużyli się gdzie tylko mogli w nadzieji,że Anglia to szansa na przyszłość. Jednym się udało bez znajomości języka,innym nie... Tym ,którym udało się zostać, pewnie pomogli inni polacy (bo do kogo :uderzyć:,jak nie do rodaka,który mówi po angielsku?)... Ty pewnie nikomu nie pomogłaś ani nie pomożesz,bo według tego co piszesz-każdy musi liczyć na siebie... I wiesz-ja nie prosiłam nigdy o pomoc,jakoś dałam radę choc przyznam szczerze,że wdzięczna jestem za pomoc tym Polakom,którzy sami do nas rękę wyciągnęli. A na benefity też nie liczyłam,ale skoro się należą... (papiery wypełniałam ze słownikiem w ręku,wysyłałam i znów dopisywałam poprawki i na takie 18Ł/tydz. RODZINNEGO czekałam 2 LATA...) Sama na pewno pobierasz więc także :ręce wyciągnęłaś: po darmowe pieniążki!!! Myślę,że żadna frajda jest siedzieć w domu i wegetować... Bo cóż nam po tych benefitach? Nie chciałam Cię urazić-jeśli się urażona poczułaś moją wypowiedzią-ale przyjeżdżając tutaj miałam wyobrażenie,że rodacy są życzliwi,że pomogą-hmmm... Przekonałam się-są

-
- marfefka26
- Rozeznany
Napisane przez yoko » 2 sty 2009, 20:22 Re: szukam pracy
marfefka26 napisał(a):... Ty pewnie nikomu nie pomogłaś ani nie pomożesz,bo według tego co piszesz-każdy musi liczyć na siebie...
agg oferowala mi Swoja pomoc jezykowa przy okazji wizyt poloznej, chociaz mnie nie zna i mimo iz ja nawet o to nie poprosilam -

rozumiem marfefka Twoje rozgoryczenie, ale tez przyznaje troche racji dla agg.
kazdy z nas inaczej tu zaczynal....jedni skorzystali z pomocy na poczatku i sie szybko usamodzielnili, inni chcieliby brac tzw 'latwizne' caly czas - na takie przypadki ja tez mam uczulenie
jest takie powiedzenie, nie pamietam jak ono brzmialo dokladnie, ale sens byl taki, by glodnemu nie dawac zlowionej ryby, tylko dac mu wedke i nauczyc go by lowil sam. amen

WOODY ALLEN
-
- yoko
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
-