Rowerem po birmingham i okolicach

Rozmowy dotyczące różnych dziedzin sportowych, meczy, drużyn , spotkań sportowych

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 17 kwi 2007, 19:32 Rowerem po birmingham i okolicach

A to na pocztek wam pomoze . Na tej stronie mozecie zamówic fajna mapke ze szlakami rowerowymi w B'ham. Calkiem za darmo i przychodzi bardzo szybko. Ja Van i moja obecna przerobilismy pare tras i sa calkiem wpozo.

Wiec na rowery rodacy

adres stronki: http://www.birmingham.gov.uk/GenerateCo ... U_ID=12128

marcin.p
Zadomowiony

Reputacja: 3
Neutralny

PostNapisane przez kat82 » 18 kwi 2007, 10:57 Re: Rowerem po birmingham i okolicach

w zeszłym roku nasze rowery ukradli nam angielscy gówniarze i teraz jakoś nie mamy ochoty na nowe, poza tym jeśli trzeba jechać jakiś odcinek drogą nie tylko dla rowerów to kierowcy w ogóle nie zwracają uwagi na rowerzystów :mad: także ja nie czułam się bezpiecznie :cry:

kat82

MężczyznaPostNapisane przez Jacob » 18 kwi 2007, 16:13 Re: Rowerem po birmingham i okolicach

A ja wlasnie kupilem rowery z dziewczyna i zamierzam jak naj wiecej wolnego czasu spedzic na rowerze. Rower mam od tygodnia i pierwsza calkiem fajna miejscowka na jaka znalazlem jest park w Sutton Coldfield. Calkiem przyjemnie, polecam. Z Erdington ok 20 min na 2 kolkach oczywiscie :wink:
ps. dzieki za namiar na mapke, napewno sie przyda...
Jacob
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 18 kwi 2007, 20:13 Re: Rowerem po birmingham i okolicach

To proponuje jeszcze Kideminister Forest na zachód od Bham.

Ps Czy wiecie ze. 1 Jesli dojezdzasz rowerem do pracy , pracodawca ma w obowiazku zapewnic wam sniadanie na koszt firmy. 2. Mozna sie starac o zwrot podatku VAT jezeli uzywasz rowera jako srodek transportu do pracy.

Ps 2 Jezeli chcielibyscie sie wybrac mozna kiedys wyskoczyc za miasto . Ostatnio bylismy w Peak District i bylo genialinie.

Jesli mieszkacie blisko centrum jest pare fajnych miejsc. Wystarczy pojechac ezduz kanlu w dowolne miejsce i wziasc odpowiedni zjazd. Ale w tym pomoze wam tylko mapka. Pozdrawiam

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 18 kwi 2007, 20:38 Re: Rowerem po birmingham i okolicach

łoo o tym śniadaniu to nie wiedziałem: trzeba będzie do byłego pracodawcy zapukać o jakieś 300 śniadań hehe.

mapke zamówiłem - właśnie miałem zamiar od dawna wszystkie kanały obśmigać w bham tylko nie wiedziałem skąd tu jakąś mapkę kanałów dorwać. dzięki za ten link.
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 20 kwi 2007, 08:48 Re: Rowerem po birmingham i okolicach

Plazi ty to sobie mozesz fajn miejscówki do skakania poszukac . Pod autostradami jak sobie przejedziesz to sa czasami fajne wypustki.

Zycze ekstremalnych wypadów

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Shon » 20 kwi 2007, 09:38 Re: Rowerem po birmingham i okolicach

kurde sniadania nie jadlem ale mam rower musze go odgrzac

a w ogole to musialem nim jechc w te dwa dni najgorszej zimy angielskiej po nieodgarnientym na wpol zamarznientym sniegu sniegu porazka :)
Shon
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Jacob » 20 kwi 2007, 18:54 Re: Rowerem po birmingham i okolicach

A miales chociaz opony zimowe :?: :?: :?: :lol:
Jacob
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 20 kwi 2007, 19:04 Re: Rowerem po birmingham i okolicach

W rowerze zimówke to się tylko na przód zakłada a z tyłu jak najcieńszą daje. Zresztą z kolcami z tyłu żadna frajda byłaby - kręcić bączków nie można. A na jednym kole po lodzie się superancko śmiga - bezpieczniej niż na dwu, bo się ma cały czas idealny balans w pionie zachowany względem ziemi :]
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez Jacob » 20 kwi 2007, 19:21 Re: Rowerem po birmingham i okolicach

Widze ze masz experience :lol:
Jacob
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Shon » 21 kwi 2007, 09:13 Re: Rowerem po birmingham i okolicach

nie co ty zwyklak ten rower wszyscy zapewne mieli kupe ubawy gdy pokazywalem swoje sztuczki machajac nogami we wszystkie strony by rownowage zlapac
a najgorsze byly miejsca gdzie ludzie chodzili i zamarzniete boki po sladach tragedia niedalo sie utrzymac kierownicy :)
Shon
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez emcia04 » 22 kwi 2007, 12:10 Re: Rowerem po birmingham i okolicach

marcin.p napisał(a):Ps Czy wiecie ze. 1 Jesli dojezdzasz rowerem do pracy , pracodawca ma w obowiazku zapewnic wam sniadanie na koszt firmy. 2. Mozna sie starac o zwrot podatku VAT jezeli uzywasz rowera jako srodek transportu do pracy.

ja sie wlasnie chce przestawic na dojazd do pracy rowerem-czy moglbys mi powiedziec skad masz te informacje lub gdzie ewentualnie moge to sobie wydrukowac z neta zeby szefowi przedstawic? dzieki

emcia04
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez vanwaestel » 22 kwi 2007, 19:50 Re: Rowerem po birmingham i okolicach

a czy to sie tyczy dwoch pedalow, tez?!?

vanwaestel
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Jolly » 6 cze 2007, 16:11 Re: Rowerem po birmingham i okolicach

czesc. ja niemam z kim jezdzic im wiecej osob tym lepiej jestem nowy w Birmingham i jestem zainteresowany wszelkimi wycieczkami rowerowymi bardzo lubie smigac rowerkiem i nie przerazaja mnie warunki atmosferyczne i wyzwania. staram sie dostosowac do wszelkich propozycji. pozdrawiam:)
Jolly
Stały Bywalec

Reputacja: 11
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez BRUMMIEBIKER » 9 mar 2008, 08:33 ride to work

tu jest np ciekawy link

http://www.evanscycles.com/ride2work.jsp?item_id=429

ze sniadaniami mi nie wiem , to chyba lekka przesada...
ale rzad zwraca do 40% kosztu zakupu roweru bez znaczenia jak drogi byl jezeli mamy zamiar dojezdzac do pracy rowerem
trzeba tylko miec dobrego pracodawce .......

BRUMMIEBIKER
Początkujący

Neutralny

Następna strona