Ciekawy wyklad o firmach farmaceutycznych i nie tylko.

O zdrowiu, waszych doświadczeniach ze służba zdrowia w UK, pomoc w znalezieniu lekarzy...

KobietaPostNapisane przez Mysia » 22 lip 2009, 19:12 Ciekawy wyklad o firmach farmaceutycznych i nie tylko.

Naprawde wciaga i jest podzielony na 10 czesci. Mozna sie troche zszokowac tym wszystkim. Jest tez o Tamiflu i o jego skutkach ubocznych. Ogolnie masakra. Prosba o nie komentowanie bez ogladniecia calosci czyli 10 czesci.

http://www.youtube.com/watch?v=AxlJB5kz ... r_embedded

Mysia
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

Mysiu, wybacz, ale doszedlem do odc. 5 i mialem dosc. O lekach i genetyce nie bede mowil, bo sie na tym nie znam. Jest tu taki jegomosc z avatarem wampira, ktory dziala w tym biznesie, wiec moze on. Takich jednak bredni jak uslyszalem w reszcie "wykladu" nie slyszalem dawno. Tez Ci moge taki "wyklad" strzelic operujac takimi "faktami"

jed
Stały Bywalec

Reputacja: 1
Neutralny

Tu akurat sie mylisz ,bo wiekszosc to fakty, Poczytaj sobie o jednej z trucizn zwanej Aspartam ,albo wpisz w google to zobaczysz ,co lykasz w napojach gazowanych, czy nawet zujac gume do zucia. Jest nawet w Vegecie.

http://www.zigzag.pl/jmte/nutra_sweet.htm

[ Dodano: Czw Lip 23, 2009 20:49 ]
A jesli chodzi o Tamiflu to prosze zobaczcie link ponizej

http://www.dziennik.pl/swiat/article118 ... abic_.html

Mysia
Początkujący

Neutralny

W dzisiejszych czasach trucizny sa wszedzie i we wszystkim, w koncu ludzie musza od czegos umierac inaczej Ziemi groziloby przeludnienie... :grin:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Szczepionka przeciwko grypie może zabić!
Uwaga! Popularna szczepionka przeciw grypie jest śmiertelnie niebezpieczna - alarmuje Federalna Agencja Leków w USA. Już kilkaset osób na całym świecie omal po niej umarło. Chodzi o Tamiflu. Można ją kupić także w polskich aptekach!

To jest tytul z gazety `Dziennik`. Z tego zapodanego linka. Od razu sie zdenerwowalem. Co za debil napisal ten artykul, jak mozna podpisac sie imieniem i nazwiskiem po artkulem ktorego sie nie rozumie. Od kiedy ten caly tamiflu to szczepionka. Ja nie wiem, to chyba nie trzeba sie za bardzo znac zeby wiedziec ze to nie jest szczepinka. To tak jakby napisac ze antybiotyki to szczepionki. Filmu na razie nie obejrzalem bo sie nie chce denerwowac :) Od dluyzszego czasu wkurzaja mnie takie autoryetey wypowiadajace sie na tematy o ktorych gowno wiedza. Tak sie wprowadza ludzi w blad
tomik111
Rozeznany

Neutralny

Obejrzalam 2 czesci i zrezygnowalam bo jak dla mnie to ze jakis facet stoi i cos tam sobie gada to nie sa zadne fakty..... Ale kolezanka Mysia nakrecila sie na maxa :wink:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Poszukaj w google to znajdziesz mnostwo faktow z tym zwiazanych. To ze cos nie miesci sie w glowie to nie znaczy ze nie jest prawdziwe. Uzywanie Pabulonu i handlowanie tzw "skorami" tez wydawalo sie nie realne , a jednak. To fakt ze Tamiflu nie jest szczepionka ,a lekiem na grype ,ktory powstal w 1999roku nie na swinska grype tylko ptasia. A ze towar trzeba sprzedac to moze byc i na swinska :mrgreen: Tylko ze tak naprawde opoznia on objawy od 24 do 48h.

Mysia
Początkujący

Neutralny

A skad to Mysia wiesz? Jestes tego pewna o czym mowisz? Bo ja mam wrzenie zy tylko glosno krzyczysz. Wiesz jaki jest mechanizm dzialania tamiflu? Bo ja wiem. Gdybys Ty natomiast wiedziala to bys nie pisala na ptasia czy swinska czy mysia bo gwarantuje Ci ze nie ma to roznicy. W trzech slowach i bardzo prosto wyjasnie Ci ze tamiflu blokuje neuraminidaze, enzym wystepujacy we wszystkich typach wirusa grypy, hamujac w ten sposob jego namnazanie.
Za duzo `krzyku` w Twoich postach, za malo solidnej wiedzy :-P
tomik111
Rozeznany

Neutralny

Solidnej wiedzy nie ma w ogole skoro dostajemy propozycje szperania w wyszukiwarce i filmy z utuba. "Chodzi o cos wiekszego", wiec o Codex Alimentarius nie ma sensu nawet myslec. Rozumiem, ze temat napisany na wyrost i niepotrzebnie.

jed
Stały Bywalec

Neutralny

Nierozumiem to co bys chcial dostac ??? A jak ogladasz telewizje czy czytasz brukowce to co jest ok. Co masz na mysli - "chodzi o cos wiekszego" Ja nie handluje ziolkami. Fakt sprawa jest gruba. Co do Tamiflu lin ponizej

http://leki-informacje.pl/forum,temat,1 ... asowy.html

Masz konkrecik na te twoje Tamiflu
Ostatnio edytowano 24 lip 2009, 18:36 przez Eryk1, łącznie edytowano 2 razy

Eryk1
Stały Bywalec

Reputacja: 16
Neutralny

Owszem, ale kiedy pisze, ze mnie po 1. filmie biochip sie juz nie podobal to dostaje to. Kiedy pisze, ze chlopina z Codexu mowi bzdury i za 5,73 moge gaworzyc to samo to dostaje petycje. Nie wiem juz o co chodzi, bo nigdy nie dostaje odpowiedzi tylko nowe afery.
Nawet taki laik jak ja ma swiadomosc, ze polityka to nie to co dostajemy w TV i ze jedzenia mamy coraz wiecej i jest ono coraz tansze dzieki chemii. Ta chemia jednak oznacza, ze jestesmy coraz grubsi i nie dzialaja na nas leki, bo te dostajemy ciagle w malych dawkach, we wszystkim. Ale to nie oznacza do cholery, ze jakis Zyd ma perfidny plan wytepienia 6/7 mieszkancow Ziemi. Zadno z Was nie potrafilo tez operowac terminologia tomika, wiec najwyrazniej macie hurtownie ziolek, albo dopiero co odkryliscie YouTube. Sorki amorki, ale mnie sie tak nie przekonuje.

jed
Stały Bywalec

Neutralny

Niewiem czy ogladales wszystko - ja tak i o wiele wiecej. Dla mnie wyglada to tak ze dla firm Farmaceutyczno-chemicznych to porostu jest bezduszny biznes. Ludzie dobrze jak choruja ,bo kolo sie kreci. Jesli wzrasta sprzedaz naturalnych produktow , ziolek itd spada automatycznie sprzedaz tego calego badziewia Idac dalej czy wiecie o tym ze nie dopuszczono nigdy do sprzedazy witaminy B17 dorzuce linka zeby nie pisac o tej witaminie.

http://www.eioba.pl/a93247/witamina_b17 ... wo_na_raka

Jesli faktycznie uchrania przed rakiem lub pomaga go zwalczyc i na dodatek nie jest to drogie wystepujac naturalnie to niema nic gorszego dla firm farmaceutycznych. Dlaczego ,bo po co kosztowna chemia , radioterapia itd a to sa naprawde potezne zyski ,ktore mozna stracic. Co do ograniczenia populacji na swiecie to tez prosta kalkulacja niepotrzebni sa bezrobotni ,bo niema z nich pieniedzy. Wirus Ebola teraz swinska grypa ciekawe czy to zbieg okolicznosci ze w meksyku. Pewnie nasuwa sie Wam pytanie to po co Europa (po co to ryzyko) To nie ryzyko tylko pieniadze tak samo jak wojna to masa zamowien dla przemyslu zbrojeniowego i co znowu zyski.

Eryk1
Stały Bywalec

Reputacja: 16
Neutralny

ojej ale sie spiskowo zrobilo. Troche nie kumam skad te wszystkie teorie spiskowe. Gdzie placzenie wirusa ebola, swinkiej grypy i meksyku. Przeczytalem sobie caly artykol o wit B17. To jest troche naginanie. Jest taka teoria, ze firmy farmaceutyczne blokuja nauke. To nie jest prawda. Firmy farmaceutyczne maja niewiele z nauka do czynienia. Nauka jest na uniwerku, w labie. A firmy bazuja na tym co się tam odkryje. I chca z tego zrobic biznes. Gdyby to wszystko co jest napisane w tym artykule bylo prawda to juz dawno nastapilby przelom w onkologii. Gwaranuje Ci to! I byloby setki publikacji naukowych na ten temat, a nie ma. Myslisz, ze naukowcy by się na to nie rzucili? Każdy chce zrobic kariere.

Link który podales dotyczący tamilu pochodzi z lutego 2007 wiec ma się do obecnej sytuacji nijak. Tam chodzilo o ptasia grype której skala zachorowan była nieporownywalna. W ogole to chyba nie ta planeta. Wiadomo, ze jak każdy lek tak i ten ma skutki uboczne, ale co ich nie ma. Kawa tez podnosi cisnienie. Przestrzega się tam przed zbędnym braniem leku i bardzo dobrze, ze się przestrzega bo to nie witamina C. Wlasnie o to mi chodzi od początku tej dyskusji żeby nie wpadac w paranoje, nie szukac ukrytego spisku bo we wszystkim trzeba zachowac jakis zdrowy rozsadek.

PS a ziolka sa OK ale podobie jak tamilu niewłaściwie użyte mogą zaszkodzic
tomik111
Rozeznany

Neutralny

To niechodzi zeby popasc w paranoje tylko przejrzec na oczy ,a ciezko jest to zrobic jak wszystko faktycznie wyglada jak teoria spisku. :mrgreen: Po kliknieciu jeszcze raz na napis strony sa w trakcie przebudowy potem w gornym lewym rogu dokumenty i poznie dowiedz sie czym jest Codex. Troche faktow dla niedowiarkow w koncu you tube nie kojarzy sie niektorym jako rzetelne zrodlo wola tv.

http://fnbg.org/
Ostatnio edytowano 24 lip 2009, 19:30 przez Mysia, łącznie edytowano 1 raz

Mysia
Początkujący

Neutralny

no wlasnie tylko z kogo strony?
tomik111
Rozeznany

Neutralny

Następna strona