skradzione prawko

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

KobietaPostNapisane przez magusia » 10 gru 2007, 22:52 skradzione prawko

Mam pytanko.Czy wie ktos moze czy moglabym wyrobic sobie w DVLA prawo jazdy jesli skradziono mi tutaj polskie prawo jazdy :?:
A moze mam to w jakims innym urzedzie wyrabiac :?:
Do Polski nie moge sie wybrac co najmniej do swiat Wielkanocy (wiec tam nie mam jak wyrobic), a jezdzic jakos musze.

magusia
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez x.x.x...x.x.x » 10 gru 2007, 23:01 Re: skradzione prawko

Ja jezdze bez ... co ciekawe ang. policja powiedziała ze moge tylko zebym jak najszybciej odzyskał - w PL bez prawka (tego plastiku) nie można - a przeciez nie stalem sie nagle niewidomy czy cos ... chyba jednak bedziesz musiała poleciec do PL ... no chyba ze masz jakis znajomych w wydziale komunikacji to wtedy wszystko można ... czeka sie 10 dni ... a w 30 od zgubienia trzeba zgłosic (według prawa oczywiscie) ... proponuje jeździc tylko nie zaliczyc dzwona bo ubezpieczalnia moze juz nie byc tak wyrozumiała.

x.x.x...x.x.x
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 10 gru 2007, 23:45 Re: skradzione prawko

x.x.x...x.x.x napisał(a):Ja jezdze bez ... co ciekawe ang. policja powiedziała ze moge tylko zebym jak najszybciej odzyskał - w PL bez prawka (tego plastiku) nie można - a przeciez nie stalem sie nagle niewidomy czy cos ... chyba jednak bedziesz musiała poleciec do PL ... no chyba ze masz jakis znajomych w wydziale komunikacji to wtedy wszystko można ... czeka sie 10 dni ... a w 30 od zgubienia trzeba zgłosic (według prawa oczywiscie) ... proponuje jeździc tylko nie zaliczyc dzwona bo ubezpieczalnia moze juz nie byc tak wyrozumiała.

To nie masz tego prawka od momentu jak troszke Ci sie urwal filmik po imprezce??? Zgubione czy skradzione?? :mrgreen: :mrgreen:
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Mlody » 11 gru 2007, 05:36 Re: skradzione prawko

najlepiej zadzwon do nich i sie zapytaj, ale wydaje mi sie ze nic niezdzialasz :(
na wymiane musisz miec polskie, jak go niemasz to niemasz sie czym legitymowac, wiec tak jak bys niemiala, przykra sprawa :(
pozdrawiam :>

Mlody
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez magusia » 11 gru 2007, 10:17 Re: skradzione prawko

no trudno... ale dzieki za rady

magusia
Raczkujący

Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 11 gru 2007, 19:55 Re: skradzione prawko

Mlody napisał(a):najlepiej zadzwon do nich i sie zapytaj, ale wydaje mi sie ze nic niezdzialasz

a ja mysle, ze z odpowiednim wyjasnieniem powinno sie dac. przeciez wystarczy ze oni wystapia do pl o potwierdzenie dokumentu..

pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez x.x.x...x.x.x » 11 gru 2007, 23:05 Re: skradzione prawko

Anek napisał(a):To nie masz tego prawka od momentu jak troszke Ci sie urwal filmik po imprezce???

Dokaldnie (i nie wiem czy to było tak troszke)
Anek napisał(a):Zgubione czy skradzione?? :mrgreen: :mrgreen:

Tego raczej sie juz nie dowiem :mrgreen:

KA i PE napisał(a):a ja mysle, ze z odpowiednim wyjasnieniem powinno sie dac. przeciez wystarczy ze oni wystapia do pl o potwierdzenie dokumentu..

Wystapic moga czemu nie .. tylko czy wspaniała polska instytucja wyśle? Ja 2 dni biegałem z urzedu do urzedu stojąc w kolejkach po rózne zaswiadczenia, wypełniałem oswiadczenia. ( bo straciłem troszke wiecej niz prawko) ... i jeszcze głupie pytania "gdzie i kiedy zgubiłem?" - jak bym wiedział to bym poszedł i podniósł.

x.x.x...x.x.x
Rozeznany

Neutralny