Wwożenie żywności do Anglii

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez letme » 16 sty 2008, 20:42 Wwożenie żywności do Anglii

Przewoził może ktoś w ostatnim czasie jakies jadełko z Polski? Podobno w polskiej tv pokazywali niedawno jakieś zaostrzone kontrole (w autokarach) i straszyli karami do tysiąca funtów za przewożenie produktów pochodzenia zwierzęcego (w związku z przypadkami ptasiej grypy w Polsce jakiś czas temu). Na okęciu też podobno są plakaty o tym zakazie. Ciekawy jestem jak to jest egzekwowane bo niedługo lęcę do Polski na urlop a zawsze sporo żarcia ze sobą przywożę, nigdy nie miałem z tym żadnych problemów. Przewoził ktos coś w ostatnim czasie (chodzi mi o lotniska)?

letme
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez tomik111 » 16 sty 2008, 21:12 Re: Wwożenie żywności do Anglii

ja lecialem w styczniu, po swietach z polski. w bagazu podrecznym mialem szynke, kielbase i twarog. nikt o nic nie pytal. moze jak bedziesz mial pol swiniaka albo 3 kurczaki to cie zgarna :)
tomik111
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez letme » 17 sty 2008, 14:17 Re: Wwożenie żywności do Anglii

o, w podręcznym nawet? To raczej tym bardziej kilka kiełbach w bagażu nadawanym przejdzie :) Widocznie zakaz pozostaje jak w wielu przypadkach tylko na papierze.
Dzieki za odpowiedź.

letme
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mlody » 17 sty 2008, 14:35 Re: Wwożenie żywności do Anglii

Zawsze sa na papierze :D i to jest fajne, ale gorzej jak trafisz na jakiegos sluzbiste, ktoremi wladza do glowy uderzyla :P

Mlody
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez olivka » 18 sty 2008, 11:52 Re: Wwożenie żywności do Anglii

niewiem jak to jest z przepisami ale ostatnio moj brat lecial do mnie z podrecznym pelnym miecha i kielbachy i bylo okay.
smieli sie tylko ze czuc polska kielbache na pare metrow hihihihi
olivka
Zadomowiony

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Katik » 18 sty 2008, 14:15 Re: Wwożenie żywności do Anglii

jutro kumpel wraca z PL obładowany po brzegi żarełkiem. Mam nadzieje , że przyjedzie cały i zdrowy, bo moje zamówienie też wiezie :)
Katik
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez olivka » 19 sty 2008, 20:02 Re: Wwożenie żywności do Anglii

Katik napisał(a):jutro kumpel wraca z PL obładowany po brzegi żarełkiem. Mam nadzieje , że przyjedzie cały i zdrowy, bo moje zamówienie też wiezie :)

napewno bedzie oki i kielbacha dotrze do ciebie cala i zdrowa hihihihi
olivka
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Katik » 19 sty 2008, 20:12 Re: Wwożenie żywności do Anglii

olivka napisał(a):
Katik napisał(a):jutro kumpel wraca z PL obładowany po brzegi żarełkiem. Mam nadzieje , że przyjedzie cały i zdrowy, bo moje zamówienie też wiezie :)

wszystko dotarło bez problemów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , nawet przy dokładnej rewizji podręcznego nie czepiali się o krakowskie, śląskie , sopockie itd
Lodówka wypchana po brzegi ;)))))) ;))))))
Katik
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez olivka » 20 sty 2008, 21:25 Re: Wwożenie żywności do Anglii

Katik napisał(a):
olivka napisał(a):

wszystko dotarło bez problemów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , nawet przy dokładnej rewizji podręcznego nie czepiali się o krakowskie, śląskie , sopockie itd
Lodówka wypchana po brzegi ;)))))) ;))))))

pozostaje mi tylko powiedziec SMACZNEGOOOOOOOO
:-D :idea:: :idea:: :idea:: :idea:: :idea:: :idea:: :idea::
olivka
Zadomowiony

Neutralny

Powrót do SZUKAM INFORMACJI