child benefit
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
czesc mam pytanie?3miesiace temu wyslalam papiery o chb i wczoraj dostalam odpowiedz zeby dostac go to musze z moim partnerem posiadac homoffice gdzie ma go tylko moj partner.A z tego co sie orientuje zeby dostac ten benefit jest on niepotrzebny,a moze sie myle???Czy ktos pobiera ten benefit i niema homoofficu?
-

-
julka030308
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: -1
julka030308 napisał(a):homoofficu?
yhym.....
zapewne chodzi ci o rejestracje w Workers Registration Scheme (WRS), potocznie zwane 'Home Office' (ministerstwo spraw wewnetrznych) od instytucji prowadzacej powyzszy rejestr.
jesli chodzi o child benefit (rodzinne), faktycznie wymagane jest aby jedno z rodzicow pracowalo i bylo zarejestrowane w WRS. wniosek wtedy sklada sie na osobe pracujaca, a niepracujaca jest podana jako 'partner'. swiadczenie zostanie wyplacone wstecz do daty rejestracji w WRS.
pozdr
pe
-

-
KA i PE
-
-
ale kolega dokładny ;) dzieki za informacje
-

-
julka030308
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: -1
pozostaje zadzwonic i zapytac, zapewne bedziecie musieli opowiedziec o Waszej sytuacji i napewno bedzie ok.
-

-
DD
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 4
proponuje zadzwoni raz jeszcze i wyjasnic.U mnie jest taka sytuacja.Moj maz ma HO ja nie i otrzymujemy Child benefit.Takze wyjasniajcie i dzwoncie.Powodzenia
-

-
eewula
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 0
Powrót do SZUKAM INFORMACJI