Co zrobic????

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 6 lut 2010, 00:55 Co zrobic????

witam
Chciałabym aby ktoś z was mi tu doradzi,otóż mam wielki problem.Chciałabym przenieść się za Bham ponieważ tam mam prace i lepsze zakwaterowanie,ale nie mogę ,bo w szkole mojego syna nastraszyła mnie pewna pani ,ze jeśli przeniosę go teraz to weźmie się za mnie socjal :/ sama nie wiem co o tym myśleć... już raz zmieniłam synkowi szkole,ale tylko dlatego,ze myślałam ,ze w bham uda mi się lepsza prace dostać,jednak nie.Chce nadal pracować tu gdzie pracuje,ale mam problemy z transportem i kosztuje mnie to dużo nerwów...chciałabym ie przenieść za Birmingham,tylko martwi mnie właśnie to czy nie będę miała problemów z opieka socjalna.Mozę ktoś był w podobnej sytuacji?Doradźcie proszę...
Pozdrawiam

magdunia22
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez marfefka26 » 6 lut 2010, 15:39 Co zrobic????

Hm? A co ma "socjal" do zmiany szkoły,a tym bardziej jeśli zmieniasz miejsce zamieszkania? Moim zdaniem pani,o której piszesz jest niepoważna,że Cię straszy!!! Zmieniasz miejsce pobytu,więc zmieniasz adres zamieszkania,więc...Twoje dziecko musi miec jak najbliżej do szkoły,czyli "socjal" powinien się raczej wykazać swoimi propozycjami,gdzie Twojemu dziecku byłoby najlepiej uczęszczać do szkoły...
Pozdrawiam.[/b]

marfefka26
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez zaspana » 6 lut 2010, 18:08 Re: Co zrobic????

Nie powinno nic takiego sie stac. Jedyne co warto zrobic, to poinformowac obecna szkole syna o tym, ze bedzie zmienial szkole. W szkole, w ktorej pracuje jest bardzo duza rotacja i nic nie wiadomo mi o zaangazowaniu socjala w to.
Pozdrawiam i zycze mlodemu powodzenia w nowej szkole

zaspana
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitty » 6 lut 2010, 19:15 Re: Co zrobic????

A ja zapytalam moja kolezanke,ktora jest nauczycielka tutaj w Anglii i Ona na to,ze pierwsze slyszy :roll: .Social moze sie do Ciebie przyczepic jedynie kiedy zrezygnujesz z edukacji synka. Takze szkole jak najbardziej mozesz zmienic, tymbardziej,ze sami Anglicy na tylkach dluzej usiedziec nie moga i sie ciagle przeprowadzaja :mrgreen:
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 6 lut 2010, 22:14 Re: Co zrobic????

a ja mysle, ze wiem o co tej pani chodzilo...
panstwo jest bardzo wyczulone na dobro dzieci i lubi je miec "na oku".
kazda zmiana szkoly/przychodni/adresu moze byc sygnalem dla tego wlasnie "socjala", ze dziecku dzieje sie krzywda i probuje sie to ukryc poprzez uniemozliwienie stalej obserwacji dziecka przez te same osoby i czesta zmiane jego srodowiska.
takze nie ma co sie irytowac tylko wytlumaczyc pani w szkole cala sytuacje. ja bym jeszcze pogadala o tym z hv i miala dodatkowy argument, ze robisz to dla waszego dobra, a dziecku nie dzieje sie zadna krzywda :)
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 7 lut 2010, 17:07 Re: Co zrobic????

dziekuje wam kochani za doradzenie :) Pozdrawiam serdecznie

magdunia22
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Justyna 84 » 17 lut 2010, 12:49 Re: Co zrobic????

[ Dodano: Sro Lut 17, 2010 12:54 ]
agg napisał(a):panstwo jest bardzo wyczulone na dobro dzieci i lubi je miec "na oku".
kazda zmiana szkoly/przychodni/adresu moze byc sygnalem dla tego wlasnie "socjala", ze dziecku dzieje sie krzywda

Ja się przeprowadziłam 5 miesięcy z Coventry do Wednesbury (Tylko z tego powodu że mojego męża praca się przeniosła) i co socjal będzie mnie scigał?? A tobie magdunia 22 radziłabym przenieść syna od nowego roku szkolnego. Tak ja bym zrobiła ale wybór oczywiście należy do Ciebie

Justyna 84
Początkujący

Neutralny

Powrót do SZUKAM INFORMACJI