Pies w Angli POMOCY

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez VA » 2 cze 2013, 20:41 Re: Pies w Angli POMOCY

magdunia22 napisał(a):Kurcze ja bym chciala psa ale z Pl bo sa tutaj strasznie drogie :/ ....Moze ktos wie slyszal czy ktos ma mozliwosc przywiezienie mi psa Yorka wraz z paszportem i chipem oczywiscie zaplace za taka usluge ...Poszukuje Yorka z tym ze nie wiem jak sie za to zabrac bo nie mam mozliwosci teraz wyjechania do Pl bo nie mam paszportow dla dzieci .

Czy jest ktos kto moglby pomoc mi ?

Spróbuj poszukać w schroniskach. Można znaleźć psy różnych ras i maści. Opłaty adopcyjne to max. Ł120.
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 2 cze 2013, 20:53 Re: Pies w Angli POMOCY

a moglbys podac mi adresy schroniski ?? Slyszalam zeby wziasc od nich psa to sprawdzaja cie jak cholera malo tego czekasz do miesiac ....nie wiem czy to prawda ale tak slyszalam

magdunia22
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez VA » 3 cze 2013, 06:59 Re: Pies w Angli POMOCY

Wpisz w Googla "dog kennels", a znajdziesz całą masę schronisk.
Może się czekać miesiąc to prawda, ale czy to ma jakieś znaczenie? W ten miesiąc można się już zapoznać z psem, co trochę mu ulży w zmianie środowiska.
Niektóre schroniska sprawdzają gdzie się mieszka, czy jest ogród lub park, etc. ale bynajmniej nikt nie sprawdza historii kredytowej czy karalności.
VA
Zaangażowany

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 3 cze 2013, 16:29 Re: Pies w Angli POMOCY

dziekuje ci serdecznie za pomoc

pozdrawiam

magdunia22
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez VA » 3 cze 2013, 18:14 Re: Pies w Angli POMOCY

Zapomniałem tylko dodać, że nie każdy przewoźnik promowy zezwala na przewóz zwierzaków. W najpopularniejszych liniach jednak nie ma problemu. Obowiązkowo pies musi być zgłoszony jako pasażer. Za badanie weterynaryjne przy wjeździe do UK, które przeważnie ogranicza się do sprawdzenia paszportu i zeskanowania chipa, trzeba zapłacić Ł30.
Pies podczas przeprawy promowej musi pozostać w samochodzie, więc lepiej się upewnić, że znosi dobrze samotność w samochodzie.
VA
Zaangażowany

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Elka96 » 3 cze 2013, 20:51 Re: Pies w Angli POMOCY

Z tym sprawdzeniem paszportu i chipa to troche nie do konca prawda...cala reszta tez musi byc zamknieta na ostatni guzik bo inaczej sa problemy i psa moga do UK nie wpuscic.

Elka96
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

Poprzednia strona