Working tax credit?

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez Shon » 18 lut 2007, 22:30 Re: Working tax credit?

Adam napisał(a):Co do konsekwencji to prosty przyklad: Jak wzrosna twoje dochody to zabieraja ci pieniadze jednak obowiazki zwiazane z otrzymywaniem wtc pozostaja.

o czym ty mowisz ?
samymi zagadkami ?
Shon
Zadomowiony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Adam » 19 lut 2007, 01:48 Re: Working tax credit?

O tym ze mimo ze juz nie dostaje wtc musze ich ciagle informowac o zmianach w swoim zyciu. Zmianie pracy miejsca zamieszkania, partnera, o dluzszym wyjezdzie z uk... Takze juz nie dostaje wtc a ciagle musze o tym wszystkim pamietac
Adam
Administrator

Reputacja: 33
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 19 lut 2007, 17:40 Re: Working tax credit?

mio napisał(a):
wsiaz napisał(a):
Ps jest juz tyle informacji w necie na ten temat, ze najlepiej znalezc samemu, a nie sluchac jakie brednie inni wypisuja.

Brednie to wypisujesz Ty. Ciekawe czy dostajesz w ogole Working Tax Credit, ze jestes taka madra. Jak nie mialas z tym do czynienia to sie nie odzywaj. Ja dostalem w tyl i to za kilka miesiecy. Moge to udowodnic.

W tyl to mozesz nawet dostac zasilek dla bezrobotnych jezeli udowodnisz, ze nastapilo to z powaznych przyczyn.

Chyba za malo jeszcze wiesz.
Wiec jak nie jestes czegos pewna to nie siej zamieszania.

Ja sie tobie tlumaczyc nie musze i to jest moja sprawa czy dostaje working tax czy nie,
Jak sie ma normalna pracer za normalne pieniadze , to nie trzeba chodzic i prosic o dodatki. Moze mam podstawy twierdzic tak , a nie inaczej i koniec.
Nie szczekaj wiecej cie prosze.
PS jest wiele roznych sytuacji a twoja nie musi byc taka sama dla kazdego, Pa
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Shon » 19 lut 2007, 20:05 Re: Working tax credit?

wsiaz napisał(a):Wiec jak nie jestes czegos pewna to nie siej zamieszania.

Ja sie tobie tlumaczyc nie musze...Pa

a ja chcialby zauwazyc ze bardzo niegrzecznie sie zachowalas obrazajac przy okazji nazywajac nas klamcami !!!

cytat "nikty nie placi wstecz , tylko od dnia zlozenia, jak ktos pisze inaczej tzn , ze albo klamie, albo myli pojecia."
Shon
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 19 lut 2007, 20:27 Re: Working tax credit?

STARY WEZ SOBIE NA WSTRZYMANIE, BO JA NIE WYCOFUJE SWOJEGO POGLADU I NIE PROBUJ MNIE LAPAC ZA SLOWKA , NIKT Z MOICH ZNAJOMYCH NIE DOSTAL WTC WSTECZ ROZUMIESZ? wYBIERZ SOBIE JEDNO LUB DRUGIE MOIM ZDANIEM ALBO JESTES KLAMCA, ALBO MYLISZ POJECIA, ZEBY CI ULZYC DODAM TRZECIA OPCJE SPECJALNIE DLA CIEBIE, ZE MIALES WYJATKOWY PRZYPADEK, ZE DOSTALES WIECEJ NIZ POWINIENES

PRZECIEZ MASZ W DOKUMENTACH WSZYSTKO WYSZCZEGOLNMONE CO I ZA CO DOSTALES TO POROWNAJ DATY I TYLE. WIESZ TEN TEMAT TO MY PRZERABIALISMY PONAD 2 LATA TEMU,WIEC MOZE TERAZ ROBIA WYJATKI , MOZE SA INNE ZASADY , MOZE W APLIKACJI PODALES ZLE DATY NIE WIEM, TO JEST TWOJ PROBLEM.
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 19 lut 2007, 20:36 Re: Working tax credit?

mio napisał(a):No niby tak Panie czy tam Pani KA i PE, a moze Panstwo

podpisane bylo, nalezy jedynie wytezyc wzrok :-)

pe

KA i PE

PostNapisane przez KA i PE » 19 lut 2007, 20:38 Re: Working tax credit?

mio napisał(a):WTC czyli World Trade Centre

a to dobre dobre, i z polotem

tez pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez Shon » 19 lut 2007, 22:03 Re: Working tax credit?

wsiaz napisał(a):STARY WEZ SOBIE NA WSTRZYMANIE, BO JA NIE WYCOFUJE SWOJEGO POGLADU ...TO JEST TWOJ PROBLEM.

uuu no i nauka poszła w las. I nadal sie mi dziewczynka niegrzecznie zachowuje no i krzyczy w dodatku, nie ładnie.
To jak się zachowujesz i jak zwracasz do domowników to już wszyscy zgrubsza sa w stanie, ocenic, dlatego oszczędź nam tego wsiowego dialektu i zachowaj go dla siebie.

Dobra, a wracając do tematu zacznijmy od twoich doświadczeń. Wiec jak piszesz przerabiałaś to 2wa lata temu, z czego wnioskuje ze twe informacje sa :
przeterminowane, stare, nieaktualne.
Dlatego wielce dziwuje mnie fakt ze w ogóle śmiesz zabierać zdanie, jeżeli na dobrą sprawę Ty nic na ten temat nie wiesz, wybacz i raczej twe argumenty mnie nie przekonują. Cytat „PRZERABIALISMY PONAD 2 LATA TEMU,WIEC MOZE TERAZ ROBIA WYJATKI , MOZE SA INNE ZASADY , MOZE W APLIKACJI PODALES ZLE DATY NIE WIEM.. „ To ostatnie slowo mnie no powiem to haha rozśmieszyło. Wypadłaś z gry. I tutaj nadmienię i przypomnę o poprawnym czytaniu testu i rozumieniu go to się w zyciu przydaje.

Wracając do sedna nie mamy rozwiązywać moich problemow, lecz nasze formowiczow. Wiesz w zyciu tak bywa jedna osoba prosi o pomoc lub wyjaśnienie i wtedy zgłasza się inna, która tego wyjaśnienia udzieli jak najbardziez zetelnie potrafi,
zdążają się jednak jednostki które plota trzy po trzy co im slina na jezyk przyniesie i je się raczej ignoruje, choc jak widac nie zawsze.
A wyciągam, z kontextu, dlatego ze jest to obraźliwe, chociaż nie dominie było to kierowane bezpośrednio uważam ze obraża wypowiedzi wszystkich uczestniczących, przynajmniej tak zostalo formowane zdanie w twojej wypowiedzi. Przedstawillem to co miałem popierając dowodami, przeliczniami i doświadczeniem nabytym w ostatnich kilku tygodniach a wiec w miare aktualnym jeżeli znalazłaś tam jakas niewiadoma czy niedopatrzenie to wystarczy to powiedzieć zwrócić uwagę to bardziej pomaga nikogo tym nie poniżysz czy upokorzysz. Nie musiz obrazac nie wszyscy sa tacy jak Ty.

Dobra koncze bo ci tylko niepotrzebnie w glowie mieszam. :)
Shon
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 20 lut 2007, 13:46 Re: Working tax credit?

DO SHON!!!

Bylo pytanie , byla odpowiedz, miales napisane o moich doswiadczeniach, z tego co widze jestes w mniejszosci, zaden z moich znajomych nie dostal wstecz wtc.
nikogo nie obrazam, jezeli sie czujesz obrazony to twoj problem, wytlumacz mi jeszcze gdzie sie melduje dzieci , bo jestem tu pewnie sporo dluzej niz ty, a jeszcze ich nie zameldowalismy, podpowiedz chetnie skorzystam z podpowiedzi.

Moze jak zamelduje dzieci tutaj to mi wyplaca wtc od poczatku mojej pracy?

Po przeczytaniu twoich postow nie widze, abys byl beneficjentem, wiec nie mam podstaw twierdzic, iz mowisz prawde.

I jeszcze jedno widze ze ty lub ten twoj znajomy sporo placicie za abonament telefoniczny srednio sie polaci 30na miesiac (mozna tez wcale nie placic a miec tele na abonament doczytaj w necie), a ty lub twoj znajomy placicie ok 120 na miesiac szok!!!

I po co dyskutowac na foirum o tym wtc, skoro ty wiesz lepiej, ja ci poradze , zadzwon na infolinie i ci wytlumacza co i za co ci napilczyli -przeciez mozna nawet po polsku rozmawiac podobno...
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 20 lut 2007, 13:48 Re: Working tax credit?

I jeszcze jedno NIE pochodze ze wsi, a do ludzi " ze wsi " nic nie mam
Czesc
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Shon » 20 lut 2007, 19:19 Re: Working tax credit?

no co ja mam Ci w takim razie powiedziec

-ze mam dowody na to ze dostal
-a z przeliczen wychodzi na to, ze skladal 9 stycznia a pieniazki pod koniec stycznia dostal od wrzesnia zezlego roku w kwocie ktora ustalili mo jako doplate miesiecznie na pismie :P
-ze dzwonilem pytac sie czy na chopaka dostane i jak z danymi partnera a ze problemy mielem z dogadaniem sie polaczyl mnie z tlumaczka
- i ze stwierdzil, ze dziecku przebywajacemu w polsce i partnerowi nie przysloguje chyba ze beda mieszkac w Angli no prawda przeskok myslowy wywnioskowalem ze no tsza je gdzies wtedy zaewidencjonowac czy zarejestrowac moze w sluzbie zdrowia przedszkolu gdziekolwiek by miec dowod nato ze jest na miejscu i mozesz na mie pobierac zasilek sluchaj ludzie wynalmuja mieszkania podpisujac umowy z agencjami gdzie dane i ilosci sa wpisywane :) a osobicie sobie to odpuscilem na razie :)

a abonament place 12 miesiecy 35 ze wszystkim kolo 45 max ale mam 1000 minut free 5 giga z neta i wypas telefon przeliczylem i pasuje :) jezeli dotrwam w tej sieci przyszly rok abonament spada o polowe a minuty do 700 free
Shon
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Shon » 20 lut 2007, 19:21 Re: Working tax credit?

a i ja do ludzi ze wsi nic nie mam sory mialo byc Wsiażowego pialem w world'zie nie wylaczylem funkcji auto. juz to zmieniam, zmienil sam sry :) :roza:
Shon
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mio » 20 lut 2007, 21:39 Re: Working tax credit?

wsiaz napisał(a):
Nie szczekaj wiecej cie prosze.

Czy ja szczekam? Ja tylko koryguje informacje. Po prostu do szalu doprowadza mnie jak ktos pisze glupoty.
Moje informacje sa najswierzsze i sa najbardziej wiarygodne w dodatku opieram to na wlasnych doswiadczeniach a nie innych. Jak ktos nie wierzy to mu moge pokazac dokumenty.
mio
Stały Bywalec

Reputacja: 9
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mio » 20 lut 2007, 21:43 Re: Working tax credit?

wsiaz napisał(a):
Moze jak zamelduje dzieci tutaj to mi wyplaca wtc od poczatku mojej pracy?

Do otrzymania WTC nie jest potrzebne posiadanie dzieci.

Na dzieci dostaje sie inny zasilek. I jest to Child Tax Credit. Mam to nawet napisane w dokumentach dotyczacych WTC, ze mi nie przysluguje.
mio
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mio » 20 lut 2007, 21:47 Re: Working tax credit?

wsiaz napisał(a):

Ja sie tobie tlumaczyc nie musze i to jest moja sprawa czy dostaje working tax czy nie,
Jak sie ma normalna pracer za normalne pieniadze , to nie trzeba chodzic i prosic o dodatki.

Mnie sie nie musisz tlumaczyc. Ale tlumacz sie wszystkim. Malo mnie to interesuje czy dostajesz WTC czy nie. Ale tu chodzi o udzielanie konkretnych informacji.
mio
Stały Bywalec

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona