Praca w TWM

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez Przemek » 8 kwi 2007, 16:42 Re: Praca w TWM

klocek napisał(a):przeczytaj czlowieku dokladnie tez moje posty
pisze,ze nie wiem jak jest dokladnie gdy robisz u nic prawko bo tego nie robilem
ale skoro ty nawet nie wiesz,ze sa treningi dwutyg dla kazdego nowego kierowcy i piszesz ironicznie,ze chyba sa ale w supermarkeci,ze kontrakty sa tylko 2 letnie to powodzenia omnibusie

Boże człowieku, czy ty widzisz co piszesz czy nie?
Przez pół tego tematu odpowiadałem kolesiowi na jedno proste pytanie a ty wpieprzałeś się ze swoim 'Przemku nie masz racji' zrozum, że ja miałem racje a to ty wchrzaniałeś się odpowiadając na pytanie którego NIKT NIE ZADAŁ.

Wiem, ze są treningi dla kierowców którzy przyjechali z polski bo sam widziałem jak pokazywali ostatnio nowym polakom cały garaż a później wyjeżdzali treningowym metro.

POZA TYM POWIEDZIAŁEM, ŻE KONTRAKTY SĄ DWULETNIE DLA NOWYCH KIEROWCÓW KTÓRZY NIE MIELI PRAWA JAZDY KATEGORII D WCZEŚNIEJ I O TYM SIĘ ROZCHODZI CAŁY TEMAT WIĘC POMYŚL CO PISZESZ.

A co do mojego tekstu 'chyba w supermarkecie' a weź sobie poczytaj mistrzuniu jakie pytanie on zadał (skrót - Co jak mam B i chce D w travelu") na co mu odpowiedziałem, a Ty przyszedłeś i na to 'nie nie nie bo 250' czyli wprowadziłeś go w błąd. Dlatego powiedziałem, że za 250 to się możesz wytrenować w supermarkecie a nie na PCV . Teraz już rozumiesz czy wziać karteczkę i Ci narysować? Boże...

Przemek
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 9 kwi 2007, 20:16 Re: Praca w TWM

klocek napisał(a):przemku,nikt z nikim sie nie kloci ale masz chyba jednak bledne informacje
kontrakt podpisuje sie na rok czasu,taki mam podpisany wiec chyba wiem jako kierowca twm
i wiem,ze jezeli go zerwe wczesniej to zabiora mi 250f za trening
a jezeli dalej uwazasz ze masz racje to przejdz sie na jakis garaz i zapytaj w biurze lub jedz na wallsal

na jakich zasadach sa kontrakty jezeli robisz prawko u nich nie wiem,prawdopodobnie jak juz pisalem zaplacisz za koszty prawka i terningu
ale kontrakty podpisuje sie na rok!!!!!!!!!
zapytaj kierwocy w autobusie to ci powie :mrgreen:

a na jakim garazu jestem, to jest chyba nie wazne w tym momencie,moge byc nawet w coventry bo tam tez jest twm
pozdro

Blad, w Coventry nie ma TWM , tylko jest TC, to prawie to samo, ale nie to samo.
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez reniatom » 18 kwi 2007, 19:40 Re: Praca w TWM

hej to moze ja tez wtrace pare wsoich uwag na ten temat ;)
idziesz na pierwszy lepszy garaz i prosisz o aplikacje o prace na kierowce, wypelniasz ja, dokladasz ksero prawa jazdy kat b i ksero paszportu+ jak chcesz to mozesz dolozych cv swoje i to wszytko wysylasz do travela.adres znajdziesz na stronie internetowej. czekasz pozniej na zaproszenie na spotkanie, spotkanie to ok 4 h. najpierw pogadanka na temat jaka firma jest wspaniala, pozniej testy do razwiazywania, testy z kat b, plus kilka prostych matematycznych i krotka notatka jak to gosciu mial stluczke autobusem i na podstawie tej notatki musisz wypelnic druk travelowski powypadkowy.czekach na punktacje pozniej, jak przejdziesz przez testy to pakuja cie w nimi busa osobowego i biora na 20-30 min jazdy po ulicach-bez paniki w centrum cie nie wpakuja. w trakcie jazdy instruktor ma stwierdzic czy jest cie w stanie nauczyc jezdzic autobusem w ciegu 10 dni.jak zdasz to dalej to bulka z maslem. oddajesz im prawko oni je wysylaja do dvla i czekasz na zielony papierek ktoty ci pozwoli uczyc sie jezdzic , w tym czasie kupujesz od travela za 20f ksiazke z testami i dvd do zakuwania. na papier czekasz ok4 tyg. dostaniesz papier i bookujesz sobie egzamin z testow.po zdaniu egzaminu zapisuje cie automatycznie na nauke jazdy ktora sie zaczyna w przeciagu kilku dni.pierwszego dnia od razu podpisujesz z nimi kontrakt oczywiscie na 2 lata, rezygnacja w1 roku to koszt 1000f a w drugim 500f.tak bylo 2 lata temu slyszalam ze to podniesli w gore ale to lepiej sie upewnic u nich dokladnie. 10 dni masz nauki jazdy ktora sie konczy egzaminem z jazdy.zdasz!na drugi dzien trafiasz na garaz, nie zdasz dostajesz 3 dni dodatkowej nauki jazdy. podczasz nauki jazdy masz juz placone ok 180f tygodniowki.i jeszcze jedna zecz jezeli robisz u nich prawko masz mozliwosc samemu wybrania sobie garazu na ktorym bedziesz pracowal.
mam nadzieje ze udalo mi sie wszystko wyjasnic
te wiadomosci sa z pierwszej reki bo ja tak zaczynalam pracowac w travelu prawie 2 lata temu

reniatom
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 18 kwi 2007, 19:50 Re: Praca w TWM

renia jezdzisz moze 11??
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Przemek » 19 kwi 2007, 10:43 Re: Praca w TWM

reniatom napisał(a):, rezygnacja w1 roku to koszt 1000f a w drugim 500f.tak bylo 2 lata temu slyszalam ze to podniesli w gore ale to lepiej sie upewnic u nich dokladnie.

Sprawdziłem, nie podnieśli.

Przemek
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez reniatom » 19 kwi 2007, 17:46 Re: Praca w TWM

nie jezdze na 11, osobiscie nie lubie tej linii, krecenie sie w kolko, ja mialam okazje jezdzic przez poltora roku na 37 42 i 32. teraz pracuje w biurze.duze firmy maja ten plus ze jak chcesz zmienic prace zawsze mozesz poprosic o przeniesienie do innego dzialu. np. kilkunastu kierowcow poprzechodzilo do national express i bardzo chwala sobie. nadal za kolkiem ale miejsze uzeranie sie z ludzmi, sa tez prawie na kazdym garaz polacy ktorzy zaczynali jako kierowcy a teraz pracuja w biurach na garazach
pozdrowionka

reniatom
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 19 kwi 2007, 20:50 Re: Praca w TWM

no na jednym z najwiekszych akurat w b iurze nie ma zadnego Polaka, mowa o West Brom
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Krzysiek » 17 maja 2007, 17:07 Praca w TWM

Ale sie kurna dyskusja wywiazala.?????Nie zabieram glosu w tej sprawie ,gdyz przyjechalem tu na gotowe z Polski (21.02.2005).

Wiem jedno.Nikt nie bedzie mial prawdziwszych informacji jak osoba,ktora sama to przechodzila na wlasnej skorze.Chociaz i tak nie do konca.Np.,,reniatom,, zaczynala prace 2 lata temu i od tej pory moglo sie cos zmienic.Natomiast jesli chodzi o Przemka,to musze wskazac,iz gosc przechodzi to teraz,zna to z autopsji.I proponuje sluchac Go cierpliwie :lol: ,
i brac sobie do serducha wszystko co powie.

Po drugie,Przemek ( wraz ze swoim ojcem) sa zatrudnieni w biurach i w zwiazku z tym maja szeroki dostep do informacji na rozne tematy,nawet na takie,ktore nas- kierowcow, nie interesuja na codzien. Wyczekujac codziennie na swoj rielief w miescie,nie mamy czasu sluchac roznych dyskusji,tematow,jakie przewijaja sie na codzien w officach.

Takze przestancie sie klocic i udowadniac sobie racje a sluchajcie osob,ktore sa kompetentne do udzielania informacji,a nie kogos kto cos tam slyszal poprzez ,,poczte pantoflowa,,.

Pozdrawiam wszystkich tavelowcow,tych ,,za kolem ,, na codzien, jak i tych w biurach,warsztatach i nie wiadomo gdzie jeszcze :smile:

Krzysiek
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez klocek » 18 maja 2007, 12:23 Re: Praca w TWM

11 jest zawodowa
super autobusy,czas leci za kolkiem w miare szybko
troche bydla sie przewiezie,ale to norma :mrgreen:
klocek
Rozeznany

Reputacja: -3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Krzysiek » 19 maja 2007, 18:13 Re: Praca w TWM

,,11,, to tak jak wroclawska ,,zerowka,,. Wszedzie jej pelno.Pamietam jak 2 lata temu uczylem sie swoich tras.Ktorej czesci miasta bym sie nie uczyl,to zawsze musialem ,,napatoczyc,,sie na ,,11,,.Nie zazdroszcze tym, co musieli sie jej uczyc.Druga co do dlugosci linia jest ,,69,, z Yardley Wood.
:razz:

Krzysiek
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 20 maja 2007, 12:10 Re: Praca w TWM

Sluchajcie male pytanie. mam nadzieje ze wczesniej go nie bylo bo nie sprawdzilem :oops: WYBACZCIE!!!

W jakim stopniu trzeba znac angielski zeby starac sie o prace TWM??? tzn. jakie jest minimum :smile:
Thomas
Zaangażowany

Reputacja: 67
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez Insanity » 20 maja 2007, 12:32 Re: Praca w TWM

a ja mam inne pytanie, ile sie zarabia jako kierowca w TWM?

Insanity
Wtajemniczony

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Krzysiek » 20 maja 2007, 16:17 Re: Praca w TWM

Na razie mamy 7.50 na godzine brutto,ale napewno beda jakies podwyzki.W pazdzierniku zwiazki maja zasiasc do stolu.A co wywalcza,tego nie wiem.

Jesli chodzi o stopien znajomosci jezyka,to napewno komunikatywny ale bez uzycia rak :razz:

Ciezko jest okreslic stopien i skale w jakiej oceniana jest ta umiejetnosc.
Najlepiej jesli ktos chce,to mozna podejsc na obojetnie jaki garaz,pobrac aplikacje i wtedy w ,,training office,, mozna sprobowac ,,sie zbadac,,.A i tak cala aplikacje trzeba skladac w Wallsaw.
Wiem,ze ponad dwa lata temu ta znajomosc wystarczala na bardzo niskim poziomie (jesli ktos umial wiecej,to oczywiscie duzy ,,+,, dla kandydata).Natomiast teraz napewno podniesli poprzeczke,ale nie wiem jak wysoko.

Powodzenia dla zainteresownych.
Ostatnio edytowano 20 maja 2007, 16:27 przez Krzysiek, łącznie edytowano 1 raz

Krzysiek
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Krzysiek » 20 maja 2007, 16:24 Re: Praca w TWM

Insanity napisał(a):a ja mam inne pytanie, ile sie zarabia jako kierowca w TWM?

To zalezy ile masz godzin w tygodniu.Gwarantowane jest 38-40.
Przy tej stawce co podalem wyzej,przy okolo 72 godzinach w tygodniu wychodzi okolo 390-415 .Wszystko w zaleznosci jakie masz ,,duty,, czyli jakie trasy robisz i ile godzin dziennie.

Ale pamietaj,ze 72 godziny to niestety praca 7 dni w tygodniu.Jesli ktos chce byc szybko ,,zajechany,, to moze sprobowac.Ja kiedys tyle robilem,ale od kiedy w lipcu przyjechala cala rodzina,zona zaczela pracowac to sobie odpuscilem.

Takie zapierdzielanie to dobre na krotka mete.Zalezy kto ma jaka misje do spelnienia tutaj.
A po drugie to juz wiosenek troszke na karku,to i ciezko tyle robic.

Krzysiek
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mini » 24 lip 2007, 18:10 Re: Praca w TWM

Ale najpiękniejsze w tej pracy jest to , że ty sam planujesz sobie kiedy i jak rozłożysz sobie swój urlop ! Tutaj sezon jest cały rok ale tyle nacji powoduje iż nie ma problemu czy święta czy lato mówisz w domu cześc tato heh :) :cool:

mini
Początkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do SZUKAM INFORMACJI