Z new street na birmingham international?

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

KobietaPostNapisane przez ezri » 7 cze 2012, 22:39 Z new street na birmingham international?

Hej;
Głupio mi aż pytać ale co tam, liczę, że jakiś dobry człowiek mi odpowie bez nabijania się :D
Za parę dni wracam do Polski i chciałabym dowiedzieć się czy każdy pociąg, który złapię na New Street i który jedzie do Londynu zatrzymuje się na Birmingham International? Bo nie wiem na jaką destynacje patrzeć kiedy będę szukać jakiegoś pociągu na lotnisko w Birmingham. Poprzednio z lotniska brałam taksówkę i stąd mój kompletny brak wiedzy na ten temat ;] Pociągami w ogóle prawie nie jeździłam no i teraz to wychodzi... Jak daleko jest z przystanku BI na lotnisko, bez problemu na nogach się dojdzie? Chodzi mi o to czy z wielką walizą i torbą jest sens się w ogóle na lotnisko pociągiem pchać w ogóle?
i ostatnia rzecz: jeśli kupię na stacji bilet anytime na przykład a moja walizka jest naprawdę duża to mogę się spotkać z czymś na zasadzie, że muszę też za przewóz bagażu zapłacić?

Naprawdę byście mi pomogli odpowiadając na te pytania. :) Szukałam mapy połączeń dokładnej ale nie mogłam tego znaleźć.
pozdrawiam

ezri
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez medion84 » 8 cze 2012, 05:41 Re: Z new street na birmingham international?

Hej:) Jechałem kilka razy do Londynu liniami Virgin Trains - zawsze zatrzymywały się na stacji Birmingham International. Z tej stacji na lotnisko jeździ taka jak by kolejka co kilka minut - przynajmniej ja nie chodziłem pieszo na lotnisko:) Ale mnóstwo ludzi tam będzie więc zawsze możesz zapytać, którędy iść gdybyś nie mogła znaleźć sama:) Niestety nie pomogę Ci w sprawie walizki ale wydaje mi się, że nie powinnaś mieć z nią problemu. Tutaj masz link do Virgin Trains może tam znajdziesz jakieś info odnośnie bagażu:)
http://www.virgintrains.co.uk/

Pozdrawiam, choć wiem, że pomocny specjalnie nie byłem:P

medion84
Przyczajony

Neutralny

PostNapisane przez Mherba » 8 cze 2012, 07:08 Re: Z new street na birmingham international?

Najlepszym sposobem pojsc na New street i zapytac sie w info, podasz date kiedy chcesz jechac i jaka godzin ci odpowiada i oni powiedza ci jakim pociagiem, o ktorej godzinie i jaki peron,

Co do lotniska i bagazu to nie pomoge bo ja zawsze bylem milosnikiem 4 kolek i do polski pedze autem. W sumie jakbym mial leciec samolotem to tylko jest polaczenie z londynu wiec czasowo tyle samo czasu mi wychodzi a przy okazji moge zabrac kilka osob ktore potrzebuja transportu.

Pozdrawiam i mam nadzieje ze w jakims stopniu pomoglem.

Mherba

MężczyznaPostNapisane przez gollob1 » 8 cze 2012, 07:32 Re: Z new street na birmingham international?

ezri napisał(a):Hej;
Głupio mi aż pytać ale co tam, liczę, że jakiś dobry człowiek mi odpowie bez nabijania się :D
Za parę dni wracam do Polski i chciałabym dowiedzieć się czy każdy pociąg, który złapię na New Street i który jedzie do Londynu zatrzymuje się na Birmingham International? Bo nie wiem na jaką destynacje patrzeć kiedy będę szukać jakiegoś pociągu na lotnisko w Birmingham. Poprzednio z lotniska brałam taksówkę i stąd mój kompletny brak wiedzy na ten temat ;] Pociągami w ogóle prawie nie jeździłam no i teraz to wychodzi... Jak daleko jest z przystanku BI na lotnisko, bez problemu na nogach się dojdzie? Chodzi mi o to czy z wielką walizą i torbą jest sens się w ogóle na lotnisko pociągiem pchać w ogóle?
i ostatnia rzecz: jeśli kupię na stacji bilet anytime na przykład a moja walizka jest naprawdę duża to mogę się spotkać z czymś na zasadzie, że muszę też za przewóz bagażu zapłacić?

Naprawdę byście mi pomogli odpowiadając na te pytania. :) Szukałam mapy połączeń dokładnej ale nie mogłam tego znaleźć.
pozdrawiam

Hej,
jeżeli chodzi o walizkę, to ostatnio przeprowadzałem się z Londynu do Birmingham i jechałem właśnie pociągiem (West Midlands). Obładowany byłem jak jakiś wielbłąd:) Miałem dwie walizki, jedna była naprawdę bardzo duża (położyłem ją przy drzwiach)!! Nikt nie robił najmniejszych problemów. Tobie też nie powinni, tym bardziej, że to tylko kilka stacji.
Pozdrawiam
Maciej

gollob1
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 8 cze 2012, 10:12 Re: Z new street na birmingham international?

w pl trzeba placic za bagaz tak samo za wozek dzieciecy tutaj nie ma takich chorych oplat :)
nie moge otworzyc tych mapek niestety wiec nie gwarantuje ze to to czego szukalas

http://www.nationalrail.co.uk/passenger_services/maps/

:)
jo14189
Stały Bywalec

Reputacja: 10
Neutralny

KobietaPostNapisane przez dagus » 8 cze 2012, 20:50 Re: Z new street na birmingham international?

Ja zawsze jezdze pociagiem na lotnisko, taniej i szybciej niz autobusem. Zawsze kupuje bilet w dwie stony bo kosztuje tylko 2 funty a w jedna strone cos kolo 4. Zobacz na tej stronie http://www.thetrainline.com Zawsze tam kupuje bilety

dagus
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

PostNapisane przez Guest » 8 cze 2012, 22:48 Re: Z new street na birmingham international?

a jeszcze National Express ale nie wiem ile teraz kasuja ,pzd

Guest

MężczyznaPostNapisane przez xxxx30 » 10 cze 2012, 15:36 Re: Z new street na birmingham international?

Birmingham New Street via N.E.C Bham International ----> London Euton linią london midlands. Cena biletu do londynu 20F w 2 str. wiec Na lotnisko pewnie z 6-7 zapłacisz. pytaj w travel inf. na new street.
xxxx30
Rozeznany

Reputacja: 6
Neutralny

PostNapisane przez Mherba » 10 cze 2012, 15:39 Re: Z new street na birmingham international?

A tak przy okazji witam xxxx30 - Szczecin :) srodmiescie sie klania :)

Mherba

KobietaPostNapisane przez ezri » 11 cze 2012, 22:13 Re: Z new street na birmingham international?

Dziękuję wszystkim za pomoc :)

ezri
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 11 cze 2012, 23:04 Re: Z new street na birmingham international?

Mherba napisał(a):A tak przy okazji witam xxxx30 - Szczecin :) srodmiescie sie klania :)

rowniez witam szczecin:)
jo14189
Stały Bywalec

Reputacja: 10
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez bongorno » 12 cze 2012, 18:38 Re: Z new street na birmingham international?

Za walizkę nie musisz dopłacać . Wszystkie pociągi Virgin oraz London Midlands stają na stacji Birmingham I .

Tu masz linka na sprawdzenie rozkładu pociągów , od razu pokaże ci cenę. Czasami cena biletu może się różnic w zależnosci od pory dnia i czasami sa oferty promocyjne. Za pomocą tej stronki możesz kupić bilet on -line i tylko wydrukować w automacie na stacji.
http://www.nationalrail.co.uk/

bongorno
Rozeznany

Reputacja: 30
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez xxxx30 » 13 cze 2012, 13:56 Re: Z new street na birmingham international?

Witam również szczecinian :] no i rownież ze środmieścia jestem :P
xxxx30
Rozeznany

Reputacja: 6
Neutralny