Z new street na birmingham international?
Napisane przez ezri » 7 cze 2012, 22:39 Z new street na birmingham international?
Głupio mi aż pytać ale co tam, liczę, że jakiś dobry człowiek mi odpowie bez nabijania się :D
Za parę dni wracam do Polski i chciałabym dowiedzieć się czy każdy pociąg, który złapię na New Street i który jedzie do Londynu zatrzymuje się na Birmingham International? Bo nie wiem na jaką destynacje patrzeć kiedy będę szukać jakiegoś pociągu na lotnisko w Birmingham. Poprzednio z lotniska brałam taksówkę i stąd mój kompletny brak wiedzy na ten temat ;] Pociągami w ogóle prawie nie jeździłam no i teraz to wychodzi... Jak daleko jest z przystanku BI na lotnisko, bez problemu na nogach się dojdzie? Chodzi mi o to czy z wielką walizą i torbą jest sens się w ogóle na lotnisko pociągiem pchać w ogóle?
i ostatnia rzecz: jeśli kupię na stacji bilet anytime na przykład a moja walizka jest naprawdę duża to mogę się spotkać z czymś na zasadzie, że muszę też za przewóz bagażu zapłacić?
Naprawdę byście mi pomogli odpowiadając na te pytania. :) Szukałam mapy połączeń dokładnej ale nie mogłam tego znaleźć.
pozdrawiam
-
- ezri
- Przyczajony
- Reputacja: 0
Napisane przez medion84 » 8 cze 2012, 05:41 Re: Z new street na birmingham international?
http://www.virgintrains.co.uk/
Pozdrawiam, choć wiem, że pomocny specjalnie nie byłem:P
-
- medion84
- Przyczajony
Napisane przez Mherba » 8 cze 2012, 07:08 Re: Z new street na birmingham international?
Co do lotniska i bagazu to nie pomoge bo ja zawsze bylem milosnikiem 4 kolek i do polski pedze autem. W sumie jakbym mial leciec samolotem to tylko jest polaczenie z londynu wiec czasowo tyle samo czasu mi wychodzi a przy okazji moge zabrac kilka osob ktore potrzebuja transportu.
Pozdrawiam i mam nadzieje ze w jakims stopniu pomoglem.
-
- Mherba
Napisane przez gollob1 » 8 cze 2012, 07:32 Re: Z new street na birmingham international?
ezri napisał(a):Hej;
Głupio mi aż pytać ale co tam, liczę, że jakiś dobry człowiek mi odpowie bez nabijania się :D
Za parę dni wracam do Polski i chciałabym dowiedzieć się czy każdy pociąg, który złapię na New Street i który jedzie do Londynu zatrzymuje się na Birmingham International? Bo nie wiem na jaką destynacje patrzeć kiedy będę szukać jakiegoś pociągu na lotnisko w Birmingham. Poprzednio z lotniska brałam taksówkę i stąd mój kompletny brak wiedzy na ten temat ;] Pociągami w ogóle prawie nie jeździłam no i teraz to wychodzi... Jak daleko jest z przystanku BI na lotnisko, bez problemu na nogach się dojdzie? Chodzi mi o to czy z wielką walizą i torbą jest sens się w ogóle na lotnisko pociągiem pchać w ogóle?
i ostatnia rzecz: jeśli kupię na stacji bilet anytime na przykład a moja walizka jest naprawdę duża to mogę się spotkać z czymś na zasadzie, że muszę też za przewóz bagażu zapłacić?
Naprawdę byście mi pomogli odpowiadając na te pytania. :) Szukałam mapy połączeń dokładnej ale nie mogłam tego znaleźć.
pozdrawiam
Hej,
jeżeli chodzi o walizkę, to ostatnio przeprowadzałem się z Londynu do Birmingham i jechałem właśnie pociągiem (West Midlands). Obładowany byłem jak jakiś wielbłąd:) Miałem dwie walizki, jedna była naprawdę bardzo duża (położyłem ją przy drzwiach)!! Nikt nie robił najmniejszych problemów. Tobie też nie powinni, tym bardziej, że to tylko kilka stacji.
Pozdrawiam
Maciej
-
- gollob1
- Przyczajony
Napisane przez jo14189 » 8 cze 2012, 10:12 Re: Z new street na birmingham international?
nie moge otworzyc tych mapek niestety wiec nie gwarantuje ze to to czego szukalas
http://www.nationalrail.co.uk/passenger_services/maps/
:)
-
- jo14189
- Stały Bywalec
- Reputacja: 10
Napisane przez dagus » 8 cze 2012, 20:50 Re: Z new street na birmingham international?
-
- dagus
- Rozeznany
- Reputacja: 2
Napisane przez Guest » 8 cze 2012, 22:48 Re: Z new street na birmingham international?
-
- Guest
Napisane przez xxxx30 » 10 cze 2012, 15:36 Re: Z new street na birmingham international?
-
- xxxx30
- Rozeznany
- Reputacja: 6
Napisane przez Mherba » 10 cze 2012, 15:39 Re: Z new street na birmingham international?
-
- Mherba
Napisane przez ezri » 11 cze 2012, 22:13 Re: Z new street na birmingham international?
-
- ezri
- Przyczajony
Napisane przez jo14189 » 11 cze 2012, 23:04 Re: Z new street na birmingham international?
Mherba napisał(a):A tak przy okazji witam xxxx30 - Szczecin :) srodmiescie sie klania :)
rowniez witam szczecin:)
-
- jo14189
- Stały Bywalec
- Reputacja: 10
Napisane przez bongorno » 12 cze 2012, 18:38 Re: Z new street na birmingham international?
Tu masz linka na sprawdzenie rozkładu pociągów , od razu pokaże ci cenę. Czasami cena biletu może się różnic w zależnosci od pory dnia i czasami sa oferty promocyjne. Za pomocą tej stronki możesz kupić bilet on -line i tylko wydrukować w automacie na stacji.
http://www.nationalrail.co.uk/
-
- bongorno
- Rozeznany
- Reputacja: 30
Napisane przez xxxx30 » 13 cze 2012, 13:56 Re: Z new street na birmingham international?
-
- xxxx30
- Rozeznany
- Reputacja: 6
-