Formularz child benefit

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

KobietaPostNapisane przez Ana80 » 30 sty 2013, 17:16 Formularz child benefit

Witam, mam pytanie czy w sytuacji, gdy ojciec dziecka, mieszkajacy i pracujacy w UK, sklada podanie o child benefit, a matka z dzieckiem mieszka w Polsce trzeba dolaczyc do formularza paszport lub dowód dziecka?

Ana80
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez sandru$ » 30 sty 2013, 21:09 Re: Formularz child benefit

Bedziesz potrzebowal akt urodzenia i zaswiadczenie z polski ze matka nie pobiera rodzinnego w polsce na dziecko.
sandru$
Rozeznany

Reputacja: 20
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 30 sty 2013, 21:49 Re: Formularz child benefit

sandru$ napisał(a):Bedziesz potrzebowal akt urodzenia i zaswiadczenie z polski ze matka nie pobiera rodzinnego w polsce na dziecko.

Może cos się zmieniło, ale żadnego zaswiadczneia nie trzeba było, jak ja składałem.
Akty urodzenia dziecki/ci. A oni wysyłaja później papiery do odpowiedniego Urzędu Marszałkowskiego (uorgan samorzadowy, a nie państwowy) a UM wysyła do żony. Zona wypełnia i odsyła do UM. UM odsyła tutaj.
Tak to wyglądało kiedyś.
Dlatego "trochę" to trwa.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany