Uszkodzona przesylka

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez tomek8484 » 17 wrz 2013, 20:19 Uszkodzona przesylka

witam wysylalismy paczki kurierem express-przewozy

maja ogloszenie na bham wszystko zostalo zgniecione i zniszczone mimo starannego opakowania wygladalo to jakby ktos przejechal po nich ciagnikiem.
Firma nie chce wogole slyszec o pokryciu kosztow, wlasciciel wybuchl smiechem po moim telefonie. Pytanie czy mial ktos podobny przypadek lub wie jak najlepiej zalatwic sprawe i po co licza za jakies ubezpieczenie ??
dziekuje

Ps. nie wiem czy to odpowiedni dzial w razie czego prosze moderatora o przeniesienie
tomek8484
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez V32Rob » 17 wrz 2013, 20:53 Re: Uszkodzona przesylka

jesli ktos odebral paczke i nie sporzadlil protokolu znieszczenia to masz nauczke na przyszlosc i tyle. albo jestes "kolega" po fachu i robisz zla reputacje konkurencji.

V32Rob

Neutralny

KobietaPostNapisane przez stillinback » 18 wrz 2013, 22:24 Re: Uszkodzona przesylka

Niestety, ale prawda jest taka, ze jesli faktycznie odbior paczki zostal podpisany, to nie zrobisz juz nic. Jesli natomiast przy kurierze zostalo zgloszone zniszczenie paczki i zostal wypisany protokol, to moim zdaniem nie powinienes popuscic. Najlepiej wysylac im maile, abys mial w razie potrzeby dowod, ze probowales z nimi dojsc do porozumienia. Twoje maile powinny byc dosadne, ale jednoczesnie delikatne :D bez zadnych grozb i takich tam ;) Jesli juz odwaza sie i odpisza, ze nic z tego, to ja bym od razu kierowala sprawe do Rzecznika Praw Konsumenta. Bo z takimi cwanymi firemkami, co smieja sie nam w twarz inaczej nie wygrasz. Dopiero kiedy dostana porzadnie po dupsku, naucza sie chociaz szacunku do drugiego czlowieka.

Powodzenia!
stillinback
Rozeznany

Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez tomek8484 » 19 wrz 2013, 07:00 Re: Uszkodzona przesylka

Przesylke zostawili sasiadce gdyz moich rodzicow nie bylo w domu wiec nie sprawdzala lecz jednak cos podpisywala. Jednym slowem mam nauczke na przyszlosc i napewno bede do niej podchodzil z ostroznoscia. paczke opakuje tez polmetrowej grubosci styropianem (licza tylko wage) moze wtedy dotrze moze bezpiecznie.
tomek8484
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 19 wrz 2013, 07:37 Re: Uszkodzona przesylka

Miałem podobnie: kolo przyniósł paczke w ręce mi oddał nic nie kazał podpisywać o odbiorze, zanim zdążyłem odłożyć paczkę i zapytać o protokół strat koleś już zasuwał klatką schodową na dół. Paczka wyglądała jakby ja pociąg przejechał. Straty na kilkadziesiąt funtów. Tak się robi biznes po polsku :/
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez stillinback » 19 wrz 2013, 08:28 Re: Uszkodzona przesylka

Dlatego polecam eurobusy.com.
Nie maja moze jakichs wielkich promocji, a moze ceny jak wszedzie... Nie znam sie.
Korzystam z ich uslug juz od jakiegos czasu i nigdy jeszcze nie bylo zadnych problemow. Ani z dostarczeniem na czas, ani z przeszukiwaniem, ani z niczym innym.
Kilka osob z mojej rodziny korzystalo rowniez z przewozow pasazerskich - wszyscy zadowoleni.
stillinback
Rozeznany

Reputacja: 13
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 19 wrz 2013, 08:41 Re: Uszkodzona przesylka

Ech,też tak miałam.Chciałam niespodziankę zrobić posłałam paczkę,ubezpieczona ,pięknie opakowana ,bezpieczna a dotarła roztargana , rozwalona ,nie kompletna, facet postawił paczkę i wręcz uciekł. W tym samym dniu zostało zgłoszone to to firmy, posłali na drugi dzień jeszcze raz kuriera by spisał protokół strat i ..... Przyszła odmowa piękna i ładna , że wg regulaminu za późno , protokół spisuje się w tym samym dniu podczas doręczenia. Opisałam sprawę na stronie z której wysyłałam paczkę ,myślę , że kilka osób które decydowało się wysyłać paczkę korzystając z ich usług , albo się zastanowiło , albo czegoś dowiedziało jak działać podczas odbioru (zwłaszcza poinformować odbiorcę ,najlepiej wysłać zdjęcie paczki itp i nie odpuszczać ,chodźby gonić kuriera ;))
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez CZARNA2710 » 20 wrz 2013, 07:21 Re: Uszkodzona przesylka

Dość często korzystam z przesyłek Anglia-Polska i dobrze wiedzieć że w razie czego musi być protokół :) na szczęście paczki wysyłane firmą z której zawsze korzystam docierają w całości :) w stanie nienaruszonym.

CZARNA2710
Przyczajony

Neutralny