Fotografia - panorama Birmingham

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

KobietaPostNapisane przez delimane » 6 gru 2013, 22:28 Fotografia - panorama Birmingham

Cześć. Czy orientuje się ktoś gdzie w Birmingham mogę znaleźć tarasy widokowe, lub miejsca, z których mogę sfotografować panoramę Birmingham?

delimane
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez lesny69 » 6 gru 2013, 22:47 Re: Fotografia - panorama Birmingham

HAHAHA... Jak jedziesz M6 południową nitką wjeżdżasz na J6 w kierunku centrum to masz panoramę "pięknego" miasta.

Szczerze jak kiedyś szukałem z dziewczyną pocztówek z B'ham to było ciężko, a jak w końcu znaleźliśmy to zrozumiałem dlaczego ich jest tak mało :D
lesny69
Rozeznany

Reputacja: 43
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez delimane » 6 gru 2013, 23:02 Re: Fotografia - panorama Birmingham

Oj, na pewno coś musi być :D Potrzebny mi jedynie wysoki punkt z widokiem na ulicę i wieżowce. Chcę osiągnąć coś podobnego :) :
Załączniki
hdtr-vancouver-01-large.jpg

delimane
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez malenkagdz » 6 gru 2013, 23:56 Re: Fotografia - panorama Birmingham

jest gora widokowa tylko nie bardzo wytlumacze bo bylam jak ciemno bylo ale raczej jak cos z obrazka wyzej to bedzie ciezko

http://visitbirmingham.com/files/2012-0 ... oramic.jpg

teraz trzeba pomyslec z jakiego budynku ktos to cyknal :lol:

malenkagdz
Zaangażowany

Reputacja: 47
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Lobuzie » 7 gru 2013, 08:47 Re: Fotografia - panorama Birmingham

lesny69 napisał(a):HAHAHA... Jak jedziesz M6 południową nitką wjeżdżasz na J6 w kierunku centrum to masz panoramę "pięknego" miasta. [...]

Potwierdzam widoczek robi wrażenie szczególnie o wschodzie słońca, wracam tamtędy codziennie z pracy. Nie mniej nie można tam wejść pieszo, zatrzymać też, chyba że ktoś będzie ryzykował mandatem.

malenkagdz napisał(a):[...]
http://visitbirmingham.com/files/2012-0 ... oramic.jpg

teraz trzeba pomyslec z jakiego budynku ktos to cyknal :lol:

Podejrzewam, że to zdjęcie zostało zrobione z budynku Mclarena. Taki duży brązowawy biurowiec niedaleko Moor Street, którą to ulicę zresztą widać na zdjęciu.

Lobuzie
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez malenkagdz » 7 gru 2013, 10:56 Re: Fotografia - panorama Birmingham

tez tak mi sie wydawalo ze to ten budynek ale na spiaco sie nie przygladalam :D

malenkagdz
Zaangażowany

Reputacja: 47
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez VA » 7 gru 2013, 11:07 Re: Fotografia - panorama Birmingham

Chyba najłatwiej dostępny punkt widokowy w Brum to nowa Central Library. Jeszcze jest The Cube i cała masa hoteli.
Widoki z większej odległości to Licky Hills.
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez delimane » 7 gru 2013, 20:32 Re: Fotografia - panorama Birmingham

Wielkie dzięki wszystkim. Zdjęcia zrobiłam z tarasu widokowego w bibliotece I parkingu przy polskim kościele. :)

delimane
Początkujący

Neutralny