kontynuacja studiow w Birmingham
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Witam wszystkich, zastanawiam sie nad kontynuacja mojej nauki na jednej z uczelni w Birmingham. Studiuje ekonomie w polsce, mam w tej chwili urlop dziekanski, mieszkam i pracuje w bham. Zastanawiam sie czy jest sens wracac na rok na uczelnie do polski, bo tyle mi pozostalo do zakonczenia studiow. Mam pytanie czy wie ktos jak wyglada mozliwosc kontynuacji nauki, Co powinienem zrobic, gdzie sie zglosic zeby uzyskac jakies informacje, czy jest taka mozliwosc, jake przedmioty zostana zaliczone, jakie nie itp. Jezeli ma ktos poddobne doswiadczenia to prosze o rade... Z gory dzieki.
Pozdr
-

-
Laser_Team
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
chyba najlepiej jak zapytasz na uczelni,zawsze to info z pierwszej reki...
fajnie byloby jakbys mogl juz tu dokaczyc studia.
all the best!! :mrgreen:
Ostatnio edytowano 5 gru 2007, 20:16 przez
olivka, łącznie edytowano 1 raz
-

-
olivka
- Zadomowiony
-
-
- Reputacja: 6
olivka napisał(a):fajnie byloby jakbys mogla juz tu dokaczyc studia
olivka, Laser_Team to chyba facet... :wink: pozdr
-

-
Jacob
- Rozeznany
-
-
Faktycznie tam dostane info z pierwszej reki... Tylko ktora z uczelni wybrac Birmingham czy Aston University ???
-

-
Laser_Team
- Przyczajony
-
-
Jacob napisał(a):olivka napisał(a):fajnie byloby jakbys mogla juz tu dokaczyc studia
olivka, Laser_Team to chyba facet... :wink: pozdr
ale o co cho? :-D
przeczytaj dokladnie hihihihi (juz zmienilam :-D )
a Ty Laser Team podpytaj w obu...obejrzyj je ktora ci bardziej podpasuuje
i powodzonka Chlopaku hihihi :-D
-

-
olivka
- Zadomowiony
-
-
- Reputacja: 6
Witam!
Tez jestem w podobnej sytuacji. Mam za soba 4 lata studiow, zostal mi jeszcze jeden...Tez jestem w Anglii, nie probowalam skonczyc tutaj studiow.Zreszta chyba trzeba miec perfekcyjny angielski, zeby moc isc tutaj na studia.Nie wiem czy wiesz, ale od pewnego czasu istnieja studia "internetowe".Rzecz polega na tym, ze studiujesz jak normalny student, tyle tylko, ze przez internet dostajesz wszystkie dane, notatki, zagadnienia, a na egzaminy musisz jechac do Polski, ale tylko na egzaminy...wiec to jest plus, jesli ktos jest tu jakos uwiazany...Ja znalazla taki Uniwersytet w Lodzi...wyslalam tam swoje dokumenty z zaliczonymi 8 semestrami z Politechniki Bialostockieji niestety Prodziekan moglby mnie przyjac na 4 semestr!Doslownie parodia...przeciez musialabym praktycznie od poczatku studiowac...!Ale niestety tam maja dwupoziomowe studia, najpierw robi sie licencjata, a pozniej magistra..a ja bylam na jednolitych...i szukam innej, gdzie wskocze na zdecydowanie wyzszy semestr, bo mnie to nie zadowala...
-

-
ulenka21
- Raczkujący
-
-
Powrót do SZUKAM INFORMACJI