Mieszkanie w Polsce.
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Mam takie pytanko. Czy jak kupuje mieszkanie/dom w Polsce za pieniazki zarobione tutaj to mam sie czego obawiac. Czy skarbowka moze scigac mnie za podatki? Czy musze kupowac mieszkanie za kogos innego? Prosze o odpowiedzi osoby, ktore sie na tym znaja i sa na 100% pewne swoich informacji. Sprawa jest powazna.
-

-
Wojna
- Raczkujący
-
-
- Reputacja: 0
to proste - jak zarobiles na narkotykach to musisz kase wyprac :) , jak sprzatales ciapusowi na lewo - no to tez .., a jesli normalnie placiles Krolowej podatki no to se za to mozesz kupic co dusza zapragnie i nikt sie nie czepi .
-

-
rybrob
- Początkujący
-
-
placisz w UK podatki - kupuj spokojnie.
ja wlasnie jestem w trakcie zalatwiania zakupu, nie ma zadnych problemow.
-

-
DD
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 4
rybrob napisał(a):to proste - jak zarobiles na narkotykach to musisz kase wyprac , jak sprzatales ciapusowi na lewo - no to tez .., a jesli normalnie placiles Krolowej podatki no to se za to mozesz kupic co dusza zapragnie i nikt sie nie czepi .
DD napisał(a):placisz w UK podatki - kupuj spokojnie.
ja wlasnie jestem w trakcie zalatwiania zakupu, nie ma zadnych problemow.
Jak mial jakikolwiek dochod w Polsce to musi pamietac, ze mimo wszystko musi zaplacic podatek w PL od zarobionych pieniedzy w uk. Byc moze ma np. konto bankowe w pl i pieniadze z tego konta sie pomnazaja, wtedy to jest polski dochod i tu moze byc problem.
-

-
wsiaz
- Zadomowiony
-
-
- Reputacja: -1
Nie mam zadnych dochodow z Polski. Nie mam zadnego konta bankowego rowniez. Jedyna rzecza, ktora mnie laczy z Polska jest to, ze mam juz jedno mieszkanko i jestem tam zameldowany, ale to chyba nie stwarza probelmu?
-

-
Wojna
- Raczkujący
-
-
Jak mial jakikolwiek dochod w Polsce to musi pamietac, ze mimo wszystko musi zaplacic podatek w PL od zarobionych pieniedzy w uk. Byc moze ma np. konto bankowe w pl i pieniadze z tego konta sie pomnazaja, wtedy to jest polski dochod i tu moze byc problem.
bajki na resorach. podatek tylko od polskich pieniedzy.
wskaz bank, ktory daje oprocentowanie brutto? wszystkie banki daja oprocentowanie pomniejszone juz o podatek przeciez. chyba ze zarabiasz na gieldzie - wtedy rozliczasz sie osobno za to.
a wiesz skad wiem? z urzedu skarbowego a nie z zadnego forum. wystarczy zadzwonic i zapytac.[/quote]
[ Dodano: Sob Cze 07, 2008 20:51 ]Wojna napisał(a):Nie mam zadnych dochodow z Polski. Nie mam zadnego konta bankowego rowniez. Jedyna rzecza, ktora mnie laczy z Polska jest to, ze mam juz jedno mieszkanko i jestem tam zameldowany, ale to chyba nie stwarza probelmu?
zadnego problemu, mozesz miec 5 mieszkan i w zadnym nie musisz byc zameldowany
-

-
DD
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 4
Ja sie tam nie wybieram i mieszkanie sprzedalem i raczej tam nie kupoie, pisze tylko to co czytalem i bylo o tym glosno niedawno.
-

-
wsiaz
- Zadomowiony
-
-
- Reputacja: -1
WSIAZ i chyba masz racje. Umowa podpisana miedzy Polska i Anglia dotyczy tylko osob osiagajacych dochody jedynie w Anglii. Jesli ktos osiaga dochody tu i tu musi je zsumowac i zaplacic roznice w Polsce
-

-
Luiza
- Wtajemniczony
-
-
- Reputacja: 71
Powrót do SZUKAM INFORMACJI