PIT 53 dla pracujacych za GRANICA !!!

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez Lee » 3 sty 2007, 21:31 PIT 53 dla pracujacych za GRANICA !!!

zobaczcie sami co wymyslili.......

link

a tu drogi link

link2

Zdaje sobie sprawe ze to co zaraz napisze to beda ostre slowa ale ...jeszcze bardziej teraz nienawidze tego chorego kraju jakim jest POLSKA !!!
Lee
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 3 sty 2007, 21:43 Re: PIT 53 dla pracujacych za GRANICA !!!

O ja pierdykam. Wpadnę się wymelduję w cholerę czym prędzej i dupie ich miał. Taka idea "Wspólnej Europy" była - swoboda podróżowania, pracy, połączone systemy rozliczeń podatków zusów, ubezp. zdrowotnych a wyszła lipa jak zwykle.

Co roku muszę się rozliczać z cholernym urzędem w Polsce, wpłacać zaliczki w Niemczech, potem do Niemiec wysyłać zaświadczenia tłumaczone z polskiego urzędu, czekać na zwrot, teraz jeszcze to samo będę miał z angielskim tax urzędem... a koszta tego całego bałaganu pokrywam ja: konta w 3 krajach, przelewy po 20 funta za granicę, wszelakie opłaty, pierdoły, każde przewalutowanie funt/euro/złoty to kupa forsy w błoto, telefony, listy polecone, nie mówiąc już o bieganinie po urzędach ... i jakby tego mało było to jeszcze sobie polski urząd zechce moje pieniądze potrzymać - no niech ich kryzys trafi, albo przynajmniej uciążliwa choroba weneryczna :mad:
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez pavlo » 3 sty 2007, 21:46 Re: PIT 53 dla pracujacych za GRANICA !!!

Banda idiotów...smiac sie czy plakac??? :lol: :cry:

pavlo
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 4 sty 2007, 09:24 Re: PIT 53 dla pracujacych za GRANICA !!!

W Naszym kraju to normalnie prawdziwy cyrk, na czele z dwiema kaczkami. Szkoda slow, bo musiala bym uzyc tych ostrych a nie chce tego robic i znizac sie do poziomu naszego rzadu :neutral:
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Edyta » 4 sty 2007, 11:40 Re: PIT 53 dla pracujacych za GRANICA !!!

o ja pierdykam niezle :mad:
Edyta
Zadomowiony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mio » 4 sty 2007, 12:36 Re: PIT 53 dla pracujacych za GRANICA !!!

Mozna to potraktowac jako prosbe o zmiane obywatelstwa.
mio
Stały Bywalec

Reputacja: 9
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Lukaas85 » 4 sty 2007, 18:17 Re: PIT 53 dla pracujacych za GRANICA !!!

jak dobrze ze moge miec w nosie takie artykuly.
Nie jestem w UK tymczasowo i zadne kaczki-dziwaczki nie beda ze mnie skory zdzierac :wink:
Lukaas85
Wtajemniczony

Reputacja: 1
Neutralny