Związki zawodowe GMB
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
• Strona 1 z 1
Napisane przez Ancia28 » 5 paź 2010, 20:48 Związki zawodowe GMB
Witam czy ktoś może z Was jest w związkach zawodowych GMB i coś może o nich opowiedzieć?Planuje do nich dołączyć i szukam o nich więcej informacji. Dzięki
-
- Ancia28
- Raczkujący
- Reputacja: 0
0
Napisane przez agg » 5 paź 2010, 21:43 Re: Związki zawodowe GMB
wujek googiel pomoze ;)
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
0
Napisane przez Ancia28 » 6 paź 2010, 14:24 Re: Związki zawodowe GMB
agg nie pisz nic bo marnujesz mój i swój czas. Licznik nabijaj w innym temacie.
-
- Ancia28
- Raczkujący
0
Napisane przez AdamBoltryk » 6 paź 2010, 15:25 Re: Związki zawodowe GMB
A co ma Ci napisać? Co chcesz wiedzieć? Zadaj jakieś konkretne pytanie. Bo na tak sformułowane, to ci agg odpowiedziała.
A związek? Jak to związek. Jeden Ci napisze że zajefajny a drugi, że do d...
A wybór i tak pozostanie Tobie.
Pozdawiam
Pozdawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputacja: 183
0
Napisane przez Ancia28 » 6 paź 2010, 15:34 Re: Związki zawodowe GMB
AdamBoltryk napisał(a):A co ma Ci napisać? Co chcesz wiedzieć? Zadaj jakieś konkretne pytanie. Bo na tak sformułowane, to ci agg odpowiedziała.
Pozdawiam
Dokladnie [ Jeden Ci napisze że zajefajny a drugi, że do d...] to bym chciala wiedzieć. Czytanie ze zrozumieniem co niektórym widze sprawia kłopoty. Proszę nie pisać nie na temat !!!
-
- Ancia28
- Raczkujący
0
Napisane przez Mordorzg » 6 paź 2010, 17:34 Re: Związki zawodowe GMB
Byłem w GMB 2 lata. Związek raczej sprzyjający pracodawcy.
Polecam Unite The Union jestem u nich 3 rok, dzięki ich pomocy rozwiązałem wiele problemów w pracy jak i moi znajomi.
Polecam Unite The Union jestem u nich 3 rok, dzięki ich pomocy rozwiązałem wiele problemów w pracy jak i moi znajomi.
-
- Mordorzg
- Raczkujący
- Reputacja: 10
0
Napisane przez Ancia28 » 6 paź 2010, 17:44 Re: Związki zawodowe GMB
O taka odpowiedz mi wlasnie chodzilo. Dzieki ci bardzo! Pozdrawiam.
-
- Ancia28
- Raczkujący
0
Napisane przez n0rb » 9 paź 2010, 14:40 Re: Związki zawodowe GMB
Ja jestem w USDAW
Jeżeli jest podstawa prawna do sporu z pracodawca, warto być w związku zawodowym.
Aha i do tego jest potrzebna jest cierpliwość, mój kolega spierał się z Wm Morrison przez 6 miesięcy, oskarżył ich o bezpodstawne dyscyplinarne zwolnienie z pracy, sprawa zakończyła się ugodą, przywrócili go do pracy na poprzednie stanowisko pracy, i dostałam rekompensatę w wysokości dwumiesięcznych dochodów z czasów przed zwolnieniem.
Jeżeli jest podstawa prawna do sporu z pracodawca, warto być w związku zawodowym.
Aha i do tego jest potrzebna jest cierpliwość, mój kolega spierał się z Wm Morrison przez 6 miesięcy, oskarżył ich o bezpodstawne dyscyplinarne zwolnienie z pracy, sprawa zakończyła się ugodą, przywrócili go do pracy na poprzednie stanowisko pracy, i dostałam rekompensatę w wysokości dwumiesięcznych dochodów z czasów przed zwolnieniem.
-
- n0rb
- Rozeznany
- Reputacja: 19
0
Napisane przez AdamBoltryk » 9 paź 2010, 18:38 Re: Związki zawodowe GMB
Hahah ale fajnie Ci to wyszło.... kolega sie spierał, a Ty dostałaś odszkodowanie :D:D Suuper :) też tak chcę :)
A co do sprawy, to i tak w pewnym sensie Morrison wygrał - zaoszczędził 4 miesiące wynagrodzeń plus - zakładam - zmniejszenie pensji, skoro rekompensata odnosiła się do zarobków przed zwolnieniem. Chyba, że teraz zarabia więcej, na tym samum stanowisku. To też Morrison zaoszczędził :D Chyba, że musiał pokryć koszty procesu. To pewnie trochę zabolało ...
Pozdrawiam
PS. To proszę traktować jako żart, a nie naśmiewanie się czy wytykanie:D
n0rb napisał(a):Ja jestem w USDAW
A co do sprawy, to i tak w pewnym sensie Morrison wygrał - zaoszczędził 4 miesiące wynagrodzeń plus - zakładam - zmniejszenie pensji, skoro rekompensata odnosiła się do zarobków przed zwolnieniem. Chyba, że teraz zarabia więcej, na tym samum stanowisku. To też Morrison zaoszczędził :D Chyba, że musiał pokryć koszty procesu. To pewnie trochę zabolało ...
Pozdrawiam
PS. To proszę traktować jako żart, a nie naśmiewanie się czy wytykanie:D
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputacja: 183
0
Napisane przez n0rb » 10 paź 2010, 00:19 Re: Związki zawodowe GMB
:-| i do tego jeszcze wyszło że jestem kobietą :-P
błąd miało być "dostał"
A co do tego kto wygrał to jestem pewien na 101% że sam by on nie był w stanie doprowadzić tej sprawy do pozytywnego zakończenia, a wynajęcie adwokata zrujnowało by go £££...
Wiec ... To nie o to chodzi czy Morrison wygrał czy stracił liczy się fakt wygranego sporu, przywrócenia do pracy na tych samych warunkach, wypłacenia skromnej rekompensaty. Kolega Tomasz był bardzo zadowolony .
błąd miało być "dostał"
A co do tego kto wygrał to jestem pewien na 101% że sam by on nie był w stanie doprowadzić tej sprawy do pozytywnego zakończenia, a wynajęcie adwokata zrujnowało by go £££...
Wiec ... To nie o to chodzi czy Morrison wygrał czy stracił liczy się fakt wygranego sporu, przywrócenia do pracy na tych samych warunkach, wypłacenia skromnej rekompensaty. Kolega Tomasz był bardzo zadowolony .
-
- n0rb
- Rozeznany
- Reputacja: 19
0
• Strona 1 z 1
-