Macierzynskie z JobCentre...

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez dzoxjm » 10 mar 2011, 22:18 Macierzynskie z JobCentre...

Witam. Czy jest ktos taki kto staral sie o macierzynskie z job centre i je otrzymal??
Interesuje mnie to, ile czasu czeka sie az zaczná je wyplacac.
Pozdrawiam
Kasia

dzoxjm
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez asiencja20 » 10 mar 2011, 22:51 Re: Macierzynskie z JobCentre...

dzoxjm napisał(a):Witam. Czy jest ktos taki kto staral sie o macierzynskie z job centre i je otrzymal??
Interesuje mnie to, ile czasu czeka sie az zaczná je wyplacac.
Pozdrawiam
Kasia

a pracowalas w UK.?
pozdrawiam ;)

asiencja20
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez dzoxjm » 10 mar 2011, 23:15 Re: Macierzynskie z JobCentre...

Tak pracowalam przez agencje i nie zarabialam 100f na tydzien dlatego agencja mi nie da macierzynskiego;/

dzoxjm
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez adamirus » 11 mar 2011, 06:11 Re: Macierzynskie z JobCentre...

ja miałam,jako że nie miałam odpowiednio wypracowanej ilości godzin tygodniowo .....pracodawca się wymigał ....
czekałam dosyć długo ...... jakieś 12tygodni od wysłania papierów :roll:
dzwoniłam parę razy .....przypominałam się,mówili że wszystko w toku .....

potem oczywiście wypłacili całe należności od prawidłowej daty.

także wysłałam papiery po skończonym 26tygodniu ciąży a kaske dostałam 2tygodnie przed porodem ;)

co być może wcale nei oznacza że zawsze tak jest ..... :wink:
może poprostu gdzieś tam moje papierzyska się zapodziały ;)

życzę ci by u ciebie tak nie było :-)

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez anuska84 » 11 mar 2011, 09:12 Re: Macierzynskie z JobCentre...

Witam!!!

Ja rowniez pracowalam przez agencje i do macierzynskiego od pracodawcy zabraklo mi 6 dni pracy :/ Pod koniec 26 tygodnia ciazy wyslalam papiery o macierzynskie z Job Center imusze powiedziec, ze czekalam na to niecale 2 tygodnie. Czytajac, ze ktos czekal 12 tyg jest naprawde duzym zaskoczeniem dla mnie ale nie dziewi mnie to widzac co sie dzieje z wyplacaniem np zasilkow (czekam juz 9,5 miesiaca na cild benefit).
Mam nadzieje, ze twoje sprawa z macierzybnskim zostanie zalatwiona tak szybko jak bylo to u mnie.
Pozdrawiam

anuska84
Przyczajony

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez akdil138 » 11 mar 2011, 14:14 Re: Macierzynskie z JobCentre...

a czy mozna zapytac ile wynosi macierzynskie z job center?

akdil138
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 11 mar 2011, 14:20 Re: Macierzynskie z JobCentre...

124,88 lub jeśli zarabiałeś mniej to 90% niższego wynagrodzenia
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez akdil138 » 11 mar 2011, 21:53 Re: Macierzynskie z JobCentre...

hmm to sie okazuje ze lepiej byc na bezrobociu niz pracowac bo ja pracujac co prawda na pol etatu bede miala mniejsze macierzynskie niz ludzie na bezrobociu cos tu nie tak...

akdil138
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 11 mar 2011, 22:02 Re: Macierzynskie z JobCentre...

akdil138, a ile bedziesz miała? Bo to że ktoś będzie miał z Job center nie oznacza że ma je bo jest bezrobotny, tylko dla tego że nie wystarczająco długo pracował dla jednego pracodawcy itd. Ja też miałam pierwsze macierzyńskie płacone z Job CP a 2gie już od pracodawcy i było mniej więcej w tej samej kwocie .
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez akdil138 » 12 mar 2011, 18:43 Re: Macierzynskie z JobCentre...

mi wyliczyli w pracy ze bede dostawac 89.93 na tydzien na pierwsze dziecko mialam placone normalnie ale teraz mi sie wydaje ze roznica jest spora ale przy pierwszym dziecku pracowalam na caly etata pozniej przeszlam na pol etatu i z tego pol etatu tj 16 godzin tygodniowo wyliczyli mi ze bede otrzymywac te 80 pare funtow... co mnie zdziwilo w angliipracuje juz od ponad6 lat...

akdil138
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez sylwinka1989 » 28 mar 2011, 13:59 Re: Macierzynskie z JobCentre...

witam!
Chcialabym sie dowiedziec czy o benefity na dziecko moga sie starac tylko osoby pracujace czy bezrobotne rowniez?
Mieszkam z narzeczonym w Birmingham prawie pol roku, narzeczony pracuje nie cale 4 miesiace, ja nie pracuje-zajmuje sie naszym 3miesiecznym synkiem, ktory urodzil sie tutaj i mamy wlasnie problem bo nie wiemy kto i na co moze skladac papiery a nie mamy sie kogo poradzic i poprosic o pomoc :(

BARDZO PROSZE O POMOC...

Pozdrawiam:)

sylwinka1989
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez anika m » 28 mar 2011, 18:16 Re: Macierzynskie z JobCentre...

cześć sylwinka:) na tyle ile ja się oriętuję i rozumiem na stronach HM Revenue&custums to powinny wam się należeć benefity,radzę wypełnić aplikację i spróbować przecież nie zaszkodzi najwyżej się dowiecie że się nie kwalifikujecie...powodzenia:) jak by co to możesz mi przesłać pw:)pozdrawiam

anika m
Raczkujący

Reputacja: 9
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Dankan81 » 16 maja 2011, 15:05 Re: Macierzynskie z JobCentre...

Witam

Niebawem urodza mi sie blizniaki i trzeba sie wziasc za formy benefitowe do wypelnienia. Czy moze mi ktos podrzucic liste form jakie mamy wypelnic zaraz po porodzie. Jest ich tyle ze az sie gubie... a do tego nie jestem pewien czy kazdy z osobna wypelnia czy czy juz razem jako rodzina...

Z gory dzieki na INFO...

Dankan81
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Nikita » 31 maja 2011, 20:26 Re: Macierzynskie z JobCentre...

Dankan 81, aplikacje o child benefit i na child tax credit powinnas dostac w Bounty pack, ktory sie dostaje w szpitalu po urodzeniu dziecka (ty dostaniesz 2 :)). A jesli bys ich nie miala to zawsze mozna sciagnac ze strony www.hmrc.gov.uk
Pozdrawiam i witam w klubie (tez mam blizniaki :))

Nikita
Początkujący

Reputacja: 2
Neutralny