Jak szukacie/aplikujecie o pracę?
Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...
Cześć!
Szukałam podobnego tematu, ale nie znalazłam, jeśli taki istnieje, to proszę o przekierowanie.
Tydzień temu wróciłam do UK po 6 latach pobytu w Pl.
Przeszłam się po kilku sklepach ze swoim CV, ale każdy kierował mnie na poszukiwanie pracy on-line. W dwóch sklepach nawet nie wzięli CV, mówiąc, ze to nie ma sensu, bo wszystko odbywa się teraz on-line. Widać sporo się zmieniło przez te 6 lat, że tylko w ten sposób mozna aplikować. Angielski mam bdb,doświadczenie tez spore, ale troszkę czuję się zagubiona. Jakoś tak łatwiej było, jak prosiłam kiedyś o managera i od razu mogłam zamienić kilka słów. To aplikowanie przez net takie denerwujące dla mnie jest. Czekam i sama nie wiem na co??
Powiedzcie mi jak to u Was wyglądało?
-

-
jolkag78
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
Nie marnuj czasu idz do agencji... mnie osobiscie raczejby denerwowala Twoja opcja chodzenia od drzwi do drzwi. Wybierasz kilka agencji, kierujesz sie tam, rejestrujesz. Oceniaja Twoje kwalifikacje i moga nawet miec prace od reki. A jak nie to pewnei sie z Toba skontaktuja, jezeli wyrozniasz sie z tlumu. Online masz stronke Indeed czy tez strone urzedu pracy - tam sobie odpowiednio kalibrujesz wyszukiwanie na interesujace Cie stanowisko czy obszar, wyskauja Ci oferty, aplikujesz i czekasz. pzdr
-

-
marass85
- Raczkujący
-
-
- Reputacja: 17
Marass dzieki. Jakieś agencje możesz zaproponować? W ciągu 10 lat raz tylko pracowałam przez adecco w ireland revenue, bo inaczej tam nie mozna było. W tych okolicach nie znam żadnych.
-

-
jolkag78
- Przyczajony
-
-
ja szukam pracy przez jobsearch.direct.gov.uk i przez portale typu totaljob czy cv-library. Często mimo ogłoszenia w takim serwisie aplikacje składa się przez telefon.
dodatkowo można przeglądać ogłoszenia tutaj i na poloniuszu
-

-
nettmanek
- Raczkujący
-
-
-
Jeśli masz duże doświadczenie i język bdb jak pisałaś to jak najbardziej cv-library. Wrzucasz swoje CV do odpowiedniej kategorii i pracodawcy sami dzwonią, nie trzeba nigdzie łazić i tracić swój czas. W międzyczasie możesz sprawdzać na jobserve, jobsite, monster ,reed i innych stronkach aktualne oferty.
-

-
ludzik50
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 38
Powrót do PRACA