radca prawny, prawo pracy
Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...
Witam!
Zostalam zwolniona z pracy, wydaje mi sie, ze niezgodnie z prawem. Czy ktos zna moze radce prawnego, ajmujacego sie tego typu sprawami? Wiem, ze w polskim klubie jest radca, ale moze ktos ma namiary na kogos innego? Z gory dziekuje za wszelkie informacje.
-

-
fionka
- Początkujący
-
-
- Reputacja: 0
Wybierz sie do Citizens Advice Bureau np Corporation Street 168, tam podadza Ci liste prawnikow, poza tym piatek jest poswiecony zalatwianiu spraw zwiazanych z praca, przynajmniej tak kiedys bylo, polecam, skuteczna instytucja w walce z pracodawcami,
Pozdrawiam
-

-
mio
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 9
Czy jest mi ktos w stanie powiedziec czy pracodawca moze mnie zmusic do nadgodzin lub zwolnic jesli nie zgadzam sie pracowac nadgodzin w danym dniu bo akurat mam wolne, mimo tego iz podpisywalem zgode na overtime? Dodam ze pracuje przez agencje Now Recruitment.
-

-
DeeJayFire
- Początkujący
-
-
Jak pracujesz przez agencje, to lepiej sie zgodz, bo on nie musi dawac zadnego uzasadnienia wykopujac cie z roboty. Poprostu zrezygnuje z twoich uslug bez jakiejkolwiek przyczyny...
-

-
DjXeed
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 3
To ja moze przytocze jeden cytat z jednej ze stron na temat prawa pracy Polakow w UK: "Tydzień pracy
Tydzień pracy powinien obejmować nie więcej niż 48 godzin. To ograniczenie dotyczy okresu około 17 tygodni. Pracodawca nie ma prawa żądać od nas dłuższego czasu pracy, jak również zwolnić nas lub pominąć w awansie jeśli odmówimy jego żądaniu. Można zrzec się tego prawa własnowolnie i pracować dłużej, co powinno zostać potwierdzone na piśmie. Można również ponownie uzyskać to prawo w dowolnym momencie, jakkolwiek okres po którym uzyska się ochronę praw, może potrwać od tygodnia do trzech miesięcy. "
Jkaby nie bylo manager agencji to tez pracodawca ktory powinien trzymac sie ustalonych zasad i regul dotyczacych naszych praw. Jesli macie jakies ciekawe stronki na ten temat, poprosze o linki. Bede wdzieczny. Pozdrawiam.
-

-
DeeJayFire
- Początkujący
-
-
Powrót do PRACA