Praca weekendowa.

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MężczyznaPostNapisane przez Brzózka » 26 cze 2008, 18:50 Praca weekendowa.

Witam. Pilnie szukam pracy na weekend - najlepiej jako kierowca busa ale może być też inna. Jestem dyspozycyjny w każą sobotę i niedzielę (nocki też oczywiście). Gdzie moge zapytać o taką prace? Agencja, dla której pracuje w tygodniu niestety w ogóle nie ma pracy weekendowej...

Brzózka
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez MAXIMO » 26 cze 2008, 19:48 Re: Praca weekendowa.

mam telefon do pakistanczyka który potrzebuje obsługi w hotelowej restauracji na nocki w sobote i niedziele. temat nie sprawdzony ale możesz zadzwonić i zapytać jeśli chcesz.
MAXIMO
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 27 cze 2008, 06:07 Re: Praca weekendowa.

kolego, jak wczesniej pisales pracujesz jako kierowca ciezarowki, tak wiec bezwzglednie dotycza cie przepisy ograniczajace dzienny i tygodniowy czas pracy. jako kierowca nie mozesz pracowac wiecej niz 13 h dziennie (3x po 15-extended), 60h tygodniowo (po odliczeniu przerw i POA) i nie wiecej niz 48 tygodniowo liczone srednio w okresie 17 (18) tygodni. jesli pracujesz jako pracownik mobilny, masz bezwzgledny obowiazek powiadomienia pracodawcy o KAZDEJ dodatkowej pracy, tak aby mogl on zmniejszyc twoja ilosc godzin do legalnego limitu. jesli myslisz ze przechytrzysz system, to obawiam sie ze mozesz sie przeliczyc, i obudzic z masa klopotow.

pozdr

pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez Bartsun » 28 cze 2008, 18:49 Re: Praca weekendowa.

no ale PE wez pomysl, jakby zalapal taka robote jak my wczoraj gdzie ty spisz w jednym samochodzie a ja w drugim praktycznie obok na tym samym parkingu to nikt o niczym nie wie (a jestesmy kierowcami nie? ) wiesz, nie masz nigdzie zapisanych godzin jazdy ktorych trzeba przestrzegac :)

ps o ktorej pojechales do domu? mnie po 5h snu puscili wkoncu ;)
Bartsun
Stały Bywalec

Reputacja: 1
Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 29 cze 2008, 08:31 Re: Praca weekendowa.

ja sporadycznie pracuje w soboty, a srednia tygodniowa wychodzi mi okolo 38, wiec nawet gdybym przejezdzil wczoraj 15h to i tak bylbym ok. :-)

pozdr

pe

[ Dodano: Nie Cze 29, 2008 09:31 ]
po 3h............................. a ile ci zaplacili?

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez Bartsun » 29 cze 2008, 11:57 Re: Praca weekendowa.

nie wiem dostane dopiero w piatek za tydzien, mysle ze 10x8h jak zawsze zreszta :)
Bartsun
Stały Bywalec

Reputacja: 1
Neutralny