Praca dla nieletnich

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MężczyznaPostNapisane przez Tahuś » 3 maja 2009, 19:00 Praca dla nieletnich

Witam forumowiczow. Mam pytanie. Czy osoba majaca ukonczone 16 lat jest w stanie znalezc jakas dorywcza prace na okres np. miesiaca ? chodzi mi o wyjazd z Polski na wakacje, do ojca. Jezyk znam na poziomie przyzwoitym xD Jezeli znacie przypadki, kiedy cos takiego sie udalo, podzielcie sie. Blagam nie piszcie czegos w stylu: poczekaj 2 lata. Kazdy chce zarobic troche grosza i jakos pocieszyc sie reszta wakacji. Nie mam zamiaru rozdawac 2000 ulotek w Polsce za 20zl ;/. Pozdrawiam wszystkich z ojczyzny ;P

Tahuś
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez VirusJah » 3 maja 2009, 19:16 Re: Praca dla nieletnich

W anglii można pracować od 16 roku życia, chociaż w tym wieku ciężko znaleźć pracę. :P

VirusJah
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez WLOD » 3 maja 2009, 19:16 praca dla nieletnich

Witaj powiem ci tak moj syn szukal pracy majac 17 lat z roznym skotkiem ,ale do rzeczy jezeli ktos bardzo chce to prace znajdzie ,agencje nie chca zatrudniac nieletnich bo tlumacza to tym ze musza miec specjalne ubezpieczenie ale sa przypadki ze zatrudniaja ale najpredzej znajdziesz szukajac bezposrednio w firmach ,jezeli znasz jezyk na poziomie przyzwoitym to prponuje jakies puby ,fast foody lub sklepy tesco,asda itp powodzenia

WLOD
Początkujący

Reputacja: 12
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Tahuś » 3 maja 2009, 19:28 Re: Praca dla nieletnich

Z gory dzieki. Zanim pojade moze moj ojciec cos znajdzie.. chcialem tez sam cos poszukac bo czas nagli

Tahuś
Przyczajony

Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 3 maja 2009, 21:56 Re: Praca dla nieletnich

pamietaj ze nieletnich nie obowiazuje stawka minimalna.

pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez VirusJah » 3 maja 2009, 21:58 Re: Praca dla nieletnich

Powiem Ci ze teraz masz strasznie małą szansę :P Jest duże bezrobocie :P

Ja znalazłem pracę dość szybko bo po 3 dniach odkąd zaczołem szukać, ale to dlatego że potrzebowali ludzi w wieku do 21 lat, ponieważ stawka niższa dla nich jest :(

VirusJah
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 4 maja 2009, 08:59 Re: Praca dla nieletnich

Proboj w handlu. Bardzo chetnie zatudniaja 16 sto latkow bo sie im mniej placi. Wiem z doswiadczenia. W mojej ostatniej pracy jak zatrudnialam praconikow, bioro kladlo duzy nacisk na wiek (chora oszczednosc).
Jako nieletni mialbys tez pewne przywileje. Przy zmianach dluzszych niz 4 h przerwa co 2h. Negatywna strona to to ze czasem nie chca dawac dluzszych zmian, zeby nie dawac przerw itd

[ Dodano: Pon Maj 04, 2009 10:02 ]
WLOD napisał(a):bo tlumacza to tym ze musza miec specjalne ubezpieczenie ale sa przypadk
To jest sciema kiedy po prostu nie chca zatrudnic. Nieletni nie moze jedynie pracowac w miejscu niebezpiecznym, przy chemikaliach (wiec sprzatanie odpada), nie moze dzwigac itd itp.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez Tahuś » 4 maja 2009, 12:19 Re: Praca dla nieletnich

Na jakies dobre wynagrodzenie nie licze. Zeby tylko wrocic z czyms do kraju

Tahuś
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez boniu » 4 maja 2009, 12:24 Re: Praca dla nieletnich

zbiór owoców,kwiatów może,ja pierwszą prace jaką miałem to w kwiatach. pierwsze 8 h pracy i 16 f zarobiłem ;d na drugi dzien 23f :PP i płacil od razu po tym jak uzbierałem ..
w takim czyms moze .. ale to musisz szukac szukac pytac i szukac

boniu
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez VirusJah » 4 maja 2009, 13:35 Re: Praca dla nieletnich

boniu napisał(a):pierwsze 8 h pracy i 16 f zarobiłem

Accord. A czy przypadkiem europejczycy nie mogą pracować na accord?;>

VirusJah
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez boniu » 4 maja 2009, 18:47 Re: Praca dla nieletnich

szczerze nie wiem na czym dokładnie polega akord. mi się kojarzy to z tym ile zrobisz tyle dostaniesz, ito była taka praca.. ile uzbieram pęczków za tyle mi zapłaci.. ala truskawki w polsce.. a tam to nawet nic nie trzeba podpisywać ,idziesz mówisz ze chcesz zbierać i zbierasz..

boniu
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez VirusJah » 4 maja 2009, 20:18 Re: Praca dla nieletnich

boniu, Tak jak napisałeś accord - czyli ile zrobisz tyle zarobisz :P

VirusJah
Rozeznany

Neutralny

Powrót do PRACA