rejstracja w nursing & midwifery council
Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...
hey czy ktos juz zapisywal sie do izb w UK?
-

-
tom8510
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
Tak.ja sie zarejestrowalam.yes....tell me about it....dlugi proces,chyba ze masz juz wiekszosc gotowych dokumentów(a raczej kopie dla wyjasnienia potwierdzone by solicitor:)
Pierwszy krok to zadzwonic do NMC i poprosic o aplikacje i information pack. numer tel jest na stronie internetowej.a dalej juz bedziesz wiedzial co masz zrobic.
troche samozaparcia bo nie jest to proste,ale moja rada:odsylaj wszystko o co cie pytajá w jak najszybszym czasie.nie zwlekaj bo to tez jest wazne.
Ale próbuj.Naprawde warto jesli masz glowe na karku i wiesz co chcesz osiágnac.Pielegniarstwo w UK a w PL to 2 zupelnie inne bajki.
Pozdrawiam.agnes.Staff Nurse.:)
-

-
agnes114
- Przyczajony
-
-
hey dzieki za rade:d formularz juz mam... chodzi mi tylko o to gdzie moge zdobyc zaswiadczenie o niekaralnosci i zas od kekarza czy musza byc one z polski czy z uk??:D:Dpozdr serdecznie
-

-
tom8510
- Przyczajony
-
-
Hej
Zaświadczenie o stanie zdrowia: "supporting declaration of good health" ja podbiłam u swojego GP.
Zaświadczenie o niekaralności miałam z Polski ( PIN wyrabiałam zaraz po przyjeździe do Anglii ).
Powodzenia :grin:
-

-
alkad
- Początkujący
-
-
- Reputacja: 3
dzeiki za szybkie info:Dpozdr
-

-
tom8510
- Przyczajony
-
-
Zaswiadczenie o zrowiu - mozesz poprosic swojego GP.chociaz ja poszlam i nie wiem dlaczego kazal mi to podbic to w PL.troche mialam z tym pod górke:)
CRB -porozmawiaj ze swoim pracodawca.powiedz do czego ci potrzebne i oni mogá ci to wyslac.ja niestety musialam zaplacic za to £48.mozesz tez spr na web site :www.crb.gov.uk,helpline 0870 90 90 811.z reguly czeka sie na to jakies 2-3tygodnie.
Jeszcze nie zapomnij o Passport.ID NMC nie uznaje.wszystkie dokumenty jakie musisz wyslac muszá byc to tylko i wylácznie XERO kopie potwierdzone notarialnie z pieczátká.ja poszlam tutaj do solicitor-i jeszcze nie wszedzie chcieli mi to podbic i od razu mi odmawiali.dzis nie rozumiem dlaczego...(nevermind....)ale w koncu trafilam na milá pania i pokazalam wszystkie oryginaly i podbila mi od reki.o ile pamietam zaplacilam £8:)
Powodzenia.trzymam kciuki.agnes.staff nurse:)
-

-
agnes114
- Przyczajony
-
-
dzieki za niezbedene info... napewno sie przydadza:D pozdr serdecznie :wink:
-

-
tom8510
- Przyczajony
-
-
hej
mam nadzieję, że zbliżam się ku końcowi tego procesu bo muszę dosłać tylko akt urodzenia i chyba już mnie niczym nie zaskoczą dodatkowo. Od 17 stycznia mam zacząć kurs dla położnych na Uniwerku więc sama jestem ciekawa jak to będzie. Może któraś z was kończyła już taki kurs przystosowujący dla położnych z UE ( był zeszłym roku). Mają też załatwić praktyki, no zobaczymy. Bardzo bym już chciała popracować zawodzie i też trochę się boję. Jak tu jest w pracy jako położna? Trudno w ogóle dostać pracę?
-

-
mzna
- Przyczajony
-
-
Powrót do PRACA