Zwiazki zawodowe??
Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...
moim skromnym zdaniem, zwiazki nie daja za wiele, bo oni przewaznie dbaja o interesy miejscowych, nie "przyjezdnych". Szukaja tylko zrodla gotowki (ze skladek). A pisze tak na podstawie doswiadczen 2 moich znajomych. Obaj mieli klopoty w pracy, obaj byli w zwiazkach, obaj uslyszeli ze "no niestety w tej sytuacji zwiazki sa bezradne". Niestety :(
-

-
badbadboy
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
Thomas napisał(a):90% zalogi w mojej firmie naleza do zwiazkow, i przyznam ze to g..wno daje.
u mnie prawie wszscy pracownicy sa i jak przyszeld kryzys i byly zwolnienia np to zwiazki wywalczyly odszkodowania dla tych ludzi.. i wlasnie zastanawiam sie nad wstapieniem do tego zwiazku koszt to okolo2 L na tydzien.
anglicy moia ze warto bo w razie czegos nie bedamieli jak pomoc.wiec moze warto?:)
Dodano: -- 1 cze 2011, o 12:58 --aha a oprocz tego 2 prowadzacych zwiazek co roku chodzi do szefostwa i zawsze zalatwiaja nam podwyzke, zajmuja sie kontaktem szefostwa z pracownikami...
dlatego tez wydaje mi sie ze jaki zwiazek taka dzialalnosc.u mnie nie patrza na narodowosc..zalatwiaja sprawy zarowno anglikow polakow czy hindusow...
-

-
bogini8
- Wtajemniczony
-
-
- Reputacja: 100

Powrót do PRACA