szukam pracy

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

KobietaPostNapisane przez jasia85 » 22 paź 2009, 10:51 poszukiwania pracy

witam
jesli ktos z was slyszal moze o agencjach przyjmujacych do pracy to byc moze podzieli sie tymi wiadomosciami z tymi ktorzy wlasnie jej poszukuja. Jesli jestes osoba ktora posiada owe informacje to wpisz je na poruszonym watku. Byc moze dzieki tobie inni beda mieli szanse znalezienia jakiejs pracy.

jasia85
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ruda.alicja » 22 paź 2009, 12:56 Re: szukam pracy

polecam agencje Randstad w Solihull. Glownie oferuja office job; znajomosc angielskiego w stopniu komunikatywnym. Moj byl taki sredni i przyjeli mnie, praca fajna, zadna sciema. Placa urlopy, chorobowe jak w normalnej pracy. Oferty wprawdzie tylko tymczasowe, ale wowczas znajduja cos innego. Duza szansa, ze przechodzi sie z jednej pracy do drugiej prawie zachowujac ciaglosc, czyli bez siedzenia w domu i czekania na prace.

Znam kilka osob (oprocz mnie samej), ktore korzystaja z uslug tej agencji. Naprawde godna polecenia. Osobiscie rekomenduje. Najlepiej zjawic sie osobiscie. Jezeli nie beda mieli akurat oferty, to zostawiacie tylko swoj numer telefonu. Dopiero jak cos znajda, to umawiaja sie na spotkanie i podpisanie umowy z agencja; wowczas stajecie sie pracownikiem agencji, ktora oferuje Ciebie jako pracownika do wybranej firmy. Powodzenia wszystkim szukajacym pracy.
ruda.alicja
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 22 paź 2009, 14:35 Re: szukam pracy

http://bham.pl/forum/viewtopic.php?t=40 ... ncje+pracy
http://bham.pl/forum/viewtopic.php?t=37 ... ncje+pracy

Te 2 linki zawieraja chyba wszystkie mozliwe :mrgreen: Trzeba tylko poszperac na forum.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez jasia85 » 22 paź 2009, 15:40 Re: szukam pracy

Wiem ze tematy agencji byly juz kilkakrotnie poruszane jednak w wielu przypadkach informacje sa przestarzale. dlatego warto by bylo odswiezyc informacje. I jesli sie zna agencje ktora obecnie oferuje jakas prace - poprostu ja podac. Pozdrawiam

jasia85
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez eric27 » 22 paź 2009, 18:32 Re: szukam pracy

słyszałem,że alliance personnel teraz przyjmuje
62 Caroline Street,Jewellery Quarter,Birmingham B3 1UF
tel.0121-2652028
powodzenia :mrgreen:

eric27
Stały Bywalec

Reputacja: 18
Neutralny

KobietaPostNapisane przez jasia85 » 28 paź 2009, 10:35 gdzie jakas praca?

witam
jesli ktos z forumowiczow moze pomoc w znalezieniu pracy to prosze o jakies informacje. Jest wiele osob w sytuacji podobnej do mojej. Dlatego tez w miare swoich mozliwosci podajcie namiary na agencje wysylajace obecnie do pracy.

[ Dodano: Sro Paź 28, 2009 11:15 ]
a moze ktos z was wie gdzie przyjnuja na pakowanie? Bede wdzieczna za kazda wiadomosc.

jasia85
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez julka030308 » 28 paź 2009, 14:27 Re: szukam pracy

wiatam ja szukam pracy tylko na nocna zmiane wiec jezeli ktos ma jakies informacje z gory serdecznie dziekuje za pomoc

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez sofija » 28 paź 2009, 21:50 Re: szukam pracy

W extra personnel biora na nocki do business postu, i jesli jestescie zdrowi na umysle, nie idzcie tam ostrzegam. amen.
sofija
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez jasia85 » 29 paź 2009, 11:07 Re: szukam pracy

beznadziejna agencja, beznadziejna firma czy beznadziejna praca? Moze troche wiecej wskazowek?

jasia85
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez adrew1 » 29 paź 2009, 13:03 Re: szukam pracy

witam gorno forumowe jesli ktos moze pomóc w znalezeniu pracyw birnimgham lub okolicach lub zna jakies agencje które w chwili obecnej przymuja do pracy .wiem ze wątek był juz poruszany ale szukam pracy moze byc w fabyce na produkcji angielski komunikatywny
Bede wdzieczny za wszelkie informacje
z góry dziekuje i Pozdrawim

adrew1
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez MRk » 29 paź 2009, 19:13 Re: szukam pracy

dołączam się do przedmówcy :) również szukam pracy, szczegolnie w West Bromwich
Pozdrawiam

MRk
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez MRk » 29 paź 2009, 19:29 Praca w West Bromwich

Witam wszystkich,

tak jak w temacie...mam pytanie do przeglądających te forum, czy ktoś coś wie o zatrudnieniach w West Brom? nocki/dniówki (no preference ;) ). Szukam czegoś od zaraz :) Z góry dzięki za pomoc!

Pozdrawiam

MRk
Przyczajony

Neutralny

PostNapisane przez alojzy » 7 lis 2009, 22:07 Re: szukam pracy

Smuci mnie to ze gdy przeglądam forum widzę posty, ludzi którzy od kilku miesięcy szukają pracy i ciągle nie mogą jej znaleźć.
Przecież pracy jest naprawdę sporo wystarczy się rozejrzeć. Moi znajomi sztuk 4 przyjechali do bham w poniedziałek i 3 z nich ma już prace.
Ja już od ponad 2 lat nie pracuje dla agencji a ciągle mam telefony z rożnych agencji , w których bylem dawno temu zarejestrowany.

Firma w której pracuje ciągle rekrutuje i to nie przez agencje, tylko od razu na kontrakt. Ogłaszają się na jobcentre jobsite, kiedyś się ogłaszali na bhamie ale po tym jak na ofertę w języku angielskim, w której jednym z wymagań był dobry angielski otrzymali 30 CV z czego 22 było napisane po polsku. Mój szef stwierdził ze nie będzie więcej ogłaszał na polskich stronach bo w kadrach tracą tylko czas przez polaków...(takie tam)...itd.
Zrobiło mi się wtedy strasznie głupio, bo pomysł ogłoszenia się na bham był mój, niestety nie spodziewałem się ze ludzie mogą być aż na tyle tępi, żeby do angielskiego pracodawcy wysyłać cv po polsku :rozwalkompa:

Nie rozumiem ludzi którzy szukają pracy poprzez forum licząc na to ze ktoś im podsunie prace pod nos.
Obudźcie się, przecież nikt nie znajdzie pracy za was, nikt nie będzie pomagał obcym bo po co? (ja raz pomogłem i wciągnąłem obca osobę do mojej pracy potem musiałem świecić za nią oczami :roll: i jeszcze wysłuchiwać ciągłych narzekań) Jest taka fajna zasada - Umiesz liczyć licz na siebie i radze się jej trzymać.

Zacznijcie naprawdę szukać pracy bo do was sama nie przyjdzie. Połowa sukcesu to znaleź się w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze. Dlatego bądźcie tam zanim będzie tam kość inny.

Jak szukacie pracy przez agencje nie dajcie się zbywać recepcjonistce, która mówi ze wpisze was na listę i jak coś będzie to zadzwoni.
Po prostu zapisujcie sobie imiona ludzi którzy pracują w agencji(z którymi manie interview). Jak zdzwonicie to pytajcie się o konkretna osobę, ściemniajcie ze do was dzwoniła bo ma dla was prace.

Jak idziecie do agencji to mówcie ze byliście umówieni z Saimonem (tu te imię zapisane), walnijcie mu jaka ściemę ze do was dzwonił i mówił ze ma dla was prace. Zwracajcie do niego po imieniu, tak jakby był waszym najlepszym kumplem. Oni maja taki burdel ze nawet się nie skapują i żeby nie wyjść na głupka ze was nie pamiętają to was gdzieś wcisną, albo przynajmniej zapamiętają(lepsze to niż zbycie przez recepcjonistkę).
Jeśli nawet traficie na kolesia, który się skapuje ze ściemniacie to zapewne doceni wasza zaradność.
Uwierzcie ten sposób działa.
Ostatnio edytowano 1 sty 1970, 00:00 przez alojzy, łącznie edytowano 1 raz

alojzy

KobietaPostNapisane przez myszka_823 » 10 lis 2009, 13:24 Praca

witam może ktos wie o jakiejs pracy lub może poszukuje opiekunki do dziecka chetnie zaopiekuje sie dzieckiem w swoim domu bo mam synka który ma 19 miesiecy i poszukuje pracy moze ktos wie o jakiejs pracy dorywczej jakies sprzatanie lub cos innego bede wdzieczna za jakie kolwiek odpowiedzi dziekuje .
myszka_823
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoki » 10 lis 2009, 13:49 Re: szukam pracy

myszka_823,tyle jest tematow na forum o pracy- nie pozna sie po prostu dopiac? po co robic na forum balagan ? poczytaj troche,prosze...

yoki
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona