szukam pracy

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MężczyznaPostNapisane przez aloain » 11 cze 2010, 16:21 Re: szukam pracy

asiunia141, znajoma mojego kolegi niecaly tydzien jest w anglii i po dwoch dniach znalazla prace jako kelnerka.. generalnie jak bede mial okazje z nią pogadac to moge sie dowiedziec przez jaka agencje ma prace.. jezeli wogole przez agencje.. pozdrowka! jak coś to odezwij sie na priv.

aloain
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Przemek78 » 11 cze 2010, 19:43 Re: szukam pracy

Witam. Na oknie pubu Railway Inn (na przeciwko Sandwell&Dudley Station) widziałem ogłoszenie o pracy
Przemek78
Rozeznany

Reputacja: 21
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez asiunia141 » 11 cze 2010, 21:18 Re: szukam pracy

widze ze sa tu osoby ktore lubia pomagac:) mozektos ma pojecie o jakiejs pracy w okolicy erdingtonu (perry barr, aston, okolice centrum)bo ja wiem jak tylko tam dojechac:)

asiunia141
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez jed » 11 cze 2010, 22:46 Re: szukam pracy

asiunia: kieruj sie w strone Giewontu i nigdy sie nie zgubisz.
Puby i kelnerki... zycze powodzenia. To raczej praca na mistrzostwa, ale zawsze. Moze sprobuj w czyms co ma przyszlosc, czyli jedzenie. ;) (nie zartuje)

jed
Stały Bywalec

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez asiunia141 » 12 cze 2010, 15:51 Re: szukam pracy

jed napisał(a):asiunia: kieruj sie w strone Giewontu i nigdy sie nie zgubisz.

:grin: no tam to sie napewno nie zgubie

jed napisał(a):Puby i kelnerki... zycze powodzenia. To raczej praca na mistrzostwa, ale zawsze.

:razz: no wiesz ja chce sie gdzies zaczepic nie wazne co byle ty to nie byl srtiptiz o ktorym juz rozmawialismy :-P
jed napisał(a):Moze sprobuj w czyms co ma przyszlosc, czyli jedzenie. (nie zartuje)

nie powiem umiem gotowac i nie slyszalam jeszcze pod tym wzgledem krytyki co mnie cieszy ale nikt nie wezmie kogos takiego jak ja do kuchni jak nie mam w tym doswiadczenia jedynie ze smarzalni ryb (nie chcial bys przechodzic kolo mnie jak konczylam zmiane) :mrgreen: w polsce pracowalam w sklepach, dorywczo w pub i klubach jako kelnerka i kelnerowalam rowniez na weselach. :-D jesli chodzi o szkole to bylam w technikum logistycznym a ze jezyk jeszcze niedoskonaly to napewno w najblizszej przyszlosni nie popracuje w zawodzie :neutral:

asiunia141
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mastro » 12 cze 2010, 17:13 Re: szukam pracy

A znacie moze jakies Polskie firmy budowlane na terenie birmingham szukam pracy jako brukarz lub pomocnik na budowie a z moim angielskim słabo jesli znacie kogoś to dajcie kontakt.Z gory dzieki. / Karol

Mastro
Początkujący

Neutralny

PostNapisane przez Guest » 13 cze 2010, 19:09 Szukam pracy jako kierowca od 7,5t

Posiadam wszystkie kategorie prawo jazdy ponad 30 lat problem jest z ang.Chciałbym zacząć od 7,5t albo nawet od busa bo nigdy po angli nie jeździłem ale jeśli będzie zestaw no to tez bym się pisał stawka godzinowa nie jest mi najważniejsza.Z góry bardzo dziękuje

Guest

KobietaPostNapisane przez dagus » 13 cze 2010, 19:29 Re: szukam pracy

wydaje mi sie ze w Anglii jako kierowca bez jezyka bedzie naprawde ciezko...

dagus
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez six feet under » 13 cze 2010, 19:35 Re: szukam pracy

http://www.berryrecruitment.co.uk/ Tyseley • Birmingham • B11 2BA - T: 0121 708 0870
pozdrawiam i życzę powodzenia :)
six feet under
Początkujący

Neutralny

PostNapisane przez Guest » 13 cze 2010, 19:43 Re: szukam pracy

wiem ze jest ciężko ale znam ludzi którzy jeżdżą.Dzieki wielkie powiedz mi czy w tej agencji pracuje jakiś polak

Guest

MężczyznaPostNapisane przez six feet under » 13 cze 2010, 20:25 Re: szukam pracy

Wiesz co nie powiem TAK ,ale czasami sie ogłaszają po polsku i moze ktos tam pracuje z polakow ale nie gwarantuje
six feet under
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez asiunia141 » 13 cze 2010, 22:25 Re: Praca dla polek. Pomocy

asiunia141 napisał(a):witam. Od 2 miesiecy szukam pracy i nic. Bylam w agencji am2pm jak zauwazylam z opinii innych maja na ludzi wyrabane juz 3 razy wpisywalam sie na liste mowili ze oddzwonia ale ciagle jest glucha cisza. Probuje szukac pracy na wlasna reke ale nie moge powiedziec ze moj angielski jest dobry ale na hama sie dogadam wiec moje szukanie wyglada jak szukanie igly w stoku siana. Moze ktos ma namiary na jakies agencje gdzie pracuja polacy zebysmy ja wraz ze wspollokatorka znalazly prace. Pozdrawiam

a ja na bezczelnego polece. kontynuuje jazde po agencjach moze ktos moze mi polecic jakies agencje blisko new street? i wpis powyzej rowniez mnie interesuje...

asiunia141
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez whip18 » 22 cze 2010, 11:32 Wyciągnij pomocną dłoń..

Witam wszystkich. Mieszkam w Anglii już kilka dni, chodzę po agencjach ale nie mogę znaleść pracy... Jak siedzę w domu to mi odpi#&$%&... heh nie mogę tak, bo z nudów oszaleje ;) pomógłby ktoś w znalezieniu pracy? nie wymagam kokosów;p

whip18
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 22 cze 2010, 12:21 Re: szukam pracy

z wlasnego doswiadczenia wiem, ze siedzenie w domu w szukaniu pracy nie pomaga.

jak szukalam pracy to dzien w dzien o 9 rano bylam w job centre. bralam ogloszenia i wysylalam lub zanosilam CV. mozna tez dzwonic, bo czasami tak wymagaja w ogloszeniu.

potem dzien spedzalam na dojazdach na interview, ktore zalatwilam sobie wczesniej, tez z job centre.

nie rozumiem dlaczego ludzie tak polagaja na agencjach. chcesz zeby cos bylo zrobione dobrze to zrob to sam.

pozdrawiam

pinsleepe
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Przemek84 » 22 cze 2010, 12:39 Re: szukam pracy

Dokładnie, wszyscy tu szukają pracy. W B'ham jest tyle agencji ze na pewno nie odwiedziłeś nawet połowy z nich...
Adresy masz podane czarno na białym, także...
Powodzenia i Pozdro

Przemek84
Początkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona