szukam pracy

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

KobietaPostNapisane przez Dora32 » 15 lut 2012, 15:00 Re: szukam pracy

Ja tez szukam pracy. Dzwonilam po agencjach i praca jest ale tylko na warehouse itd. Lepsza prace trudniej jest znalesc - trzeba miec doswiadczenie i kwalifikacje. Jesli ktos ma problem ze znaleznieniem pracy proponuje zrobienie jakiegos kursu. Sa bardzo rozne oferty w collegach jak i na uczelniach wyzszysz. Sama wlasnie rozwazam taka opcje. Do odwaznych swiat nalezy.:)
Dora32
Przyczajony

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ika51 » 19 lut 2012, 19:09 Praca przy ukladaniu wykladzin.

Moj facet 11 lat pracowal w Polsce w duzym markecie z dywanami,wykladzinami i panelami.Dodatkowo ukladal te rzeczy u klientow.Poradzcie gdzie tu moze szukac podobnej pracy.

Ika51
Początkujący

Reputacja: 8
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Darwas » 19 lut 2012, 20:58 Re: szukam pracy

Myślę że prace przy układaniu znajdzie dość szybko ale większość pracodawców wymaga karty CSCS od tego by musiał zacząć.
Darwas
Zadomowiony

Reputacja: 58
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Kinder » 20 lut 2012, 17:53 Re: szukam pracy

Witam serdecznie
Pilnie poszukuję pracy na terenie Wolverhampton. Jestem tu od niedawna, 3 miesiące pracowałam w magazynie sportowym w okolicach Nottingham, teraz przeprowadziliśmy się do Wolver i klapa... Będę ogromnie wdzięczna za jakąś podpowiedź, gdzie mogłabym coś znaleźć.
Pozdrawiam

Kinder
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez kamilosz16 » 21 lut 2012, 18:58 Pakowanie/ sortowanie/ magazyny Birmingham

Witam,
Szukam informacji o jakiś firmach w Birmingham lub Worcester gdzie można pracować przy pracy fizycznej. Np pakowanie/sortowanie/magazyny itp. Dobrze by było gdyby pracowało tam paru polaków, nie sami obcokrajowcy.
Pozdrawiam z Krakówa i z góry dzieki za jakieś info:)

kamilosz16
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez xxKingaxx » 22 lut 2012, 00:12 Re: szukam pracy

jak sie tam dostales? jesli mozna zapytac.

xxKingaxx
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mariusz1979 » 22 lut 2012, 18:45 Re: szukam pracy

Witam
Poszukuje pracy od ok.8 marca.
Mam 6 lat przepracowane jako kierowca wózków widłowych w PL.
Mam certyfikat polsko/angielski.
Z angielskim slabo
Jak macie jakiekolwiek namiary gdzie potrzebują i najlepiej bez problemu mozna dogadac siępo polsku to proszę opdanie telefonu czy @ na PW :)
pozdrawiam
Mariusz

mariusz1979
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez RoCeS » 23 lut 2012, 12:54 Re: szukam pracy

Witam, wraz z kobietą poszukujemy pracy (23 i 25lat). Jestem grafikiem, posiadam prawo jazdy kat. B, wózki widłowe, dobry poziom angielskiego. W UK pracowałem na magazynie oraz jako osoba dbająca o czystość aut w salonach samochodowych. Czy ktoś orientuje się gdzie można dostać jakąkolwiek pracę tymczasową? Pozdrawiam

RoCeS
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez projekt » 23 lut 2012, 18:02 Re: szukam pracy

Witam, również z moim chłopakiem poszukujemy pracy , on jest mechanikiem i w tym kierunku szuka pracy.
Przyjechaliśmy niedawno i szczerze mówiąc nie jest łatwo tutaj o pracę, jeśli ktoś orientuje się gdzie poszukują mechanika i gdzieś na produkcję,to proszę o pomoc.
Pozdrawiam

projekt
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Widzewiak87 » 23 lut 2012, 23:52 Re: Pakowanie/ sortowanie/ magazyny Birmingham

kamilosz16 napisał(a):Witam,
Szukam informacji o jakiś firmach w Birmingham lub Worcester gdzie można pracować przy pracy fizycznej. Np pakowanie/sortowanie/magazyny itp. Dobrze by było gdyby pracowało tam paru polaków, nie sami obcokrajowcy.
Pozdrawiam z Krakówa i z góry dzieki za jakieś info:)

Ja na Twoim miejscu szukałbym pracy tam gdzie nie ma polaków :) nawet jak nie będziesz miał do kogo się odezwać :) . Z czasem wyjdzie Ci to na dobre załapiesz język i potem będziesz miał większe możliwości :) . No ale jak kto tam uważa . Z autopsji wiem , że nie warto spoufalać się z polakami z którymi się pracuję . Wiadomo są wyjątki ale to jest 1% na 100 :-) . Powodzenia w poszukiwaniu :)

Widzewiak87
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mariusz1979 » 24 lut 2012, 13:31 Re: szukam pracy

justyna37 - Tak sie sklada, ze moja zona byla juz z moimi papierami w agencjach pracy i pytala czy sa honorowane w Anglii i powiedzieli jej, ze tak. Wiec jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj, bo jezeli takiej odpowiedzi udzielilabys komus kto nie wiedzialby, czy jego uprawnienia sa wazne i nie mialby nikogo na miejscu kto moglby sie dowiedziec, moglabys wprowadzic go w blad i zniechecic do przyjazdu do Anglii tym samym robiac mu krzywde. Chyba, ze sprawia ci to przyjemnosc.

mariusz1979
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez rad » 25 lut 2012, 12:18 Re: szukam pracy

Mariusz1979, mam polskie papiery na wózki, przetłumaczone przez tłumacza. I g... warte. Mimo iż jesteśmy w UE, Tutaj ich nie honorują. Zamiast żonę ganiać, sam się pofatyguj.

rad
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez eric27 » 25 lut 2012, 14:19 Re: szukam pracy

Także mam uprawnienia na wózki zrobione w PL poparte doświadczeniem (świadectwo pracy) i przetłumczone na angielski ale tulaj nie ma to dla nich znaczenia,wymagają angielskiej licencj.

eric27
Stały Bywalec

Reputacja: 18
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 25 lut 2012, 14:25 Re: szukam pracy

Na wózki widłowe z
mariusz1979 napisał(a):Z angielskim slabo

Zapomnij.... Musiałbyś mieć nie lada szczęście, żeby coś dostać. I nawet gdzie jest dużo polaków, zawsze jest jakiś angielskojęzyczny przełożony, który będzie Ci wydawał polecenia, albo zwróci uwagę, albo ostrzeże przed zagrożeniem.
I co mu odpowiesz?
Aj dont anderstand. pliz wejt i nid translator...

Papiery, umiejętności i dobre chęci to nie wszystko...

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez curly79 » 26 lut 2012, 19:41 Re: szukam pracy

wiadomo nie jest lekko, ja jedyne co moge tzn co chcialbym tylko przypomniec to nie ograniczajcie sie do jednego miejsca w okolicach birmingham, w rejonie west midlands sa te autobusy co jezdza za 2 funciaki w jedna strone czy w druga w roznych "dzielnicach" tej metropolii, niecale 4 kosztuje day saver wiec mozna jezdzic do woli po westmidlands jak ktos zna w miare trasy gdzie jaka siec kursuje wiec szukajcie w kilku miejscach, tzn tylko chialem przypomniec bo zauwazylem ze jak ktos mieszka to tu czy tam to pisze ze tylko tu szuka pracy, jak znajdziesz to najwyzej przeprowadzic sie i tyle, miesieczny z tego co wiem na travel west midlands kosztuje 50f wiec chyba nie jest tak zle co? no chyba ze sie myle :( w kazdym razie pozdrawiam wszytkich hej ;)

curly79
Początkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona