Engineer (solidworks , autocad, intercad etc.)
Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...
Witam, mam pytanko, czy ktos moze pracuje jako design engineer lub mechanical engineer, tzn. ma do czynienia z programami takimi jak solidworks, autocad itp. jesli tak czy moglbys mi poradzic do jakich agencji pracy (firm) najlepiej sie udac zeby ubiegac sie o prace w tym zawodzie???
Z gory dzieki pozdro...
-

-
r00ster78
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
zaloz sobie profil na Monster.co.uk, dolacz dobre CV i cover letter. podaj nr telefonu i adres mailowy, a po miesiacu bedziesz juz mial dosyc telefonow i maili.
zalezy gdzie mieszkasz ale w Worcester moja stara firma moze szukac ludzi z takimi umiejetnosciami. Firma nazywa sie Froude Hofmann, znajdziesz na sieci.
jutro zapytam sie tez w mojej aktualnej firmie czy nie szukaja mechanical design engineer. napisz tak ogolnie co robiles do tej pory w tych programach.
-

-
zwierzakfm
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 22
Jesli masz doswiadczenie w tym co napisales nie powinienes miec zadnych problemow ze znalezieniem pracy.
Omijaj agencje chyba ze te ktore tylko rekrutuja.
Powodzenia
-

-
Thomas
- Zaangażowany
-
-
- Reputacja: 67
-
Ja pracowałam jako mechanical design engineer. Na AutoCADzie i SolidWorksie. Ale co do agencji to nie poradzę. Ja swoją pracę znalazłam w Job Centre.
Na monsterze jest masa ofert. I na Career engineer.
-

-
Luiza
- Wtajemniczony
-
-
- Reputacja: 71
Witam ponownie, z doswiadczeniem w tym zawodzie jest u mnie pewien problem, moje doswiadczenie opiera sie tylko na sudiach inzynierskich w polsce (automatyka i robotyka) i kursach (Parametric Modelling-SolidWorks) tutaj w anglii (nie chwalac sie bylem najlepszy na tym kursie), tak wiec zalezy mi na zdobyciu doswiaczenia w firmie i tutaj jest pewien problem poniewaz z tego co wiem firmy nie chca przyjmowac ludzi bez jakiegokolwiek doswiadczenia w zawodzie. Dlatego tez pytalem o agencje specjalizujace sie w zatrudnianiu z tej dziedziny i gdzie mogliby mnie 'przetestowac' i dac szanse pracy. Mieszkam w Birmingham.
Pozdro...
-

-
r00ster78
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
r00ster78 napisał(a):zalezy mi na zdobyciu doswiaczenia w firmie i tutaj jest pewien problem poniewaz z tego co wiem firmy nie chca przyjmowac ludzi bez jakiegokolwiek doswiadczenia w zawodzie.
a probowales chociaz wyslac kilka CV? do odwaznych swiat nalezy :wink: tak jak pisalem (i kilka innych osob tez) zarejestruj sie na kilku portalach dla inzynierow i ktos napewno do Ciebie zadzwoni.
istnieje cos takiego jak
apprentice, moze gdzies przyjma Cie bez doswiadczenia na takie stanowisko. co prawda kasa bedzie gorsza ale zaczniesz lapac doswiadczenie, a to sie liczy.
-

-
zwierzakfm
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 22
Powrót do PRACA