Witam. czy ktos pracuje lub pracowal w tyrefort na erdington?
Tak, pracuje.
jak tam jest ?
Praca jak praca. D... nie urywa. wszystko zależy od poziomu Twoich oczekiwań.
w agencji BC powiedzieli ze jest to praca "ONGOING" ale na dlugi okres, ale wiadomo jak to z agencjami...
DHL ma kontrakt z JLR-em, więc jeśli JLR nie padnie, albo nie przyjdzie światowy kryzys w branży albo DHL nie da totalnie d.. to praca jest w miarę zapewniona.
nie wiem czy mnie nie zwolnia po 2 lub 3 miesiacach
Jeśli się o to bardzo nie postarasz, to nie powinni. Nie słyszałem o redukcjach, szczególnie wśród wózkowych.
czy jest tam duza rotacja i czy przyjmuja ludzi tylko na chwile a pozniej zwalniaja|?
Rotacja jest, jak wszędzie. A ludzi zwalniają za głupotę. Obowiązkowe testy D'N'A. Generalnie jak chodzisz do pracy, bez walenia w główkę, nie spóźniasz się, nie opuszczasz, nie ćpasz, nie chlejesz, nie bierzesz za często poniedziałkowych chorobowych i generalnie jesteś przeciętniakiem, to nie martwiłbym się zbytnio. Poza tym jak już dostaniesz się do korpo to zawsze możesz zmienić magazyn (I pozycję) na jakikolwiek inny w świecie :) Oczywiście jak będą nabory.
czy jest mozliwosc robienia overtimow?
Zależy gdzie trafisz (dział). Jedni są co tydzień na overtime'ach, inni nigdy w życiu się nie zhańbili pracą w weekend. Overtime'y jak są to w 90% w weekendy, a nie w środku tygodnia.
czy ktos kto tam pracuje juz dlugo i moze powiedziec jak to wyglada?
od początku istnienia - 5 lat
Pozdrawiam