national express

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MężczyznaPostNapisane przez nautic » 3 kwi 2009, 13:41 national express

Witam. Mam pytanie. Wkrótce idę na spotkanie w sprawie pracy w national express jako kierowca autobusu miejskiego. Mam prawo jazdy kategorii B, więc muszę wcześniej przejść testy u pracodawcy, który ewentualnie po tych testach zobowiąże się zrobić mi kurs na kategorię "D". Moje pytanie brzmi. Czy ktoś z odwiedzających to forum pracował, bądź pracuje jako kierowca autobusu w Birmingham? Jeśli tak to co mogę się spodziewać na testach u pracodawcy? Chciałbym się po prostu dobrze przygotować na to spotkanie a nie wiem jak to tutaj wygląda. Dziękuję za wszelkie informację i pozdrawiam <Bartek>
Ostatnio edytowano 3 kwi 2009, 15:00 przez nautic, łącznie edytowano 1 raz

nautic
Początkujący

Reputacja: 3
Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 3 kwi 2009, 14:52 Re: national express

nautic napisał(a):kurs na kategorię C

raczej na 'D'

nie pracuje w TWM, ale slyszalem u zrodla ze wymagaja komunikatywnego jezyka na pewno

pozdr

pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez nautic » 3 kwi 2009, 15:01 Re: national express

Jasne że na "D". Mój błąd. Już to zmieniłem.

[ Dodano: Pią Kwi 03, 2009 16:03 ]
A jakieś testy pisemne ze znajomości ruchu drogowego? Bo wiem że test praktyczny napewno.

nautic
Początkujący

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez eric27 » 6 kwi 2009, 19:00 Re: national express

Ja prcuję w TWM ale miałem wceśniej prawko na D,więc nie miałem żadnych testów.Ale mój kumpel miał testy do travela i niestet oblał i mówił,że nie jest łatwo testy z matematyki, ruchu drogowegoi driving assesment.Ja nie wiem ale mówił,że było stronniczo.Powodzonka.

eric27
Stały Bywalec

Reputacja: 18
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 6 kwi 2009, 19:34 Re: national express

National express nie zajmuje sie ruchem miejskim, tym zajmuje sie TWM jak popracujesz troche na miejskich i się wykażesz to dopiero możesz ubiegać się o przeniesienie na te międzymiastowe autobusy. O testach czy wymaganiach niestety nic nie wiem.
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez eric27 » 8 kwi 2009, 00:01 Re: national express

TWM to teraz National Express West Midlands. :wink:

eric27
Stały Bywalec

Reputacja: 18
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez gofer85 » 5 maja 2009, 10:58 HEj

Mam kat. D, ubiegałem się o pracę w TWM, niestety testy nie pozwoliły mi przejść dalej, mój ang. jest jeszcze za słaby. Jeśli chodzi o test teoretyczny składa się on z 3 części, na każdą jest tam po kilka minut, czasu jest wystarczająco(jak się zna w miarę dobrze język) jedna część dotyczy matematyki, jakieś tam wyliczenia, dość proste, niestety na 2 kolejnych poległem :) jedna to znaki, kolejne to pytania dotyczące wiedzy z kodeksu ruchu drogowego. Powodzenia życzę, a tak swoją drogą może ktoś wie gdzie potrzebują kierowców kat. D??

gofer85
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny