rzeźnicy!!!

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MężczyznaPostNapisane przez arek3431 » 16 lip 2009, 10:45 rzeźnicy!!!

Poszukuję informacji na temat firmy, która ogłasza sieęna stronie B'ham, że zatrudni rzeźników na Walsall. Firma nazywa się DKM Labour. Czy to jest sprawdzona i uczciwa firma??? czy rzeczywiście dają stałą pracę? proszę o informacje, jeśli ktokolwiek wie coś na ten temat

arek3431
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez stefan1965 » 17 lip 2009, 15:04 Re: rzeźnicy!!!

Agencja DKM Labour Solutions mieści się w Nottingham. Pracowałem dla nich w 2006 ale nie jako rzeźnik. O tej agencji nie mogę nic dobrego powiedzieć. Praca dla nich była moją pierwszą pracą w Anglii,więc niewiele wiedziałem o swoich prawach co DKM skrzętnie wykorzystywał. Na przykład było mi tam tak dobrze że po trzech tygodniach dałem wypowiedzenie którego okres DKM określił na osiem tygodni. Teraz pokazałbym im wyprostowany palec ale trzy lata temu nie wiedziałem tyle co teraz a chciałem wypełnić kontrakt. Oprócz tego była bardzo "miła i pomocna" polska obsługa szczególnie p.Małgorzata i p.Grzegorz. Bardzo miło wspominam agenta p.Matthew M. który uparcie mnie przekonywał że za 20 funtów całkiem spokojnie można przeżyć tydzień. Dodzwonić do agencji mogłem się tylko w poniedziałek bo wtedy chcieli informacje o przepracowanych godzinach w inne dni po prostu nie odbierali. Ale to tylko moja opinia i nikomu nic nie sugeruję. Pozdrawiam

stefan1965
Raczkujący

Reputacja: -3
Neutralny

PostNapisane przez alojzy » 5 sie 2009, 22:34 Re: rzeźnicy!!!

ja tez pracowałem dla tej agencji i nie miałem żadnych problemów.

alojzy

MężczyznaPostNapisane przez xensect » 13 lis 2009, 20:15 Re: rzeźnicy!!!

Osobiście znam osoby oszukane a wręcz traktowane jak zwierzęta przez samą agencję jak również pracowników tej agencjii,opisze wam kilka sytuacji z życia .
Tomasz K (zgoda na publikacje danych)z Wrocławia dostaje ofertę pracy od DKM super praca 9,50 na godzine ok decyduje sie wyjezdza dociera do miasteczka X tam gdzie miał dotrzeć.Po około 4 godzinach oczekiwania na kogoś z agencji pojawia się pan Jarosław Menager DKM i kwituje krótko za te 15 km do mieszkania policzę ci 20 funtów ,ok zgadza sie i jedzie.Na miejscu okazuje się że musi przejść dziwne testy w miejscu gdzie mial pracować nie znając Angielskiego oblewa,cóż panie Tomaszu nie możemy panu pomóc i tak właśnie nasz pan T zostaje na lodzie bez kasy ,dachu nad głową itd. Na szczęście pomaga mu jeden z naszych rodaków kupuje bilet i wysyła do miasta Y.Tam dostaje pracę jest super jest nadzieja ,ale na krótko po 4 dniach pan T zostaje zwolniony bez podania przyczyny.Oczywiście pan Ł który zajmuje się mieszkaniami dla DKM kwituje nie płacisz WONT,tyle pan T zostaje na ulicy a DKM na prośbę pana T o pomoc stwierdziła nie nasz problem pan tu nie pracje żegnam ......mozna by opisywać długo ,ale to nic teraz kolejna sprawa kiedy to Polacy na mieszkaniu DKM śpia w szafach bez prądu ,gazu itd.
Znam osobiście tych ludzi,niestety nikt nic nie robi DKM to mafia tak nazywają tą agencję nasi poszkodowani Rodacy ......
Ludzie zastanówmy sie razem możemy coś zrobić,mozemy to zatrzymać traktowanie ludzi tak jak to robi DKM to ......sami pomyślmy.

xensect
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez grzesiusz » 14 lis 2009, 17:57 Re: rzeźnicy!!!

Mam pytanie moze teraz ktos pracuje w tej firmie w Walsall i moze wiecej powiedziec o tej firmie ?

grzesiusz
Przyczajony

Neutralny

Powrót do PRACA