Grill - ognicho dla forumowiczow.

Poznajmy się, umówmy się na spotkanie;

MężczyznaPostNapisane przez michalherba » 5 mar 2013, 17:18 Re: Grill - ognicho dla forumowiczow.

Chlopie jak widze ze jest juz troszke chetnych wiec ja sie zbiore do strazy pozarnej i glownie to oni dadza okres w jakim mozna zrobic ognicho-grilla bbq :) podam adresik gdzie sie spotkamy, jakby ktos nie mial z okolicy transportu to smialo pisac i cos sie zorganizuje. Wiec spokojnie wszystko postaram sie dograc, pkt pierwszej pomocy jakby ktos zamiast kielbaski usmazyl palucha, jakis sprzecik zeby cos gralo nawet radio 1 czy heart :)
michalherba
Początkujący

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ona79 » 5 mar 2013, 18:26 Re: Grill - ognicho dla forumowiczow.

michalherba,nie wiem,czy nie będziesz musiał zapytać też w urzędzie miasta,czy coś takiego.W końcu to będzie zorganizowane spotkane na ileś tam osób.Co do godziny to wydaje mi się,że chyba trochę za wcześnie(chyba,że chcesz zorganizować piknik rodzinny przy grillu).Jeszcze jedno,przypomniało mi się,czasy liceum,jak pojechaliśmy z klasą na wycieczkę kilkudniową,pierwszego wieczoru zrobiliśmy ognisko,zeszli się miejscowi i...zrobiła się poprostu zadyma. :( .Nie obawia się nikt,że mogą się zleść ciemniejsi anglicy w poszukiwaniu łatwych poleczek,albo jakieś małolaty.No i wiadomo,jak się to może skończyć.Może tylko ja jestem wieczną pesymistką.

ona79
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Darwas » 5 mar 2013, 20:21 Re: Grill - ognicho dla forumowiczow.

Jeżeli będzie większa ilość osób można powiadomić i policje że jest takie spotkanie i czy jaki patrol może po okolicy od czasu do czasu się przejechać.Ale myślę że nie zajdzie taka potrzeba aby interweniowali.
Darwas
Zadomowiony

Reputacja: 58
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez kurier1111 » 5 mar 2013, 20:33 Re: Grill - ognicho dla forumowiczow.

mam37 napisał(a):kurier1111,
oj tam ojt am
nie bądz taki poprawny politycznie i ortograficznie ja nie piszę tu referatów na studia a opinie na forum jakiś bład czy brać kreski ąę itp nie ma dla mnei większego znaczenia
ale od teraz będę Cie uważnie czytać
A i czasem mówię wzioł czasem mnietki zamiast mieki zamiast tragedia to tragiedia i takie tam ale to nie ten temacik
czekam na te kiełbaski miam miam

czlowiek jest tylko czlowiekiem.. wiec ja bym sie nie przejmowal zbyt bardzo tym ,ze ktos inny mnie poprawia,a raczej wdzieczny,bo uczyc mozna sie przez cale zycie.. i na przyszlosc juz napisze cos poprawnie bez poprawiania innych :)
kurier1111
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez michalherba » 5 mar 2013, 23:42 Re: Grill - ognicho dla forumowiczow.

ona79, nie musze isc po zgode do urzedu miasta tylko takie przyjacia z ogniem musze pojsc o pozwolenie zapytac straz pozarna bo jezeli nie beda mieli wbite ze poprosilem o zgode lub zglosilem to moga posypac sie mandaty a tutaj to jest sporo jak na angielska kieszen. Co do godziny to mysle ze 15:30 to jest spoko godzina na zebranie sie, wiadomo ze duza czesc populacji bedzie przyjezdna wiec napewno do 16:00 ludziki beda sie zbierac a co do Twojego podejscia pesymistycznego to jak np bedzie z 15 ludzikow czy nawet wiecej to nie sadze ze jacys mlodociani przyjda czy ciemnoskorzy anglicy, oczywiscie zglosi sie na policje ze takie cos bedzie mialo miejsce i czy moga czasami przejechac i sprawdzic co sie dzieje i czy wszyscy jeszcze tam zyjemy.
Sprostujac Twoja wypowiedz, troszke optymizmu bo pesymistycznie wierzyc to z domu nie wyjdziesz bo moze dachowka spasc na glowe albo kazdy samochod ma kiepskie hamulce. Chce zeby kielbaskowa impreza wyszla i kto wie moze bedzie okazja na zorganizowanie nastepnej w letnim krajobrazie.
michalherba
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez P-C » 6 mar 2013, 00:13 Re: Grill - ognicho dla forumowiczow.

Kurna, jakby kilku kolesi się trafiło, byle nie za dużo, to i byśmy ćwiczenia gimnastyczne sobie zrobili...
Kolesi w sensie afroanglików bądź nawet oryginalnych anglików później urodzonych.
P-C
Stały Bywalec

Reputacja: 61
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez testowy » 6 mar 2013, 02:09 Re: Grill - ognicho dla forumowiczow.

brzmi zachęcająco, jak mi życie planów nie pokrzyżuje,
to chętnie dołączę :mrgreen:
testowy
Zaangażowany

Reputacja: 78
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez mam37 » 6 mar 2013, 06:55 Re: Grill - ognicho dla forumowiczow.

Co do godziny to też wydaje mi się wczesna jak na ognicho ale ja sie dostosuje chcialam tylko dodac ze wpadam tylko wtedy jeśli to bedzie ognicho grila to ja mam często u siebie na ogródku
Wiec Michałku jak zorganizujesz to daj znać co to ma być bo ja już wszystkim mówiłam o ognisku i wtedy potwierdzę czy będziemy cała ferajną
P-C skąd jesteś mogę Cię zabrać no problem :)))
Co do tych anglików to dajcie spokoj damy rade nikt do nas nie podejdzie przy takich Panach :))

mam37
Stały Bywalec

Reputacja: 45
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez michalherba » 6 mar 2013, 08:00 Re: Grill - ognicho dla forumowiczow.

mam37, grill - ognicho, jest miejsce na ognicho a i wezme grila jak ktos by mial cos do podpichcenia a na ognicho nie wejdzie, jest spory wiec nie krepowac sie :) ale jezeli nikt nie bedzie chcial to ja sie nie obraze, tak wezme w razie W. Jakbym chcial zorganizowac grila to bym to zrobil u siebie pod domem a nie w plenerze :) a co do godziny to mysle ze jak sie zbierzemy wszyscy do 16 i ruszymy na miejsce docelowe to bedzie 16:30, rozgoscic sie i rozpalic ognicho to juz 17 i zacznie sie powoli sciemniac wiec i klimacik bedzie, tez biore pod uwage ze w kwietniu sciemnia sie pozniej wiec spokojnie ja podalem czas przykladowy :)
michalherba
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez mam37 » 6 mar 2013, 08:02 Re: Grill - ognicho dla forumowiczow.

michalherba, dla mnie bomba

mam37
Stały Bywalec

Reputacja: 45
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez michalherba » 6 mar 2013, 08:08 Re: Grill - ognicho dla forumowiczow.

bomby to zostawcie w domu, kiedy indziej powysadzamy :)
michalherba
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez P-C » 6 mar 2013, 08:50 Re: Grill - ognicho dla forumowiczow.

mam37 mieszkam w Chelmsley Wood. Dziękuje za propozycję. Namawiam znajomych by się do nas przyłączyli.Więc jak się uda to będziemy mieli transport a jak się wypną to będę wołał o pomoc w dojechaniu na miejsce.

Zdecydowanie ognisko nie grill. Jednak co racja to racja, ze grilla to sobie możemy przed domkiem zrobić.
Godzina nawet jeśli zaczniemy o 17 to i tak wcześnie.
P-C
Stały Bywalec

Reputacja: 61
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Sylwita » 6 mar 2013, 10:27 Re: Grill - ognicho dla forumowiczow.

swietny pomysl. Jesli termin ogniska zostanie ustalony na inny niz ostatni weekend kwietnia badz tez pierwszy weekend maja, to prosze dodac mnie do listy gosci ;-)

Sylwita
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ivoneczka23 » 6 mar 2013, 11:59 Re: Grill - ognicho dla forumowiczow.

kurier1111, no nie rób mi konkurencji ;) to ja jestem ta niedobra od poprawiania błedów ;)

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputacja: 40
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Darwas » 6 mar 2013, 20:43 Re: Grill - ognicho dla forumowiczow.

No to widzę temat rusza ostro,teraz Michale pozwolenie dostaniemy czas pomyśleć nad drzewem bo można był zorganizować jakieś palety ale kiełbasa już nie smaczna tak że myślę że jak nie będzie drzewa to każdy kto może niech zabiera grila.
Darwas
Zadomowiony

Reputacja: 58
Poczciwy

Poprzednia stronaNastępna strona