Znajomi kumple przyjaciele ....
Napisane przez lidka231 » 8 lis 2008, 16:44 Znajomi kumple przyjaciele ....
Poznalam w bham trochę ludzi ale tak naprawde nie mam nikogo z kim bym sie mogla spotkać, pogadać itd
Bardzo mnie ciekawi czy znieniły sie wasze stosunki ze znajomimi, którzy przyjechali razem z wami, lub znaliscie zanim przyjechaliscie do UK.
Czy poznaliście nowych ludzi z którymi się teraz spotykacie, chodzicie na imprezy, przyjaźnicie?
Gdzie i jak ich poznaliście?
Jak sie ułożyły wasze losy pod tym względem?
Jeśi ktos ma ochote sie ze mną z tym podzielić, Zapraszam!!!!
-
- lidka231
- Początkujący
- Reputacja: -2
Napisane przez loczek » 8 lis 2008, 18:08 Re: Znajomi kumple przyjaciele ....
-
- loczek
- Początkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez lidka231 » 8 lis 2008, 19:23 Re: Znajomi kumple przyjaciele ....
loczek napisał(a):Cześć....no ja przyznam że też byłam w tamtym roku z przyjaciółmi ale tylko na 6 miesięcy...i w tym roku przyjechaliśmy. jesteśmy około 6 miesięcy..ale chyba cos sie zmieniło....wszyscy chcieliśmy zostać dłużej ale nagle okazało się że coś prysło....i teraz każde z nas mieszka oddzielnie aż przykro.....a niestety nie udało mi się jeszcze poznać za duzo Polaków...pracuje prawie z samymi anglikami....a raczej z nimi jakoś ciężko wyjść na piwo
Widze ze nie jestem sama, nie wiem moze to dlatego ze w Polsce kazdy mieszkal osobno a teraz mieszkalismy razem.
loczek napisał(a):..mam nadzieje ze na forum uda mi sie poznać ludzi i spotkać, wyjść gdzieś, pogadać czasami bardzo tego brakuje szczególnie wieczorem jak sie przyjdzie z pracy brakuje kogos do rozmowy, czy jak sie ma dzień wolny...a na impreze bym z chęcią poszła pozdrawiam
Właśnie bardzo mnie intresesuje czy jest sznasa poznania ludzi na tym forum, z doswiadczenia wiem ze takie znajomosci koncza sie tylko na pisaniu postów, a nie w realu.
-
- lidka231
- Początkujący
Napisane przez loczek » 8 lis 2008, 19:58 Re: Znajomi kumple przyjaciele ....
-
- loczek
- Początkujący
Napisane przez Beata » 8 lis 2008, 21:54 Re: Znajomi kumple przyjaciele ....
Co do znajomych, to skłamałabym mówiąc, że ich nie mam. Są, ale są to tylko niezobowiązujące znajomości. Każdy ma swoje życie, swoje sprawy....... I wychodzi na to, że oprócz mojej siostry i jej chłopaka, moich polskich znajomych można policzyć na palcach jednej ręki. Ale moimi pierwszymi znajomymi byli anglicy z pracy i pewniem Cypryjczyk (jakoś to dziwnie brzmi). To oni byli dla mnie mili, pokazali mi jak wyglada życie nocne B-ham, kluby metalowe, smakuje cygaro itp. Chcieli mnie słuchać, choć nie mówiłam wiele i chcieli mówić, choć wiele nierozumiałam. Do dziś razem pracujemy i uważam, że to mili ludzie, ale jakoś nasze wyjścia się skończyły.
Osobiście uważam, że dość cieżko jest kogoś poznać. No chyba, że ktoś jest bardzo otwarty. Bo jeżeli nie w pracy, nie ma studiach, nie przez znajomych to gdzie? Aby poznać kogoś, trzeba wychodzić to jasne. Czasem jednak trudno zmobilizować się do samotnego wyjścia, jeżeli nie ma się z kim. I w tym tkwi problem. Prawdziwym przyjacielem okazuje się wtedy laptom. Nie trzeba ruszać pupy z kanapy, nic nie pada na głowę, można coś chrupać i mieć interentowych przyjaciół? Tylko czy to prawdziwi przyaciele? Co o tym myślicie?
-
- Beata
- Stały Bywalec
- Reputacja: 8
Napisane przez oXide » 8 lis 2008, 22:27 Re: Znajomi kumple przyjaciele ....
-
- oXide
- Stały Bywalec
- Reputacja: 2
Napisane przez Jolly » 8 lis 2008, 22:48 Re: Znajomi kumple przyjaciele ....
-
- Jolly
- Stały Bywalec
- Reputacja: 11
Napisane przez oXide » 8 lis 2008, 22:58 Re: Znajomi kumple przyjaciele ....
-
- oXide
- Stały Bywalec
Napisane przez lidka231 » 8 lis 2008, 23:35 Re: Znajomi kumple przyjaciele ....
oXide napisał(a):Wydaje mi się właśnie że takie internetowe przyjaźniej są jakieś takie nie jakie. Moim zdaniem trzeba coś z drugą osobą przeżyć żeby nazwać ją przyjacielem, znajomym. A internet i jego strony mają nam ułatwić kontakt, ale nie zastąpią nam nigdy życia realnego.
Jolly napisał(a):internet zamula jak chcecie mozna ustawic spotkanko zrobic jakis treking do praku nie ma sprawy ja moge prowadzic wiem gdzie sa fajne miejsca lepsze niz miasto, lepsze niz internet i to za darmo no bilet 3 funty:)
Skoro nie internet napiszcie prosze, jak poznaliscie ludzi z którymi teraz sie trzymacie, jak poznaliscie swoich najblizszych znajomych?
Ja w pracy nie mam szans spotkac zadnych Polaków, na ulicy raczej tez nie bede nikogo zaczepiac,
na imprezach? jakich?
-
- lidka231
- Początkujący
Napisane przez oXide » 8 lis 2008, 23:39 Re: Znajomi kumple przyjaciele ....
Jolly zrobi jakąś trasę, zawsze będzie ciekawiej niż w domu.
-
- oXide
- Stały Bywalec
Napisane przez Jolly » 8 lis 2008, 23:49 Re: Znajomi kumple przyjaciele ....
lidka231 napisał(a):oXide napisał(a):Wydaje mi się właśnie że takie internetowe przyjaźniej są jakieś takie nie jakie. Moim zdaniem trzeba coś z drugą osobą przeżyć żeby nazwać ją przyjacielem, znajomym. A internet i jego strony mają nam ułatwić kontakt, ale nie zastąpią nam nigdy życia realnego.Jolly napisał(a):internet zamula jak chcecie mozna ustawic spotkanko zrobic jakis treking do praku nie ma sprawy ja moge prowadzic wiem gdzie sa fajne miejsca lepsze niz miasto, lepsze niz internet i to za darmo no bilet 3 funty:)
Skoro nie internet napiszcie prosze, jak poznaliscie ludzi z którymi teraz sie trzymacie, jak poznaliscie swoich najblizszych znajomych?
Ja w pracy nie mam szans spotkac zadnych Polaków, na ulicy raczej tez nie bede nikogo zaczepiac,
na imprezach? jakich?
ja spotkalem tutaj na forum i na spotkaniach forumowiczów, wiec internet jest potzrebny do zawierania znajomosci, ale nie mam co siedziec w nim nonstop bo mozna sie zamulic i zdziczec, zapraszamy moze ktos chetny jest na wspinaczke ciekawe zajecie i mozna poznac fajnych ludzi, a na forum jest wielu ciekawych ludzi z ktorymi mozna cos robic...
to zalezy kto co lubi...
-
- Jolly
- Stały Bywalec
Napisane przez yoki » 9 lis 2008, 00:07 Re: Znajomi kumple przyjaciele ....
teraz w Uk jestesmy zupelnie sami.Mamy znajomych w Londynie i innych czesciach UK,ale w Birmingham nie mamy nikogo.Przyznam,ze jest mi ciezko.Brakuje mi szczegolnie damskiego towarzystwa.Pisalam juz wczesniej w innym topicu o babskim spotkaniu na kawe/drinka/zakupy/ploty itp.,ale zdaje mi sie,ze wyszlam na desperatke hehe :))) ja wiem,ze nas-kobiet samotnych pod wzgledem babskiego towarzystwa jest tutaj wiele- i mam nadzieje,ze uda nam sie zorganizowac jakis babski wypad!
co wy na to?
-
- yoki
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez loczek » 9 lis 2008, 00:23 Re: Znajomi kumple przyjaciele ....
-
- loczek
- Początkujący
Napisane przez oXide » 9 lis 2008, 00:30 Re: Znajomi kumple przyjaciele ....
-
- oXide
- Stały Bywalec
Napisane przez Jolly » 9 lis 2008, 00:47 Re: Znajomi kumple przyjaciele ....
-
- Jolly
- Stały Bywalec
-