CHILD BENEFIT
Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;
Napisane przez turbobastard » 6 gru 2009, 19:09 Re: CHILD BENEFIT
Once you have been working in the United Kingdom legally for 12 months without a break in employment, you will no longer have to register on the Worker Registration Scheme. You can then obtain a residence permit confirming your right to live and work in the United Kingdom.
To znalazlem na stronie home office przepracowalem juz 12 miesiecy bez przerwy w zatrudnieniu, wiec musze dalej rejestrowac sie tam? jak to w koncu jest? szukalem tej aplikacji zeby sie zarejestrowac i zamiast niej znalazlem to.
To znalazlem na stronie home office przepracowalem juz 12 miesiecy bez przerwy w zatrudnieniu, wiec musze dalej rejestrowac sie tam? jak to w koncu jest? szukalem tej aplikacji zeby sie zarejestrowac i zamiast niej znalazlem to.
-
- turbobastard
- Przyczajony
- Reputacja: 0
0
Napisane przez Galadriela » 6 gru 2009, 19:12 Re: CHILD BENEFIT
turbobastard napisał(a):Once you have been working in the United Kingdom legally for 12 months without a break in employment, you will no longer have to register on the Worker Registration Scheme. You can then obtain a residence permit confirming your right to live and work in the United Kingdom.
12 miesięcy legalnej pracy, czyli od zarejestrowania w WRS (jak z podanych wczesniej linków wynika bez rejestracji w WRS w ciągu 30 dni praca jest nielegalna), a konkretnie chyba od daty na certyfikacie.
-
- Galadriela
- Stały Bywalec
- Reputacja: 9
0
Napisane przez turbobastard » 6 gru 2009, 20:36 Re: CHILD BENEFIT
'' Once you have been working in the United Kingdom legally for 12 months without a break in employment, you will no longer have to register on the Worker Registration Scheme '' dla mnie to znaczy ze sie rejestrowac nie musze,zle mysle? U will no longer have to register on the WRS, no tak jest napisane.
-
- turbobastard
- Przyczajony
0
Napisane przez Galadriela » 6 gru 2009, 20:55 Re: CHILD BENEFIT
turbobastard napisał(a):'' Once you have been working in the United Kingdom legally for 12 months without a break in employment, you will no longer have to register on the Worker Registration Scheme '' dla mnie to znaczy ze sie rejestrowac nie musze,zle mysle? U will no longer have to register on the WRS, no tak jest napisane.
Litości... Napisałam wszystko wyżej.
Nie rejestruj się, skoro tak uważasz, przecież nikt Cię nie zmusza - to wolny kraj.
Powodzenia we wnioskach o zasiłki, jeśli jakiś będziesz musiał złożyć.
Acha, wątek jest o chb, nie WRS.
A ja w ogóle kończę się tu produkować, bo ludzie jak widać i tak wiedzą lepiej...
-
- Galadriela
- Stały Bywalec
- Reputacja: 9
0
Napisane przez kik1976 » 7 gru 2009, 20:19 Re: CHILD BENEFIT
tam pisze, z ejesli pracowales legalnie dluzej niz rok w uk, nie musisz znowu sie rejestrowac, a legalnie znaczy wrs. glownie dotyczy to osob , ktore zmieniaja prace. jesli natomiast nie miales wczesnij wrs, a masz zamiar starac si eo benefity, to przynajmniej jedno z pary musi miec wrs, jesli jestes samotny, uszisz miec wrs. tylko samozatrudniony ni emusi sie rejestrowac.
radze zrobic ten wrs, juz nie jedny robil mi wielkie oczy, jak wymagali od niego wrs zwlaszcza do benefitow. a ostatnio ze wzgledu n aoszczednosci beda czepiac sie wszystkeigo.. tyle w temacie.
radze zrobic ten wrs, juz nie jedny robil mi wielkie oczy, jak wymagali od niego wrs zwlaszcza do benefitow. a ostatnio ze wzgledu n aoszczednosci beda czepiac sie wszystkeigo.. tyle w temacie.
-
- kik1976
- Zadomowiony
- Reputacja: 5
0
Napisane przez turbobastard » 7 gru 2009, 22:48 Re: CHILD BENEFIT
dobra, nie ten temat, spokojnie,rany.
-
- turbobastard
- Przyczajony
0
Napisane przez kulka » 6 sty 2010, 21:43 Re: CHILD BENEFIT
witam wszystkich jeśli ktoś może podpowiedzieć,wysłałem papiery na child tax benefits tylko nie włożyłem do koperty aktu urodzenia syna,czy to jest jakiś problem?
-
- kulka
- Przyczajony
0
Napisane przez ewela119 » 6 sty 2010, 21:54 Re: CHILD BENEFIT
Jakis wielki to nie ale za jakis czas napisza Ci ze jest on potrzebny i bedziesz musial doslac ten akt i po sprawie, jedyny problem to taki ze cala procedura potrwa dluzej...
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
0
Napisane przez moniavika » 7 sty 2010, 09:53 Re: CHILD BENEFIT
Ja pracuje w agencji i zajmuje sie roznymi takimi sparwami.Od kwietnia zeszlego roku calkowicie mial byc zneisiony Home Office poniewaz uplynelo 5lat od momentu wejscia Polski do UE. Jednakze Home Office nie odpuscil tego i nadal trzeba sie rejestrowac.
Ja mam bardzo wielu pracownikow u siebie.ktorzy pracuja pod agencja ponad rok.Obecnie agencja w ktorej pracuje zmienila nazwe i niestety musialam kazdego pracownika przerejestrowac.
Kontaktowalam sie z Home Officem i jakis Pan X powiedzial,ze nie musimy tego robic,jednak moi szefowie tego wymagali wiec przerejestrowalam ich (tych ktorzy juz mieli Home Office) i co?...Przyszly nowe dokumenty na tych ludzi z nowa nazwa firmy.Tak wiec uwazam,ze jezeli masz juz Home Office to przerejestruj sie.I tak nic cie to nie kosztuje,a papiery masz czyste.Wypelnienie aplikacji na Home Office to zaledwie 3min.Musisz zalaczyc rowniez papier od swojego nowego pracodawcy i juz.
Aplikacja i pismo.No i znaczek na koperte.A tak jak mowie w papierach masz czysto i pozniej nie masz problemow typu: nie zarejestrujemy cie jako bezrobotnego bo....,
nie dostaniesz benefitow bo....,
Pozdrawiam
Ja mam bardzo wielu pracownikow u siebie.ktorzy pracuja pod agencja ponad rok.Obecnie agencja w ktorej pracuje zmienila nazwe i niestety musialam kazdego pracownika przerejestrowac.
Kontaktowalam sie z Home Officem i jakis Pan X powiedzial,ze nie musimy tego robic,jednak moi szefowie tego wymagali wiec przerejestrowalam ich (tych ktorzy juz mieli Home Office) i co?...Przyszly nowe dokumenty na tych ludzi z nowa nazwa firmy.Tak wiec uwazam,ze jezeli masz juz Home Office to przerejestruj sie.I tak nic cie to nie kosztuje,a papiery masz czyste.Wypelnienie aplikacji na Home Office to zaledwie 3min.Musisz zalaczyc rowniez papier od swojego nowego pracodawcy i juz.
Aplikacja i pismo.No i znaczek na koperte.A tak jak mowie w papierach masz czysto i pozniej nie masz problemow typu: nie zarejestrujemy cie jako bezrobotnego bo....,
nie dostaniesz benefitow bo....,
Pozdrawiam
-
- moniavika
- Rozeznany
- Reputacja: 3
0
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
-