znowu tax credits

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

KobietaPostNapisane przez ola30 » 30 lip 2007, 12:51 znowu tax credits

angielska biurokracja doprowadza mnie do szału. aplikację na tax credit złożyłam 2 miesiące temu, po pewnym czasie wysłali mi jakieś formularze żeby uzupełnić brakujące informacje, wypełniłam wysłałam, przysłali list że nie otrzymali odpowiedzi więc wysłałam list z wyjaśnieniem i tymi brakującymi informacjami . Dziś dostałam list z decyzją ,że się nie kwalifikujemy bo nie dostarczyliśmy brakujących informacji.I oczywiście można się odwoływać albo aplikować ponownie i zabawa może zacząć się od początku!!!
Czy miał ktoś podobny przypadek? Co robić??

ola30
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 30 lip 2007, 14:07 Re: znowu tax credits

1. radze uzbroic sie w cierpliwosc. moze i biurokracja jest, ale ma to jednak pozytywny wynik. na dostarczenie niezbednych im informacji jest miesiac. jesli przyszla decyzja , mozecie sie odwolac, ale tym razem zmiescie sie w miesiacy i uzbierajcie wszystkie niezbedne dokumenty na jedna chwile. . jesli wysylasz dokumenty, a nie masz pewnosci czy dojda, wyslij poleconym. ja osobiscie z nimi zadnych problemow nie mam i moi znajomi rowniez. widocznie bylo cos nie tak.
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 30 lip 2007, 15:18 Re: znowu tax credits

my w sumie na working tax credit i child tax credit czekalismy okolo pol roku, jednak kiedy wszystko juz przeszlo, dziala bez zadnych zgrzytow. to nie jest biurokracja........ to jest bardzo sprawnie dzialajacy system, jesli czegos brakowalo to nie jest ich wina :-)

pozdr pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez Shon » 30 lip 2007, 20:35 Re: znowu tax credits

ola30,
ola30 napisał(a):I oczywiście można się odwoływać

wypelnij drugi raz i wyslij (znajomy robic to musial dwa razy za pierwszym razem poprostu przyslali mu decyzje odmowna)

poprostu trafilas na jakiegos zamulonego lub co bardziej prawdopodobne zamulona :lub sie papiery zagubily no to sie zdarza :)
Shon
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez seniorgrzes » 31 lip 2007, 07:37 Re: znowu tax credits

Zadnego wysyłania nowej aplikacji bo stracisz parę miesięcy . Liczy się data rozpoczęcie procedury . więc jeśli możesz sie odwoływać to sie odwołuj ale ciągnij sprawę która jest wcześniej rozpoczęta.
Ja chyba z każdą aplikacją miałem problemy i za duzo by opisywać jakie matoły sa po tamtej stronie.
Zeby dobić sie swoich spraw zawsze robię kopię tego co wysyłam.Oni zawsze odpisują o uzupełnienie danych. Ty zawsze uzupełniasz i wysyłasz. Oni ponaglają że nie dostali uzupełnień. Ty wysyłasz kopię wysłanych wcześniej dokumentów i piszesz żeby sobie porządek zrobili na biurkach.Oni odpisuja że przepraszają bo sie znalazło ale trzeba jeszcze coś innego uzupełnić . TY usupełniasz i wysyłasz nowy formularz. Oni ponaglają że nie dostali formularza . Wysyłasz im więc kopię wszystkich dokumentów i uprzedzasz że masz komplet kopii.Oni znowu ciebie przepraszają i dostajesz ostatni załącznik do uzupełnienia. Problem w tym że przez te 6 miesięcy zmieniłeś adres . więc się zastanawiasz co masz napisać : nowe czy stare dane adresowe?!#$%^. Dzwonisz więc do nich i próbujesz baranom wyjaśnić wszystko. Czasami sie udfaje a jak nie to dalej wysyłasz . wypełniasz. otrzymujesz pocztę . W końcu EUREKA. Jest decyzja . Ale to nie koniec bo żle K....a naliczona kasa. Więc odwołujesz sie i...........i.....i.....i....i w końcu dostajesz prawidłowy dokument z wyrównaniem za rok.

Tak to wyglądało w skrócie w moim przypadki i kilku moich znajomych.
seniorgrzes
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 31 lip 2007, 08:04 Re: znowu tax credits

hej
widze ze nie tylko ja tak mam z taxem...ja czekam juz 6 miesiecy...ciagle wysylam dane i tak dalej...najlepsze to to,ze moi znajomi dostali po 3 tygodniach juz kase...nie majac dzieci...ja walcze..juz 6 miesiac i nic...ciagle chca dane inne...itp...
Tym co naprawde ten tax pomoze oni zwlekaja,a tym co nie maja dzieci i tax im sie przydaje na przyjemnosci wyplacaja po 3 tygdoniach poprostu szok... :???:
Nie wiem nawet czy wogole dostane ten tax ....poprostu maskara
Jednym slowem glupi ma szczescie....
POZDRAWIAM :roza:

magdunia22
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 31 lip 2007, 08:19 Re: znowu tax credits

Ja akurat nie mialem najmniejszych problemow z aplikacjia , pewnie tak to jest jak sie lazi po znajomych i znajomi pomagaja , to potem sa kwiatki, przeciez te dane sie nie zmieniaja i sa stale , nie rozumie jak moga tyle razy odpisywac, ze cos jest zle i czego s brakuje? Pewnie cos bylo zle wpisane i stad klopoty.
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ola30 » 31 lip 2007, 17:54 Re: znowu tax credits

dziękuję za wszystkie opinie,dowiedziałam się że w centrum(tam gdzie jest urząd skarbowy) można załatwiać sprawy związane z benefitami bezpośrednio z urządnikiem, nie ma potrzeby dzwonić do Preston.Poprzednim razem po prostu nas okłamali mówiąc że tu(to znaczy w urzędzie skarbowym) nie ma żadnego biura)Jutro umówiłam się na spotkanie i zobaczymy co z tego wyniknie..

ola30
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 2 sie 2007, 08:25 Re: znowu tax credits

hej
Napisz jak po spotkaniu
Co wyszlo itp:)
:grin: Pozdrawiam

magdunia22
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anka » 2 sie 2007, 08:39 Re: znowu tax credits

ola30, a czy moglabys napisac dokladny adres tego urzedu jak już bedziesz po spotkaniu .My dopiero 2 tygodnie temu zlozylismy papiery wiec dopiero zaczynamy ale jak czytam posty to nie mam wielkich nadziei na jakas szybka decyzje. Dziekuje

[ Dodano: Czw Sie 02, 2007 09:44 ]
mam pytanie czy ktoś może skaładał paiery na hous benefit's? prosze o jakieś informacje

Anka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 2 sie 2007, 09:04 Re: znowu tax credits

juz to kiedys mowilam, ze mozna samemu sie ruszyc i przejsc sie po formularze do inland revenu , a adress jest zdaje sie na stronie glownej, ale podam city centre house, 30 union street b2 4ae. wchodzi sie porosi o formularze, daja odrazu caly pakiet i jesli nie umiesz wypelnic moga pomoc,jesli nie ma za duzo ludzi. i tyle. temat co chwila si epowtarz, proponuje administratorowi zdrobic stronke, pytanie - odpowiedz na najbardziej nurtujace tematy. ajeszcze, jakby ktos nie umial wypelnic drukow ponoc w klubie polskim pomagaja, ale o sszczegoly trzeba sie samemu juz dowiedziec.
Ostatnio edytowano 2 sie 2007, 09:06 przez kik1976, łącznie edytowano 1 raz
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anka » 2 sie 2007, 09:06 Re: znowu tax credits

mam pytanie czy ktoś może skaładał paiery na hous benefit's? prosze o jakieś informacje

Anka
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 2 sie 2007, 09:20 Re: znowu tax credits

idziesz do urzedu gminybierzesz forme , wypelniasz, zostawiasz im kupe dokumentow w tym wszystkie o zarobkach tzn wyciag z banku 2 miesiace- 5payslipow, papiery o workin tax xredit i czekasz , odpowidz jest dosyc szybka
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anka » 2 sie 2007, 09:33 Re: znowu tax credits

tak to juz zrobilismy. czy duzo wnioskow odrzucaja?

Anka
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 2 sie 2007, 15:16 Re: znowu tax credits

jezeli sie kwalifikujesz - masz odpowiednio niskie dochodu , to czemu maja cie odrzucic? placa kase i nic nie mowia.
wsiaz
Zadomowiony

Neutralny

Następna strona