kredyt na dzialalnosc

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

KobietaPostNapisane przez joanna55 » 27 lut 2011, 21:29 kredyt na dzialalnosc

witam jestem tu nowa szukam pomocy w rozkreceniu interesu moze ktos ma naamiary na organizacje udzielajace dofinansowania na dzialalnosc

joanna55
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez eric27 » 28 lut 2011, 19:12 Re: kredyt na dzialalnosc

Wydaje mi się,że najlepsze informacje uzyskasz w jobcentreplus :mrgreen:

Pozdrowionka dla wszystkich :mrgreen:

eric27
Stały Bywalec

Reputacja: 18
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Xara » 28 lut 2011, 21:45 Re: kredyt na dzialalnosc

Ja tez poszukuje inforamcji na ten temat szukam juz miesiac kogos kto moglby mi sie tym zajac ,ale niestety tu trudno :/
Jesli ktos moze kogos polecic lub jakas firme prosze o informacje :)

Xara
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 1 mar 2011, 10:27 Re: kredyt na dzialalnosc

malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez nati12345 » 21 mar 2012, 19:59 Re: kredyt na dzialalnosc

Witam wszystkich uzytkownikow tej strony! Mam pytanie. Co sadzicie na temat otwarcia na west bromwich klubu karaoke z pizzeria, pubem, dyskoteka i bilardem ? Ma szanse zaistniec owy klub ? Wszystkim dziekuje za udzielenie odp . Pozdrawiam.

nati12345
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Albiorix » 23 mar 2012, 17:33 Re: kredyt na dzialalnosc

Patrząc po moich konsumenckich potrzebach, każdy lokal który ma lunch poniżej 5 funtów który jest dobry i blisko mojej pracy - mógłby zdobyć klienta takiego jak ja :)

Każda pizzeria która jest super pyszna, a w każdym razie pyszniejsza niż przeciętniaki w stylu BigJones, i super tania, i ma trochę reklamy i promocje i bajery i pyszne sosy, i mnóstwo dodatków i dobry ser i dobre ciasto - ma szanse. Gdyby to była taka bardziej włoska niż amerykańska pizza, na cieniutkim dobrym cieście, robiona w tradycyjnym piecu, tak dobra że można ze smakiem zajadać samo ciasto z oliwą smakową, tym bardziej można zjeść samo ciasto z sosem pomidorowym, a z sosem i serem to już w ogóle delicje a z jakimiś składnikami to orgia smaku ... to pewnie bym się wybrał nawet :)

Puby wydaje mi się że tutaj bardzo trzymają się tradycji. Nie wiem czy zaszalejesz z pubem nie będąc Anglikiem i nie mając klientów od 3 pokoleń, wystroju retro, 20 odmian ale i lagerów na których się znasz, "cokolwiek arms" w nazwie i tradycyjnego pubowego menu itd itp.

Bilard na pewno nie zaszkodzi. I rzutki.

Z dyskoteką to nie wiem czy ludzie tutaj przypadkiem nie mają skłonności do imprezowania w centrum, które ma swoje zagłębie dyskotekowe gdzie o każdej porze roku można nocą zobaczyć półnagie pijane nastolatki z nadwagą itd itp. Więc trudno powiedzieć ilu West-Brom-czyków zechce tańcować akurat u siebie, w pizzerii. No ale jakbyś miał jakieś fajne imprezy tematyczne, super muzykę etc to może zdobędziesz serca jakiejś grupy.
Ostatnio edytowano 23 mar 2012, 19:46 przez Albiorix, łącznie edytowano 1 raz
Albiorix
Stały Bywalec

Reputacja: 68
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez LadyHekate » 23 mar 2012, 19:40 Re: kredyt na dzialalnosc

pizzeria, pub ok ale dyskoteka na w. bromie moim zdaniem odpada...byla juz taka i zostala zamknieta- wiecej szkod bylo niz korzysci...takze nie polecam...
LadyHekate
Rozeznany

Reputacja: 16
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez shamac » 28 mar 2012, 22:59 Re: kredyt na dzialalnosc

Nie chce obrazac nikogo ale z takimi pomyslami na inters w angli to chyba mala lipka ... ;] chetnie byl pomogl ale sek w tym ze bez kasy nie ma kolaczy.. o dofinansowaniu myslalem nie dawno ! dzieki za podpowiedz , w takim razie udaje sie do bezrobotnego !

shamac
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kentstreet » 29 mar 2012, 02:03 Re: kredyt na dzialalnosc

hej a ja mam pomysl na salon masazu myslicie ze to oplacalne i ile trzeba wlorzyc na sam poczatek , np czy lepiej jest wynajac salon lub pokoj z wszystkim czy lepiej np. zainwestowac troszke w zrobic to w domu np. w jednym pokoju ???

kentstreet
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez LadyHekate » 30 mar 2012, 10:52 Re: kredyt na dzialalnosc

salonow masazu tez juz jest sporo, tak jak kosmetyczek, fryzjerow polskich...teraz ciezko wymyslic cos na co bylby popyt, bo wiekszosc oplacalnych biznesow rozkrecono juz dawno i dobrze prosperuja majac duzo klientow, a gdzie mialby byc ten salon masazu ?
LadyHekate
Rozeznany

Reputacja: 16
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kentstreet » 31 mar 2012, 19:55 Re: kredyt na dzialalnosc

pewnie na samym poczatku bym wynajmowal od kogos jest duzo ogloszen salonow masazu czy beauty to ynajecia ale myslalem o czyms mobilnym ..ale chyba koszty zeby cos wynajac w centrum sa duze..;/ co o tym myslisz ? czy to wgl . przetwa? ja mam kolege ktory sie tym zajmuje i ma swoj salon i dobrze mu idzie..

kentstreet
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Albiorix » 31 mar 2012, 20:02 Re: kredyt na dzialalnosc

W usługach kosmetycznych i pokrewnych idealnie byłoby chyba podnająć kącik w istniejącym salonie który akurat nie oferuje tego co robisz Ty (tu - masażu). Istniejący lokal poszerza ofertę i przyciąga więcej klientów, Ty masz małe koszty i jesteś w miejscu o którym jakaś grupa klientów już wie i chadza. A jak wyrobisz sobie renomę i będziesz mieć grupę ludzi którzy pójdą za Tobą kawałek dalej - możesz otwierać swój lokal.
Albiorix
Stały Bywalec

Reputacja: 68
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Amhali » 1 kwi 2012, 08:16 Re: kredyt na dzialalnosc

Dodatkowo jeśli chodzi o salon masażu powszechna metoda jest kupno łóżka przenośnego i dojazd do klienta :) moja koleżanka tak w pl zaczynała. Dobra metoda na start bo nie wymaga dużych inwestycji, a pózniej pokoik w istniejącym już salonie fryzjerskim, kosmetycznym czymkolwiek powiazanym.

Amhali
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny