za 2 tyg przeprowadzka do B'ham :)

Przedstaw się innym użytkownikom naszego forum i napisz jak do nas trafiłaś/eś.

KobietaPostNapisane przez Justynaa » 26 cze 2007, 20:36 za 2 tyg przeprowadzka do B'ham :)

Witam Wszystkich !!

Za dwa tygodnie rozpoczynam staz w jednej z firm w B'ham. Niestety pierwszy raz odwiedze miasto, ale licze na to ze mi sie spodoba :) Na razie zostaje na 6mc. Moze ktos ma ochote na wspolne zwiedzanie?:)
Justynaa
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez klara900 » 26 cze 2007, 20:59 Ja również witam

W Birmingham pojawię się dopiero za 5 tyg., ale juz mi sie podoba. Obecnie jestem w Gdyni ;)) :roza:

klara900
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Webi » 26 cze 2007, 21:43 Re: za 2 tyg przeprowadzka do B'ham :)

No ja tez za dwa tygodnie dolatuje do brims, ale niestety tylko 'przelotnie' bo osiadam w wolves

Webi
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez tomik111 » 26 cze 2007, 22:00 Re: za 2 tyg przeprowadzka do B'ham :)

Czołem Nowi, ja jestem w Bham od konca stycznia i miasto mi sie podoba. Moge nawet zaryzykowac ze bardzo. Byc moze dlatego, ze sie inaczej nastawialem, ze to wielki, przemyslowy, szary moloch. A tymczasem jak sie dobrze mieszka to jest Oki. Nie wiem czy tyle wytrzymam na ile mam kontrakt (luty 2010 :) ) ale nie zaluje, ze sie zdecydowalem na wyjazd z kraju i ze wybor padl akurat na to miasto.

POWODZENIA !!!
tomik111
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mlody » 26 cze 2007, 23:32 Re: za 2 tyg przeprowadzka do B'ham :)

Fajne miasto, ciekawe miejsca i okolice tez bardzo przyjemne :) jestem tu od trzech lat, nieznam wszystkich, ale nadrabiam teraz zaleglosci:)
Pozdrowienia dla Gdynian :roza: Cale 26 lat tam mieszkalem i ciezko sie przyzwyczaic ze nie ma morza blisko :(

pozdrawiam

Mlody
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Yardley » 27 cze 2007, 06:16 Re: za 2 tyg przeprowadzka do B'ham :)

Witajcie Justynaa, klara900, :roza: :roza:

Mlody, tylko mi nie przypominaj wiecej o morzu..... no ale jeszcze 3 tygodnie :mrgreen: :mrgreen:
Yardley
Stały Bywalec

Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 27 cze 2007, 07:06 Re: za 2 tyg przeprowadzka do B'ham :)

Mlody napisał(a): ciezko sie przyzwyczaic ze nie ma morza blisko

stary..... w kazda strone jest blisko do morza. my w pl mieszkalismy kolo krakowa wiec w jedna strone mielismy 700 km do morza, a w druga 900. tutaj 2 godziny jazdy i jest morze :-)

pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez Yardley » 27 cze 2007, 07:41 Re: za 2 tyg przeprowadzka do B'ham :)

KA i PE, a ja 18 km i kiedy chcialem to jechalem i to pewnie dlatego czlowiek teskni
Yardley
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Osberic » 27 cze 2007, 14:26 Re: za 2 tyg przeprowadzka do B'ham :)

Morze jak morze, ale te wiatry :) wieje w kazda strone i to zawsze od morza :P
Osberic
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Justynaa » 14 lip 2007, 10:23 Re: za 2 tyg przeprowadzka do B'ham :)

Witam wszystko raz jeszcze !! Juz z B'ham :) Jestem dopiero niecaly tydzien, ale juz mi sie calkiem podoba. Mieszkam w Hall Green i mam nadzieje przyzwyczaic sie do panujacej tutaj atmosfery i obyczajow choc nie jest latwo. Jako niebieskooka blondynka ciezko sie poczuc "jak u siebie w dom". Ponoc sa tutaj jacys Polacy, ale niestety nie poznalam jeszcze.. Na szczescie w pracy jest naprawde ok, i z niej jestem zadowolona.
Tylko czasem czuje sie strasznie samotna, wiec odezwijcie sie prosze koniecznie..
Co warto robic w B'ham po pracy?
Justynaa
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez tomik111 » 14 lip 2007, 11:06 Re: za 2 tyg przeprowadzka do B'ham :)

Hej Justyna. Ja robie po pracy to na co zawsze w Polsce brakowalo mi kasy. chodze do restauracji, kina, pubu, kregle, poll generalnie robie to na co mam ochote. Wiadomo poczatek ciezki jest u kazdego. ja przyjechalem zupelnie sam i nikogo tu nie znalem. Poszczescilo mi sie bo mam extra ludzi w robocie i mam z kim wsykoczyc na piwko i td. Problem tylko ze sami obcokrajowcy, nie mam do kogo geby po polsku otworzyc i czasem mi brakuje jezyka ojczystego.
Na pewno po jakims czasie znajdziesz nowych znajomych bo wiadom ze my wszyscy na emigracji i kazdy w podobnej sytauacji. A jednak prawda jest taka, ze polak polaka najlepiej zrozumie
tomik111
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Katik » 14 lip 2007, 11:07 Re: za 2 tyg przeprowadzka do B'ham :)

My podczas wypadu do B`ham bylismy na kręglach, i było cool. Znajomi jeszcze chodzą na paintball. No i szereg innych atrakcji o których tu na forum dużo :)
Katik
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Justynaa » 16 lip 2007, 12:24 Re: za 2 tyg przeprowadzka do B'ham :)

Wiem ze poczatki sa ciezkie i trudne i dlatego daje sobie wiecej czasu na przyzwyczajenie itp. Polakow akurat tutaj spotykam na kazdym kroku, ale szczerze przyznac ze niektorych w PL omijala bym szerokim lukiem.
Nie planuje w Anglii zostac calkowiecie na stale, wiec staram sie raczej oszczedzac pieniazki (choc bez przesady oczywiscie:)
Justynaa
Początkujący

Neutralny

Powrót do PRZEDSTAW SIĘ