Witam
Przedstaw się innym użytkownikom naszego forum i napisz jak do nas trafiłaś/eś.
Jako ze jest to moj pierwszy post chcialbym sie przedstawic i przywitac. Mam na imie Maciej, mam 38 lat, zonaty, 1 dziecko. W Anglii bylem juz dwukrotnie na kontraktach rocznych w Leeds, z zawodu jestem monterem instalacji i urzadzen gazowych i elektrycznych. Niestety polskie uprawnienia nie sa wazne w Anglii dlatego mam zamiar ukonczyc kursy angielskie zeby moc pracowac w swoim zawodzie. Forum czytam juz od roku i dopiero teraz postanowilem sie zarejestrowac. Sam nie wiem dlaczego tak pozno :oops: .
Bardzo duzo dowiedzialem sie z forum o problemach dotyczacych zycia w Anglii i sposobach rozwiazywania ich.
I tu chcialbym podziekowac wszystkim, ktorzy bezinteresownie staraja sie pomoc innym, odpowiadajac i radząc w wielu roznych kwestiach. Jestescie wielcy :-D
-

-
Mack
- Początkujący
-
-
- Reputacja: 4
No, nie ma za co dziekowac. Co prawda ja widze tylko czubek wlasnego nosa, ale to bylby kompletny brak kultury, gdybym nie pomagal.
Leeds jest brudne, Leeds jest zle, ale to jest Yorkshire i dlatego dla mnie Ty jestes wielki. :) Pozdrawiam
-

-
jed
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 1
Witaj mack i milego forumowania zycze :-)
-

-
hanoka77
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 20
Czesc Mack
A tak apropo ... po co to forum w ogole istnieje ? Bo bez sensu jest tutaj pytanie ludzi o rady bo:
1) jezeli chce zapytac o szkole albo o cokolwiek zwiazanego z councilem itd. moge poprostu tam zadzwon9c wejsc naw www.
2) Co ma zycie w Anglii wspolnego z Polakami ? NIC ?
3) tu jest inna kultura inny styl zycia inny kjezyk inne zasady co Polacy moga o tym wiedziec ?
4) w Anglii najlepiej wejsc na angielskie forum
Niech ktos zaprzeczy !
-

-
FX
- Raczkujący
-
-
- Reputacja: 0
Witam i milego postu życzę ;)
-

-
plazermen
- Wtajemniczony
-
-
- Reputacja: 92
Mack napisał(a):... z zawodu jestem monterem instalacji i urządzen gazowych i elektrycznych. Niestety polskie uprawnienia nie są ważne w Anglii dlatego mam zamiar ukonczyc kursy angielskie zeby moc pracować w swoim zawodzie.
To nie jest dokładnie tak, ze polskie uprawnienia nie są ważne tutaj. Są jak najbardziej prawnie ważne, jak i akceptowalne. Jedyne co dodatkowo potrzebujesz to szkolenie(a) z regulacji (BS7671 17th edition w przypadku elektryki). Są to krótkie szkolenia (2 - 3 tyg.) i niestety bardzo drogie. Egzaminy tez do łatwych nie nalezą. Chociaż regulacje nie są konieczne, to są wymagane praktycznie przez każdego pracodawce.
-

-
VA
- Zaangażowany
-
-
- Reputacja: 112

FX napisał(a):Czesc Mack
A tak apropo ... po co to forum w ogole istnieje ? Bo bez sensu jest tutaj pytanie ludzi o rady bo:
1) jezeli chce zapytac o szkole albo o cokolwiek zwiazanego z councilem itd. moge poprostu tam zadzwon9c wejsc naw www.
2) Co ma zycie w Anglii wspolnego z Polakami ? NIC ?
3) tu jest inna kultura inny styl zycia inny kjezyk inne zasady co Polacy moga o tym wiedziec ?
4) w Anglii najlepiej wejsc na angielskie forum
Niech ktos zaprzeczy !
hmmm.... chyba nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.
Forum jest to miejsce komunikowania sie, zadawania pytan i udzielania odpowiedzi. Moim zdaniem warto zadawac pytania chociazby z tego wzgledu zeby nie powielac niektorych, nawet banalnych bledow lub ktos moze udzielic istotnych informacji.
Ale to jest topic powitalny wiec pogadajmy o tym w innym temacie :wink:
-

-
Mack
- Początkujący
-
-
- Reputacja: 4
Powrót do PRZEDSTAW SIĘ