Olsztyn kocham

Przedstaw się innym użytkownikom naszego forum i napisz jak do nas trafiłaś/eś.

KobietaPostNapisane przez Elka96 » 30 lis 2012, 17:54 Re: Olsztyn kocham

Co za grudzien, podtrzymuje....listopad byl lajcikowy. W grudiu dopiero sie zacznie :shock:
Hadron, posiadanie wlasnego biznesu juz nastraja optymistycznie wiec o koncu swiata mowy byc nie powinno. Moze przejdz na rolnictow...tam podobno lezysz a ci rosnie :D

Elka96
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez hadron » 30 lis 2012, 17:59 Re: Olsztyn kocham

Elektronik z krwi i kosci nie garnie sie do tych obornych zapachow... Nie chwal dnia przed uplywem nocy - grudzien dopiero za kilka godzin :mrgreen: Zazdroszcze troche tym co jada teraz do PL.. Tutaj zima (swieta i nowy rok) to pomylka.. ale coz trzeba zacisnac zeby i czekac do wiosny a pozniej lata i jesieni jak Bog da 8)

hadron
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Elka96 » 30 lis 2012, 18:42 Re: Olsztyn kocham

Hardon....moze nie bedzie tak zle....
My rok temu tez zotalismy tutaj. Fakt, pomylka...na domiar zlego jak 23 dopadla nas grypa zoladkowa tak przez tydzien nie wychodzilismy z lazienki. Zastanawialam sie nad przestawieniem tam choinki :grin: Wigilie dojadalismy w Sylwestra:))
No ale zawsze to swieta...choc na mysl o Olsztynie az serducho sciska. Cale szczescie w ty roku jedziemy...oby do 22-go, oby....

Elka96
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez hadron » 30 lis 2012, 18:57 Re: Olsztyn kocham

Grypa zoladkowa - tell me about it :lol: Nam tez na mysl o Olsztynie serducho bije mocniej, bo kupilismy tam w zeszlym roku mieszkanko dla siebie. Malutkie wprawdzie ale wlasniutkie i nad jeziorem ;) Niestey nie wiem kiedy pojawi sie szansa by sie tam sprowadzic.. Poki co trzeba harowac by pozniej byc moze miec latwiej.. No ale czas pokaze. Na chwile obecna nasze plany odwiedzin PL nie obejmuja zim... :cry:

hadron
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wielkimar » 1 gru 2012, 19:33 Re: Olsztyn kocham

20 grudnia coraz bliżej, już pomału zaczyna nas nosić, już by się chciało ruszyć :D

wielkimar
Rozeznany

Reputacja: 25
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Elka96 » 3 gru 2012, 19:05 Re: Olsztyn kocham

Mi by sie przydaly jakies dziesiec dodatkowe dni w grudniu. Ma moze ktos na zbyciu?:)
Jak nigdy nie odliczam dni do Swiat choc doczekac sie nie moge. Lypie w kalendarz jednym okiem z nadzieja, ze nowa cyferka sie rano nie pojawila...i co? kpytko! :D
Ale za to od stycznia luzik 8)

Elka96
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez rad » 3 gru 2012, 22:47 Re: Olsztyn kocham

hadron, Tyś elektronik? Świadczysz "usługi dla ludności"?
Ostatnimi laty, jakoś nie czuję świąt. Co najwyżej, to śniegu mi brak....

rad
Stały Bywalec

Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez hadron » 4 gru 2012, 00:08 Re: Olsztyn kocham

Z wyksztalcenia informatyk, elektronik z zamilowania :P No powiedzmy dzialalnosc -handlowo-uslugowa.

''swieta swieta i po swietach''..Swiat sie zmienia... Wspolczesne zycie rozni sie znacznie z lat 80-90. Teraz w dobie techniki i internetu ludzie siedza w domu i nawet swoich najblizszych sasiadow nie znaja.. Dzieci zamiast grac w pilke na dworze i bawic sie w chowanego czy berka graja w gry komputerowe przed monitorem lub bawia sie telefonami komorkowymi non stop... Tak samo Duch Swiat Bozego Narodzenia jakos tak zmarnial.. To juz nie to co kiedys... Czlowiek ma za duzo informacji do ogarniecia i jest chyba bardziej zmeczony tym wszystkim.. Sam nie wiem co sie stalo, dlaczego tak jakos wszystko przemija bez wiekszych emocji..

hadron
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez rad » 4 gru 2012, 00:18 Re: Olsztyn kocham

Masz rację. Postęp niszczy tradycję. Czasem, zatęsknię za gwiazdką, jaka była kiedyś. Mimo, iż to był poprzedni ustrój, lecz kolęd na Kasprzaku, żadne Hi Fi nie zastąpi.
Nie wspominając o kolędach w TV, oglądanych na Lazurycie, czy w "lepszych "czasach na Rubinie....
Czy choćby wspólne wychodzenie na pasterkę, po drodze wstępując do monopolowego....

rad
Stały Bywalec

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Elka96 » 4 gru 2012, 14:41 Re: Olsztyn kocham

A kiedys dzieci naszych dzieci napisza:'kiedys to byly czasy, posiedzial czlowiek w necie, pogral, podzwonil...nie to co teraz....i swieta bylay jakies bardziej swiateczne...'
Fakt, czasy sie zmienily i wszystko w kolo. NI jak tego porownac sie nie da bo przepasc ogromna. Ale najbardziej zmienilismy sie my sami i stad to rozczarowanie...tak mi sie wydaje. Oczyma dziecka wszystko jest wieksze, piekniejsze. To troche tak jak powrot do miejsca, kotore sie w dziecinstwie uwielbialo...a teraz wracasz i ten obrzymi budynek jest tyci, kolory wyblakle, wszystko mniejsze i byle jakie...drzewa tylko piekniejsze:))
Popytajcie tych, co maja teraz po te lat 5 do 10. Swieta sa ciagle wspaniale, magiczne i wyczekiwane...mimo odbieranej przez nas bylejakosci.
Pozdrawiam i do poczytania.

Dodano: -- 4 gru 2012, 14:43 --

Aaaaaaaaaa.....no wlasnie, Panowie...
Monitor w laptopie co jakis czas mi sie wybiela do reszty :grin:
Podobno trzeba przeczyscic, jak ja to mowie, wiatraczki.
Tylko jak to diabelstwo rozebrac???? :shock:

Elka96
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez hadron » 4 gru 2012, 18:58 Re: Olsztyn kocham

Masz racje.. My sie tez zmienilismy. Niestety wg mnie na gorsze :( Jak czlowiek byl mlodszy to mial glowe pelna pomyslow i uczucia byly silniejsze dlatego wszytko wokol nas mialo ''wieksza moc''. Niech no sobie przypone jak sie cieszylem jak odbieralem swiadectwo na koniec kazdego czerwca w podstawowce, pozniej ogolniaku... To dopiero byly emocje - Wakacje hurraaa.. Hehe takze wspominam poczatki wrzesnia w owym czasie... Wtedy nie bylo mi do smiechu dzis chcialbym byc w tamtym wrzesniu chociazby pare minut...
Mimo wszystko obserwujac mlodych ludzi i tak widze, ze sa bombardowani ogromem informacji ktore powoduja, ze sie zachowuja zupelnie inaczej niz moje(nasze) pokolenie jak bylismy nastolatkami.. :wink:

PS. Odnosnie Twojego lapka to obstawiam tasiemke laczaca plyte glowna z lcd. Rozumiem , ze ginie Ci sygnal z grafiki i ekran staje sie kompetnie bialy tak?

hadron
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Elka96 » 4 gru 2012, 19:22 Re: Olsztyn kocham

Kazdy wiek ma swoje uroki. Nie ma co smecic, cza mija i tyle. Rozwodzic sie nad tym mozna bez konca. Jestesmy tu i teraz, tacy a nie inni. I to wlasnie z tej rzeczywistosci musimy wydusic maxsimu radosci i zadowolenia.

Ad. Ps.
Dokladnie tak, jakbym mleko rozlala:)

Elka96
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez hadron » 4 gru 2012, 20:11 Re: Olsztyn kocham

Jasne - byc szczesliwym.. Tak jak w tym kawale: ''wszystko mam, wille mam z basenem, super samochod mam, kino domowe, plazme, saune, wszystko mam.... tylko k...a ten kredyt.. :lol:

PS. No to na 100% gdzies Ci nie laczy miedzy plyta glowna a LCD. To jest standard. Laptopy maja to do siebe ze sie je sklada. Niestety zaden producent nie mowi, ze ilosc zlozen jest policzona :rozwalkompa: To jest umyslne postarzanie produktu. Polecam obejzec to: http://www.youtube.com/watch?v=EKUsCJLM8cE

hadron
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Elka96 » 4 gru 2012, 21:07 Re: Olsztyn kocham

A sznurowadlem tego zalatwic sie nie da? :)

Elka96
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez rad » 6 gru 2012, 09:19 Re: Olsztyn kocham

Tak sobie myślę bladym świtem, czy nie dało by rady, zorganizować spotkania Warmiaków? Chyba iż już coś takiego było....

rad
Stały Bywalec

Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do PRZEDSTAW SIĘ

{ ABBC3_HIGHSLIDE_LOADINGTEXT }