Witam..chce uczyc sie po Polsku..

Przedstaw się innym użytkownikom naszego forum i napisz jak do nas trafiłaś/eś.

KobietaPostNapisane przez emka.uk » 1 lut 2009, 14:17 Witam..chce uczyc sie po Polsku..

Witam :)

Jestem angielka, ale mieszkalam w Kielcach przez 2.5 roku. Wrocilam tu w zeszlym czerwcu, i nie chce zapomniec moj polski. Od czasu do czasu pisze maily do kolezanek, ale nie mam duzego mozliwosci rozmawiac po Polsku.

Uwazam, ze moj polski jest srednio awansowany. Rozumiem lepiej niz mowie. Dla mnie Polski to bardzo ladny ale trudny jezyk.

Nie mieszkam w birmingham – mieszkam w malvern, to miasto moze 40 km od birmingham, nie daleko od worcester.

Uczylam angielskiego w Polsce – moze ktos chce uczyc sie angielskiego i ja ucze sie po Polsku?

Mam nadzieje, ze to post ma sens

Pozdrawiam :)

emka.uk
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bubu » 2 lut 2009, 14:48 Re: Witam..chce uczyc sie po Polsku..

hej ja jestem zainteresowana ja chcialabym nauczyc sie angielskiego mieszkam w west bromwich.odezwij sie

bubu
Raczkujący

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez emka.uk » 2 lut 2009, 17:14 Re: Witam..chce uczyc sie po Polsku..

w brom to troche za daleko ale bede pobierac gg

emka.uk
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez StepByStep » 2 lut 2009, 17:15 Re: Witam..chce uczyc sie po Polsku..

jestem pod wrazeniem :mrgreen: bardzo ladnie napisany post. Pozdrawiam serdecznie kolezanke, ktora zechciala sie uczyc naszego trudnego jezyka :)
StepByStep
Rozeznany

Reputacja: 20
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez emka.uk » 2 lut 2009, 17:43 Re: Witam..chce uczyc sie po Polsku..

ah! bardzo dziekuje za kompliment :)

emka.uk
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 2 lut 2009, 19:58 Re: Witam..chce uczyc sie po Polsku..

Ja również chętnie pomogę. Napisz, to jakoś się umówimy.

Pozdrawiam :-)
Thomas
Zaangażowany

Reputacja: 67
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez Aleksander1 » 3 lut 2009, 10:01 Re: Witam..chce uczyc sie po Polsku..

Witam.
Mieszkasz w uroczym miasteczku. Mieszkalem w Worcester, wiec znam te okolice.Teraz niestety w Birmingham. Ale jezeli chcesz moge zaproponowac znajomym w Worcester taka "wymiane jezykowa". Mysle ze ktos by sie znalazl chetny. Jezeli podasz swoj email, chetnie go przekaze. Moj to czarkowski303@googlemail.com

Aleksander1
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 3 lut 2009, 13:43 Re: Witam..chce uczyc sie po Polsku..

Aleksander maila mozna wygenerowac z posta.

Emma ja mam pytanie ? czy ty przypadkiem nas wszystkich nie wkrecasz? Kazdy potrafi podrobic j.polski . Jestem ciekaw czy twój angielski jest tak równiez tak bezbledny.

Ps do zobaczyska na party

marcin.p
Zadomowiony

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Aleksander1 » 3 lut 2009, 15:06 Re: Witam..chce uczyc sie po Polsku..

marcin.p,
A rzeczywiscie, nie probowalem wczesniej.

Aleksander1
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez emka.uk » 3 lut 2009, 19:04 Re: Witam..chce uczyc sie po Polsku..

marcin nie rozumiem tak bardzo twoj zdanie "czy ty przypadkiem nas wszystkich nie wkrecasz". moge piszac po angielsku dla wszystkich - czytam czesc "do u speak english" :) widze, ze duzo ludzi chce uczyc sie po polsku. to super. chcialam sie uczyc w szkole "Brasshouse" ale niestety kurs byl anulowany, bo nie ma dosyc duzo studentow (i ja bylam troche za dobrze hehe) poza tym bardzo drogo. ja uczylam polskiego, to dlatego w moim ostatnym roku w polsce mieszkalam u polskiej rodzina, slyszalam caly czas! w innym stronie, bylo trudno, bo uczylam i mowilam caly czas po angielsku. mam okropny akcent po polsku :(

emka.uk
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez testowy » 9 lut 2009, 20:02 Re: Witam..chce uczyc sie po Polsku..

Cześć Emka,
a co spowodowało że pojechałaś do Polski?
jeżeli wolno spytać,
co do języka to ja bym był zainteresowany,
ale trochę daleko żeby się spotykać,
może raczej korespondencyjnie,
oczywiście też polecam udzielać się tym tu oto forum,
no i spotkanie forumowiczów pewnie warto by zaliczyć
pozdróweczka :-)
testowy
Zaangażowany

Reputacja: 78
Poczciwy

Powrót do PRZEDSTAW SIĘ