Przyszła studentka w B'ham wita ;)

Przedstaw się innym użytkownikom naszego forum i napisz jak do nas trafiłaś/eś.

KobietaPostNapisane przez eweka » 4 wrz 2009, 08:35 Przyszła studentka w B'ham wita ;)

Hey! Mam na imię Ewa, mieszkam na polnocy Polski do czasu kiedy sie przeprowadze do Birmingham a nastapi to juz pod koniec wrzesnia....rozpoczne tam studia licencjackie na kierunku prawo na Birmingham City University...Moze jest tu ktos kto uczeszca na ta uczelnie i ma ochote mi opowiedziec co nie co o warunkach uczelnianych. Pozdrawiam i do uslyszenia!

eweka
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez testowy » 15 wrz 2009, 03:10 Re: Przyszła studentka w B'ham wita ;)

ja to tylko mogę coś powiedzieć o parkingach,
byłem tam kiedyś,
są płatne,
:-|
powitać Eweke ewentualną forumowiczkę
:mrgreen:
testowy
Zaangażowany

Reputacja: 78
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez rsuchy » 19 wrz 2009, 13:39 Re: Przyszła studentka w B'ham wita ;)

witam rowniez (tak w sumie to powinienem wczesniej wpasc to forum :roll: )

a nie trzabylo wybrac sie na Uniwersytet Birmingham(?) to moglbym odpowiedziec na kilka pytan :mrgreen:, niestety nie znam studentow z tamtego uniwerku.... nie wiem dlaczego ale mam wrazenie, ze wiekszosc Polakow pedzi na uniwerek aston czy bcu.

rsuchy
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez eweka » 2 paź 2009, 23:10 Re: Przyszła studentka w B'ham wita ;)

rsuchy napisał(a):witam rowniez (tak w sumie to powinienem wczesniej wpasc to forum :roll: )

a nie trzabylo wybrac sie na Uniwersytet Birmingham(?) to moglbym odpowiedziec na kilka pytan :mrgreen:, niestety nie znam studentow z tamtego uniwerku.... nie wiem dlaczego ale mam wrazenie, ze wiekszosc Polakow pedzi na uniwerek aston czy bcu.

Hejka!
hmm pewnie tak jest jak piszesz....przyznam ci sie szczerze ze nie dostalabym sie na UoB bo zdaje mi sie ze jest o wiele lepszy niz BCU :) a o Aston nie slyszalam hehhe...ale co tam moze na mgr uderze na wyzsze progi :D:D powodzenia i pozdrawiam :)

eweka
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 10 lis 2009, 14:40 Re: Przyszła studentka w B'ham wita ;)

rsuchy ja mam odwrotne wrazenie. z mojej perspektywy wszyscy polacy sa w bham uni. znam tylko 1 polaka na aston i raz w ciagu 2 lat slyszalam kogos mowiacego po polsku pod sala. slyszalam tez,ze na bham uni jest organizacja zrzeszajaca pl studentow.
kiedys myslalam nawet zeby polacy z aston dolaczyli sie do tej wiekszej grupy z bham. byloby milo ;]

pinsleepe
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Kaliszanin81 » 10 lis 2009, 19:03 Re: Przyszła studentka w B'ham wita ;)

Sam osobiście studiuję na Wolverhampton Uni. Może ciekawą opcją byłoby pójście innym tropem i utworzenie organizacji studentów Polskich z okręgu West Midlands?
Przecież na pewno sa ludzie studiujący na Coventry, Worcester, Staffordshire czy Warwick Uni? Bo na moim tez jest dość pokazna liczba ludzi.
Kaliszanin81
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 10 lis 2009, 20:36 Re: Przyszła studentka w B'ham wita ;)

mozna by bylo zalozyc nowy watek na forum i zobaczyc co inni studenci sadza :]
chyba najwiekszym problemem bedzie gdzie beda spotkania: Coventry czy Bham? :roll:
ja jestem za poznawaniem studentow polakow (bo ten ktorego znam z aston udaje ze jest wlochem z jest ze slupska :oops: )

pozdro!

pinsleepe
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez rsuchy » 11 lis 2009, 18:11 Re: Przyszła studentka w B'ham wita ;)

pinsleepe, wiesz ciezko powiedziec gdzie jest najwiecej polakow. Teoretycznie jest ich ok 50 na uob a znam moze kilkunastu. Wydawalo mi sie, ze aston i bcu jest bardziej popularny wsrod polskich studentow no ale kazdy ma swoje odczucia :).

Owszem, organizacja zrzeszajaca polskich studentow byla ale teraz cos to wszystko sie rozsypalo bo nie ma juz przewodniczacej.

A co do watku udawania to czasem nie moge nadziwic sie dlaczego ludzie udaja kogos kim nie sa...

rsuchy
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 11 lis 2009, 23:31 Re: Przyszła studentka w B'ham wita ;)

wlasnie problem w tym, ze do takiej organizacji potrzeba organizacji ;) ja niestety nie mam czasu. jestem w bham tylko na weekendy, bo robie placement year pod oxfordem. mimo to mozna by sie zorganizowac nieformalnie. brac studendka poznac (mam nadzieje, ze sie ktos znajdzie na kierunku scislym). a jak ty to widzisz? masz juz przeciez jakies doswiadczenia ze zwiazkami :]

pinsleepe
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez rsuchy » 12 lis 2009, 19:27 Re: Przyszła studentka w B'ham wita ;)

pewnie, na spotkanie integracyjne nieformalne zawsze mozna sie umowic. trudniej bedzie dopasowac konkretny dzien i godzine tak zeby wszystkim pasowalo. mysle, ze sobota poznym popoludniem powinna wiekszosci pasowac.

o prosze, a na jakim to kierunku scislym jestes?? jak dotad spotkalem tylko jedna osobe na inzynierii...

rsuchy
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 12 lis 2009, 22:55 Re: Przyszła studentka w B'ham wita ;)

mam strasznie napiety grafik w grudniu, bo wszyscy maja urodziny. mi osobiscie pasowaloby po 25 listopada. no to trza bedzie nowy watek zalozyc wydaje mi sie ;)

tylko w jakim dziale? :]

pinsleepe
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez rsuchy » 12 lis 2009, 23:48 Re: Przyszła studentka w B'ham wita ;)

najlepszy dzial to strefa uczuc, jakim to uczuciem darzy sie innych polakow :D. a tak na serio to hyder park wydaje sie sensowny :). jesli chodzi o mnie to najlepszy czas to po 30tym listopada bo mam urwanie glowy na uczelni. utworz nowy watek smialo i podeslij linka (pw albo tutaj) :)

rsuchy
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 13 lis 2009, 09:24 Re: Przyszła studentka w B'ham wita ;)

http://bham.pl/forum/viewtopic.php?p=59433#59433
:twisted:

[ Dodano: Pią Lis 13, 2009 12:32 ]
zostal przesuniety do "towarzyskie" (?)

http://bham.pl/forum/viewtopic.php?t=6088

pinsleepe
Rozeznany

Neutralny

Powrót do PRZEDSTAW SIĘ