Witam forumowiczów:)

Przedstaw się innym użytkownikom naszego forum i napisz jak do nas trafiłaś/eś.

MężczyznaPostNapisane przez kulek » 11 wrz 2011, 13:56 Witam forumowiczów:)

Jako, że jestem tu nowy to czas się przywitać:p

Jeszcze nie mieszkam w UK ale planuję przyjazd w styczniu:) i tu od razu moje pierwsze pytanie:) czy jest to dobry czas? Chodzi mi o to, że zawsze na początku roku firmy zamykają rok poprzedni i wtedy większość myśli raczej o remanentach itp a nie o zatrudnianiu ludzi:/ ale może akurat ktoś tu wylądował w tym czasie i ma jakieś doświadczenia:) Znikam z PL ponieważ w sierpniu zapowiedziano nam w firmie obniżenie wynagrodzenia (bez komentarza...), a że moja umowa wygasa z końcem roku to chciałbym ją wypełnić i znikam:) jestem kierowcą w hurtowni i śmigam busami oraz ciężarówkami do 12 ton:) mam kartę do tacho, ADR, i wymagane kursy do prowadzenia takich aut. Jestem kawalerem wiec nie ciągne nikogo za sobą:) zabiorę ze sobą wszystkie oszczędności czyli ok 2000Ł:/ na początku chcę znaleźć byle jaka pracę, żeby tylko coś zarabiać i w między czasie wymienię dokumenty na angielskie (daję sobie na to 2 miesiące więc myślę, że się wyrobie:P), później zobaczę jak wygląda sytuacja ale raczej chciałbym dalej jeździć:) Aha mam 24 lata wiec chyba za stary nie jestem i planuję zostać w UK na stałe:) co o tym sądzicie?? jakie są Wasze opinie?? Język znam w stopniu komunikatywnym, ale nie ukrywam, że porządny kurs się przyda:) No i dodam jeszcze że niestety nie mam żadnych znajomych w UK:/

kulek
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez dorotajab » 12 wrz 2011, 15:47 Re: Witam forumowiczów:)

halo :)

w UK rok zamykaja w marcu raczej niz w styczniu ;)

styczen to raczej cichy czas, ale w klimacie kierowcow nie wiem jak to wyglada... pewnie tak samo

ale raczej procent zatrudneinia jest wlasnie najnizszyw styczniu, lutym

jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz :)
moze Tobie sie akurat uda bez problemow

szukaj ofert pracy dla kierowcow- nawet tu na bham moze uda Ci sie cos znalezc

czytaj watek motoryzacja, tam na pewno tez znajdziesz sporo newsow ;)

powodzenia :)
dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez maciaa » 14 wrz 2011, 14:22 Re: Witam forumowiczów:)

Witam :) Jestem mloda mama z 10 miesieczna coreczka :) Wybieramy sie do Bham za 2 tyg do tatusia ktory jest tam juz 4 mies ;P Mamy zamiar mieszkac na erdington poniewaz tam maz ma prace ;) co mi powiecie o tej dzielnicy sa tam przychodnie z polskimi lekarzama ? mala ma miec szczepienie w listopadzie wiec bede musiala sie wybrac ... Pozdrawiam

maciaa
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez dorotajab » 14 wrz 2011, 14:40 Re: Witam forumowiczów:)

hej :)

poczytaj sobie tu o Erdington :)

http://bham.pl/mieszkam-tu/erdington

co do lekarza.. to nie wiem czy polskiego znajdziesz, ale lekarzy rejonowych jest na dzielnicy mnostwo ;) musisz miec koniecznie polskiego?????
dorotajab
Zaangażowany

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez maciaa » 14 wrz 2011, 14:43 Re: Witam forumowiczów:)

No wlasciwie nie musi byc wazne zeby byl hehe a na pewno jest duzo ale wiadomo polak to polak :D

maciaa
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez dorotajab » 14 wrz 2011, 14:51 Re: Witam forumowiczów:)

ja bym sie zbytnio nie przejmowala czy to Polak czy nie..oni wszyscy sa tacy sami. szczepienia i tak masz w standardzie i do tego zdaje sie nie lekarz je wykonuje. musisz sie zapisac do rejonowego tzw GP i oni Ci tam juz powiedza co i jak.

Polska przychodnia gdzies jest, ale o takiej na Erdingtonie nie slyszalam

poszukaj w dziale ZDROWIE moze tam cos bedzie, jak nie to zadaj pytanie, bo tu nie koniecznie wszyscy zagladaja :)
dorotajab
Zaangażowany

SzanowanySzanowany

Powrót do PRZEDSTAW SIĘ